כנראה שהוא מרביץ לה...

כנראה שהוא מרביץ לה...

הם זוג כבר כמה שנים. לא נשואים, גרים ביחד. בנקודה מסויימת התברר לי שהוא מרביץ לה. ויש סימנים והכל. אחרי כמה שיחות ובריחות שלה ממנו, היא תמיד חזרה אליו. ואז כשאני שואל, היום, אם הוא עדיין ממשיך, היא טוענת שלא. הבעיה? אני די בטוח שהיא משקרת ומנסה להסתיר. אני לא רוצה ללחוץ ומפחד לסגור אותה יותר אבל אין לי מושג איך לברר בכלל אם זה באמת הפסיק או שהיא מתביישת. ואם היא עדיין מוכה, איך לשכנע אותה לעזוב. קשה

כנראה?

ואם הוא לא מרביץ לה אבל מכה אותה נפשית? כלומר מתעלל בה מילולית ורגשית? אז זה בסדר? במקרה כזה היא לא צריכה לעזוב? אם הוא לא עבר טיפול הוא עדיין אלים. יכול להיות שלא פיזית (גם זה באמת בספק) אבל אדם לא סתם ככה משנה את מזגו האלים. לגבי לשכנע, אי אפשר. אלה החיים שלה, עם כל הכאב שבדבר. היא תעשה את הבחירות שלה, יהיו אשר יהיו ותשלם את המחירים, יהיו אשר יהיו.

אני לא יודע

איפה בדיוק אמרתי שהתעללות מילולית ורגשית היא בסדר? למה לתקוף אותי סתם? אני דואג לה ואם היא סופגת כל סוג של התעללות, לדעתי היא צריכה לברוח משם. גם אני חושב שאם הוא לא עבר טיפול, הוא ממשיך. זה מה שעוד יותר גורם לי לחשוד שלא השתנה דבר. קשה לי לקבל שאי אפשר לשכנע אותה ולתת לה לחטוף ולטעות טעות גורלית שכזאת.

לא התכוונתי לתקוף אותך

וצר לי אם זה מה שהשתמע. אתה פשוט שאלת לגבי אלימות פיזית, מכות. כבר יצא לי להכיר נשים מוכות "לשעבר" שאמרו שבן הזוג כבר לא מכה אותן אבל אחר כך התברר שהוא מתעלל בהן רגשית. ואני יודעת שקשה לקבל את זה אבל זה ככה. היא אדם בוגר והיא זאת שתעשה את הבחירות שלה ואת הטעויות שלה. עם כל הצער שבדבר אף אחד לא יכול להחליט במקומה.

שאלות ללא תשובות טובות

יש סיבות רבות לכך שנשים בוחרות להשאר במערכת יחסים זוגית אלימה. סביר להניח, כפי שנטע כתבה, שהוא ממשיך להיות אלים והיא ממשיכה לסבול. אם כך היה בעבר, לא נראה שיש סיבה טובה להניח שהמצב השתנה. מה שהשתנה זה שהבחורה לא רוצה לשתף/מסתירה. מהסיבות שלה, היא בוחרת לחזור כל פעם מחדש. מהסיבות שלה (בושה, קושי להתאמת עם המציאות?)היא בוחרת למדר אותך. באשר לך - אתה לא ממש יכול לברר מה קורה, אם היא בוחרת להסתיר. ואם היית יודע - מה באמת היית יכול לעזשות? כמו שכתבתי כאן בפורום בתשובה לפניות דומות- יש קושי עצום לעמוד מהצד, יש תחושה של חוסר אונים, העדר שליטה, תסכול וכאב. אבל זאת ההתמודדות של הנמצא בצד. אם הבחורה יקרה ללבך, הרפה מהצורך לגלות את האמת. תמשיך להעביר לה מסר עקבי וחד משמעי שמה שלא יהיה אתה לצידה ותמיד תהיה מוכן לעזור לה, שהאיכפתיות שאתה מרגיש כלפיה לא מותנית בגילוי/אי גילוי הלב שלה כלפיך.

למעלה