כנראה שאי אפשר בלי בשר

0 אור 0

New member
תלוי על איזה חצי של הכוס מסתכלים

מי שזוכר מה היה השיח בנושא צמחונות או טבעונות לפי 20-30-40-50 שנה,
מי שיודע מה העליה באחוז הצמחונים/טבעונים
רואה שיש פה כיוון חיובי של לגיטימיזציה של התזונה הזו,
יותר מזה, אפילו מהכתבה עצמה נראה שיש הסכמה על כך שזו תזונה יותר בריאה, והחזרה לאכילת בשר קשורה ללחצים חברתיים, שכאמור הרי הולכים ופוחתים
אני לא צמחונית אבל אני מנהיגה meatless monday (וגם ראשון, שלישי, רביעי, חמישי ולא פעם גם שישי ושבת :) ) באופן קבוע
&nbsp

פולספגן

New member
מה הסיבה ל"לחצים חברתיים"? סתם כך?

מה אכפת לי מה יש לך בצלחת אם את לא מזיקה לעצמך?
ברגע שיש לך בדיקות דם לא טובות, אז מתחיל ה"לחצים חברתיים" שאת מזיקה לבריאותך בגלל השגעונות שלך.
&nbsp
למעט יום או יומיים בשנה, שהם ימי המנגל, אין שום בעיה חברתית בלא לאכול בשר ולכן לא ברור לי על איזה "לחצים חברתיים" את מדברת, למעט הפן הבריאותי שדברתי עליו?

0 אור 0

New member
מזכירה שהביטוי הגיע מהכתבה ולא ממני

אבל החלט נתקלתי בדבר הזה בעבר,
המסה העיקרית היא בתוך המשפחה ואנשים שמרגישים כחברים קרובים, רואים כזכותם וחובתם להעיר לך שאת אוכלת רק עשבים, ושחשוב לאכול בשר, או שאל תאכלי ביצים כי זה עושה כולסטרול או כל דבר אחר שהם מאמינים בו ו/או קראו עליו בכתבה הפופולארית האחרונה
וכמובן יש גם את הקטע של לצאת לבלות עם חברים, כשברור שעושים את זה נניח במסעדת סטייקים וכאלה, או לחגוג ארוע משפחתי ומגישים "אוכל בריא"

פולספגן

New member
גם במסעדת סטייקים, ניתן למצוא את הדברים הצמחוניים, כמו

לדוגמה לנגב חומוס.
&nbsp
אנשים מעירים על כל דבר וזה לא גורם לך לשנות את מנהגייך, כמו לדוגמה באכילת ממתקים, אם יעירו לך, האם תפסיקי לאכול או לתת לילדייך?
מתי תפסיקי, רק שזה יבוא ממך ...
&nbsp
&nbsp

0 אור 0

New member
זה לא כל כך בקטע של "מעירים"

אלא בקטע של תרבות בילוי סביב אוכל
תקחי למשל נער בגיל ההתבגרות ששומר על בריאות, וכל החברה שלו הולכים כבילוי לפאב מלא עשן, שותים בירות וטקילות ומנשנשים כל מיני רעלים מלוחים או קופצים למקדונלד
מה הוא יעשה? יחכה להם בחוץ?
יזמין מיץ תפוזים טבעי?
(האמת שדוקא במקדונלד יש סלטים מושקעים - אבל בכל זאת בטוח שהחברים יצחקו עליו וזה משפיע)
&nbsp

יעל ND

New member
יתכן,

והסיבה בכך, שלא תמיד אנשים עוברים בצורה נכונה לצמחונות. נתקלתי באנשים שאף כלל לא היו מודעים לכך שלא עוברים בבת אחת מאכילת בשר על סוגיו לצמחונות וכל שכן לטבעונות.
ואולי אלה הם אנשים שפשוט הולכים עם האופנה: כשצמחונות באופנה - הם צמחונות, וכאשר אופנה חולפת - גם הרגלי האכילה שלהם משתנים...

למעלה