כנראה יש לי אבדקטור בפרק יד ימין

Mor L

New member
כנראה יש לי אבדקטור בפרק יד ימין

אני בת 29, יד ימין היא הדומיננטית אצלי, ומתעמלת שנה וחודשיים בסטודיו להתעמלות שכולל 3-2 פעמים בשבוע וכל שיעור או פילאטיס, או עיצוב וחיזוק, ולתקופה קצרה היה גם צפיפות עצם. הכאב בפרק יד ימין קיים כבר 4-3 חודשים אבל מתרחש רק בזמן "עמידת שש" כשאני נשענת על פרקי כף היד, וגם אז רק פעם בחודש ולא יותר. היום היתה מדריכת התעמלות חדשה שפעם ראשונה ראתה אותי ושמה לב שאני לא נשענת על היד כאשר קשה לי בתנוחה הזאת, ושאלה אותי אחרי השיעור שאלות איפה כואב לי וכמה זמן זה כבר ככה וביקשה שאני אנסה תנוחות שונות עם היד, ובסוף אמרה לי להתייעץ עם הרופאת משפחה שלי לגבי: "דקורבן, פלקסור הלוסיס לונגוס, אבדקטור הלוסיס ברביס". היא אמרה לי שזו דלקת שצריכה אולטרסאונד של חימום עמוק על פרק כף היד בפיזיותרפיה, ולברר קודם באינטרנט לפני שאני ניגשת לרופאת משפחה כדי שזו לא תצחק עליי, ובינתיים לשים כרית חימום על פרק היד 5-3 דקות ולעסות את האיזור עוד קצת זמן אבל בלי להגיע לכאב. מצאתי בגוגל על דקורבן שזה קשור לפרק היד, ועל פלקסור הלוסיס, אבל על אבדקטור הלוסיס ברביס לא מצאתי כלום. אני ארגיש הקלה אם מישהו יוכל לתת לי יותר מידע אם זה הגיוני מה שהמדריכה אמרה, או על דרכי טיפול ואם זה יעבור לי לתמיד.

נעממהה

New member
קטעים, היום למדנו עליהם

אוקי, אני לא רופאה או משהו כזה, אבל אני יכולה לשתף קצת ממה שאני יודעת. אין לי מושג מה שזה דקורבן, אבל אני יכולה להגיד לך ששני השמות האחרים שהזכרת הם שני שרירים שאחראיים לתנועה של האגודל. הפלקסור פוליסיס לונגוס (flexor pollicis longus ) אחראי לכיפוף של האגודל (קירוב האגודל אל האצבעות באותו המישור שלהן) וגם קצת לכיפוף כף היד עצמה. האבדקטור פוליסיס ברביס (Abductor Pollicis Brevis) גם כן אחראי על תנועות של האגודל אך יותר בקשר של הרחקה של האגודל מהאצבעות בכיוון של תשעים מעלות אליהן. בכל מקרה, לא הצלחתי להבין איפה בדיוק בשורש כף היד נמצאים הכאבים. לפי השרירים שנקבת בשמם, הכאבים צריכים להיות יותר באזור האגודל ובקשר לתנועותיו, אך את אומרת שהכאבים באים כשאת נשענת על כף היד בעמידת שש כך שמובן מכך שהכאבים הם יותר במרכז שורש כף היד- שם יש גידים רבים אחרים. תראי, בשורש כף היד עוברים כמה עשרות גידים של כל מיני שרירים האחראים על תנועה של שורש כף היד והאצבעות. הגיד של הפלקסור פוליסיס לונגוס אכן עובר שם, אך די בצד וכן בצד הקדמי ולא האחורי (גבי) של שורש כף היד, ולכן משהו כאן לא מסתדר לי. שוב, אין לי שום הסמכה (עדיין, בע"ה תהיה בעתיד) לטיפול או אבחון, אבל בגדול האזור הזה סבוך ונראה לי שהרופאה תדע להגיד לך הכי טוב מה זה. למה שרופאת המשפחה תצחק עלייך? את אמורה להבין משהו ברפואה? בהצלחה!

Mor L

New member
לא אני, אלא שהמדריכה לא יודעת על מה היא מדברת

סבוך הא?... טוב התור הוא ביום חמישי, נקווה לטוב עד אז

אמא לה3

New member
החלמה מהירה!

ונעמה..אמרתי לך כבר שאני נהנית לקרוא את התשובות שלך :)

למעלה