כנס, ראיון עבודה ורומא.

כנס, ראיון עבודה ורומא.

שבוע עמוס. מזמן לא הספקתי כל כך הרבה בשבוע אחד
תודה על העצות. הן עזרו לי. מצאתי את עצמי בכל מיני מצבים נזכרת בעצה הרלוונטית ומשתמשת בה. והשרשור השבועי עם כל איחולי ההצלחה ממש עשה לי טוב. ההרצאה היתה בסדר גמור. לא פישלתי, לא הברקתי. קיוויתי שאצליח לומר חלק גדול יותר ממנה שלא מהדף, אבל ברגע שהתחלתי לדבר כיבו את האורות. אז נכון, ככה המצגת היתה ברורה יותר על המסך, אבל לא היה לי אור לדפים. בקושי ראיתי מה קורה ופשוט נצמדתי לטקסט. עד שהעיניים שלי התרגלו לאפלולית, הייתי עם הראש קבור בדפים. אבל אני מניחה שגם הקהל לא ראה אותי, אז זה בסדר. בכלל, ההרצאות ניתנו בישיבה, לא בעמידה. אני לא רגילה לזה (אפילו התאמנתי בעמידה, כדי לדמות מצב אמת). מדי פעם שמתי לב שאני גולשת לדיבור מהיר מדי, והאטתי. תפשתי את עצמי בהגיה לא נכונה של איזו מילה, אבל המשכתי הלאה. בסך הכל, המחקר עצמו טוב ועיקרי הדברים היו כתובים במצגת, כך שלא חששתי מפישול רציני. זו היתה ההרצאה הראשונה. בהמשך הכנס נכחתי בהרצאות של מרצים מיומנים ורהוטים, אבל גם בשל כאלו שעקבו עם האצבע על הדף אחרי הטקסט כדי לקרוא ובשלל מבטאים בלתי אפשריים. גיליתי גם שזו עוד היה האולם עם התנאים הסבירים. בחדר ליד המרצה ישב בצד מאחורה, המצגת הוקרנה על שליש קיר שהיה במרחק מטר מהשורה הראשונה והקהל ישב על ספסלי עץ או עמד. עשר הדקות של השאלות היו טובות. חלק שאלו מתוך הכרות טובה עם החומר אבל גם אלו שבבירור לא מכירים את התחום שאלו שאלות אינטליגנטיות ולעניין. פעם אחת הייתי בבעיה: נעמד אדם כעוס למראה, הציג את עצמו (זיהיתי את השם מכל כך הרבה מאמרים שאני מצטטת) ודיבר. הבנתי כל מילה שלישית. הוא גם היה רחוק וגם המבטא היה נורא. כשנראה היה שסיים, עניתי בקצרה על מה שחשבתי שהוא שאל, וסיימתי בשאלה האם עניתי על שאלתו. הוא קם שוב ואמר שהוא לא יודע, כי לא שמע אותי
. לשמחתי, בנקודה הזו התערבה חוקרת אוסטרלית שמכירה את שנינו, ואמרה לו שאני והוא מסכימים בנקודה הזו. אחר כך, כשדיברתי איתו, גיליתי שהוא תמיד נראה כעוס, אבל הוא איש נחמד מאוד. ושאכן, להבין את האנגלית שלו זו משימה קשה. בדיעבד, חצי השעה הזו עברה מאוד מהר. אפילו מהר מדי. לקח לי עוד חצי יום להבין שזה באמת עבר ואפשר כבר להרגע. על הראיון והכנס אמשיך עוד מעט. הולכת לתת לנוגי נשיקת לילה טוב.

ראיון 'לא פורמלי'

את המראיין הראשי, פרופ' D, ראיתי ממש לפני ההרצאה. לחצנו ידיים, חייכנו יפה. בהפסקת הקפה שלאחר ההרצאה הוא הוביל אותי ואת המראיין השני, פרופ' M החייכן והרגוע, לאזור שקט יחסית. פרופ' M עצר בדרך וקיבל מידי אחת הארכיאולוגיות האירניות פלח תפוח. מרוצה מאוד הוא התיישב ומלמל משהו על ידידותיו הנדיבות. וכך זה נפתח: אחד רשמי מאוד, בחליפה ועניבה, שמנסה לטעון שזוהי הזדמנות לא פורמלית לשוחח, אחד מכרסם תפוח, שקוע בכסאו ומחייך סביב, ואחת אני, מתוחה עד הקצה. פרופ' D פתח בהסבר קצר על התפקיד. שלב נחוץ למדי, בהתחשב בכך שזו משרה חדשה ושעד כה לא קיבלתי כמעט מידע עליה. אחר כך הגיעה סדרה של שאלות שעסקו במגוון נושאים, אבל בעקיפין כיוונו כולן אל המשרה. עניתי על מה שנשאלתי, למרות שהתחשק לי פשוט להניח את הקלפים על השולחן ולדבר ישירות על הנושא שלשמו התכנסנו. בכל זאת, כששאלו שאלה מאוד כללית, הוצאתי מהתיק עותקי CV והגשתי להם, פתוחים בעמוד הרלוונטי. כשהגיע תורי שאלתי שתי שאלות שהכנתי מראש. אחרי חצי שעה התחלנו סתם להתברבר. פרופ' M פצח בדיון על מספר העמודים בדיסרטציות, כולל אנקדוטות מועדות שיפוט. פרופ' D קרא אותו לסדר וסיכם את הראיון. תשובה בעוד שבועיים (כלומר עוד כמה ימים). מאוד החזקתי את עצמי לא לספר בדיחות, גם במקומות שממש דרשו את זה (או איזו שבירת מתח מסוג אחר. משהו) אבל בכל זאת יצאו לי שתי אנקדוטות. אחת התקבלה יפה מאוד. השניה פחות. נו, לא יכולתי לצפות מעצמי חצי שעה של התנהגות מופתית. שפת הגוף של פרופ' M היתה נינוחה ומשמחת. זו של פרופ' D - לחלוטין לא מפוענחת בעיני. שישה ימים מאוחר יותר, במסיבת הקוקטייל של סיום הכנס, ניגשתי אל פרופ' D. אמרתי לו כמה אני שמחה שנפגשנו ושיצא לנו לשוחח. הוא אמר אותו הדבר. לחצנו ידיים, חייכנו. ואז קיבלתי מהאיש הרשמי הזה (שהיה בין היחידים שהגיעו בכלל ששת הימים עם חליפה ועניבה) צ'פחה ידידותית על הכתף. אין. אין סיכוי שאני אצליח להבין מה קורה.

ללס1

New member
מדהים

זו נשמעת חוויה מיוחדת. הכתיבה שלך מאד סיפורית והתרגשתי בשבילך מאחלת לך הרבה הצלחה.אני מבינה אותך בעניני הבדיחות גם אני מתאפקת לעיתים אבל לא לאורך זמן.אולי בעיה ישראלית? אולי מעלה ! רק טוב

d a p h n a

New member
נשמע די טוב!

הרבה פעמים קשה "לקרוא" אנשים בארה"ב, אז אל תהיי מוטרדת מדי מהעניין עם פרופ' D. בסך הכל נשמע שהלך די טוב. תעדכני כשתשמעי מהם משהו.

אוי, איזה פוסט ארוך תפוז בלע לי.

כתבתי כמה היה כיף בכנס: שישה ימים של הרצאות על ארכיאולוגיה. מאוד חוקרים מכל העולם. בכל יום היו הרצאות מעניינות: היו בנושאים שהכרתי היטב והיו בנושאים שלא נתקלתי בהם מאז סיימתי את קורסי במבוא בתואר הראשון. פגשתי אנשים שהכרתי בחפירות, בכנסים קודמים ופה ושם. הכרתי חדשים. החלפתי כרסיטי ביקור. קיבלתי עותקי מאמרים והבטחות לחילופי מידע. שמעתי סיפורים מצויינים על חפירות במקומות שלעולם לא אגיע אליהם (אירן, סוריה..).

משוש30

New member
יופי יעלי!! ../images/Emo13.gif נשמע מצוין! בעיקר הצ'אפחה

הידידותית של D בסוף
ותאמיני לי שאני לא הייתי מתאפקת שם עם בדיחות. כשאני במתח אני הופכת לסטנדפיסטית מבוזבזת ולא תמיד מצליחה להתאפק ברגעים הרציניים. אני מחזיקה לך את כל האצבעות. אגב באיזו ארץ המשרה? אני מניחה שלא בישראל. ותעדכני אותנו!!

../images/Emo186.gif שיקאגו

ברור שאעדכן. התשובה צריכה להגיע בימים הקרובים. כבר שבוע אני בודקת דוא"ל בחשש ובכפיתיות. אני צופה בתוך שבוע שרשור 'נחמו אותי, נדחתי' או 'איזה פחד, התקבלתי'. כך או כך, התשובה מפחידה אותי.

נשמע מעולה

ואני כבר מזמן הגעתי למסקנה שאת הסבטקסט החברתי של אמריקאים כמעט בלתי אפשרי לפענח.

למעלה