כנס עמותת דור ההמשך ליהדות פולין

כנס עמותת דור ההמשך ליהדות פולין

בשבוע שעבר השתתפתי בכנס השנתי של עמותת דור ההמשך ליהדות פולין. אני מביאה בפניכם את שכתבה על הארוע הגב' צפרירה שמוקלר-מלובני ממארגנות הארוע ומופיעה גם בתמונה המצ"ב. הדגש הוא על יוצאי העיירה פולטוסק שע"י ורשה, משום שדבריה נכתבו עבור פורום פולטוסק המיועד ליוצאי פולטוסק ברחבי העולם. בארוע השתתפו יוצאי עיירות רבות בפולין. ב- 10.09.08 נערך אירוע רב רושם עם קהל רב, של עמותת דור ההמשך ליהדות פולין. הקהל ישב ליד שולחנות, שכל שולחן מיועד לעיירה אחרת. הפולטוסקאים הוכיחו את עצמם, תפסו כשלושה שולחנות. הערב לווה בלהקת כליזמרים, עם שירה בציבור של שירי יידיש מתורגמים לעברית של חברי העמותה. בערב הוקרנה מצגת של עיתון הציפרה שהופיע בפולין ובו קטעים יחודיים על הווי הקהילה היהודית לפני המלחמה. גולת הכותרת של הערב - היתה המחזה של הסיפור "הוא ביקש מחילה" של הסופר בעל פרס נובל - יצחק בשביס זינגר. אנו חושבים שהאירוע השיג את מטרתו, לקרב את יוצאי פולין לדורתיהם, לחיים המלאים תרבות יהדות, אומנות, ספרות, עיתונות שאת הווי החיים של יהדות פולין לפני מלחמת העולם השניה. אנו רואים שליחות בהנצחת יהדות פולין ואנחנו כדור ההמשך של פולטוסק, רואים כחשיבות עליונה הפקת אירועים מסוג זה. רצ"ב תמונות במצגת. בידידות רבה, צפרירה מלובני שמוקלר

zipil18

New member
ואת ענת מה דעתך על הערב? אני

התאכזבתי מעט. היה נעים לפגוש מכרים, אך התוכנית הייתה במשך למעלה משעה מוסיקה בלבד. אני אוהבת מוסיקה, אך אפשר היה להביא את קטעי העיתונים מן הצפירה בתחילת הערב, וגם להקדים את ההצגה היפה. אני מקווה שבשנה הבאה ייטיבו לתכנן את הערב. בכל אופן - אני מודה מאוד למארגנים, שטרחו רבות והכינו אולם מסודר יפה וכיבוד בחוץ ונתנו לנו את האפשרות החשובה הזו.

למעלה