כנראה שעדיין יש ערכיות נטועה

טיפקסית

New member
כנראה שעדיין יש ערכיות נטועה

באנשים בני 18 הנה תמונה שלי עם החברים שלי מחוץ לחוות ההכשרה "גרוכוב" שימו לב לחולצות הכחולות השומריות. התמונה צולמה ב-28.10.2004,ביום האחרון שלנו למסע לפולין. אני בשורה התחתונה שיושבת על הברכיים,אנוכי נמצאת במרכז השורה,עם צעיף ומשקפי ראייה,ושיער חום ארוך. הרביעי הימני הקיצוני בשורה שלי הוא המדריך שלנו,טל,שהיה גם אחד ממדריכי המסע,וגם המדריך התנועתי. ויצאתי במסגרת ביה"ס,ולא במסגרת התנועה,אבל שילבנו את שתי הדרכים במסע,גם הפן התנועתי,וגם הפן הערכי של האדם. ביה"ס התיכון בו למדתי הוא בעצם מוסד חינוכי קיבוצי מקיף של קיבוצי השומר הצעיר,ועל כן התנועתיות חיה,נושמת ומתקיימת גם כיום. כנראה שהערכיות עדיין לא מתה,אומנם עברו שנתיים מאז צולמה התמונה הזו,אבל מי אמר שלא שומרים על הגחלת? עבורי להצטלם בורשה עם חולצה שומרית ודגל התנועה שהיה אצל חברה שלי הייתה גאווה גדולה. סבי ז"ל היה חניך,מדריך ורכז קן וולוצלבק בטרם השואה,ובמסגרת התנועה הכיר את סבתי ז"ל נו.....לשיפוטכם מה דעתכם? כנראה יש מי ששומרים על הגחלת השומרית ואסיים בברכת שומרים חזק! חזק ואמץ!

מעריכה אותך טיפקסית../images/Emo45.gif

מחמם את ה-
לקרוא את הודעתך, כבר היית כאן בפורום, ואת מוזמנת תמיד בברכה, תרגישי ב-
. אני קוראת בהנאה את ההודעות שלך גם בפורום "המסע לפולין", ואין דבר יותר יפה וחשוב מהעובדה שהעניין חשוב לך!, עובדה שאפילו שכבר עברו שנתיים מהמסע, ואת זוכרת וזה חשוב לך.
המשיכי כך

טיפקסית

New member
היי ענת

אין ספק שהמסע לפולין משאיר חותם לשנים רבות,לפחות אצלי זה כך. אני מאמינה שהמסע לפולין הוא חינוך של הדורות הבאים,את מה שלומדים כיום בבתי הספר אני מאמינה שכל אחד צריך לראות בעיניים,כי רק אז אתה באמת מבין מה קרה שם,ולמה צריך למנוע שואה שנייה. המסע לפולין שינה אותי,ושינה בתוכי. מאז ומתמיד כמעט מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי בנושא השואה,וכבר ביסודי קראתי ספרים רבים בנושא,בניגוד לרבים מבני גילי. אני דור שלישי לאלו שנספו שם,ואני גאה להמשיך את המשפחה שלי שנרצחה שם,בדם כל כך קר ואכזר. אני חושבת ששני הפורומים,גם הפורום הזה,וגם פורום המסע לפולין,נועדו על מנת שאנשים שעברו את המסע,ואנשים שעוד יעברו,כדי שיהיה להם מקום לשתף במחשבות,ברגשות,ובמה שעבר עליהם במסע הזה שהוא מסע בין העבר לעתיד. אחיה של סבתי קבור בבית הקברות הצבאי בורשה,עקב השתייכותו לתנועת הבונד,כך שמשהו ממני עוד נמצא שם,הוא נפטר כשהייתי בת שנה,כך שאני לא ממש מכירה את הסיפור שלו,רק יודעת שהוא השתייך אליה. אני רואה את עצמי בעוד כמה שנים עוסקת בהוראת השואה,אני מאוד רוצה לעסוק בתחום,ונשארו לי תשעה חודשים עד לשחרור מהצבא,ואני מקווה שאני אצליח להגשים את השאיפה הזו שלי בעוד שנה או שנתיים,ואם לא אז בעתיד המאוחר. הרבה אנשים אומרים לי שהחיידק של פולין נמצא אצלי ושזה קצת מטורף מדי,אבל אני מאמינה שאם לא נמשיך לעסוק המורשת שלנו תלך ותדעך. ההכרה של נושא השואה חדרה אליי במשך שנים רבות בסיפורים,בתמונות וגם בקיבוץ בו אני גרה,ישנם כאן ניצולי שואה רבים שאת סיפוריהם שמעתי במשך כל השנים,ושאלת המסע לפולין הייתה עבורי ברורה מאליה שאני יוצאת לשם,בעיקר עבור עצמי,וכמובן עבור המשפחה שלי. המסע תמיד יהיה חלק ממני,זה משהו שאי אפשר לשכוח. מצרפת עוד תמונה,הפעם עדות מוחשית של אחד מאותם שישה מיליון פנים שנרצחו,שלמה,סבא רבא שלי מצד אימי,התמונה צולמה כנראה בין 1936 לסוף 1937,אנחנו לא יודעים בבירור. משפחתי מצד אימא התגוררה בעיר רוהטין,וכנראה שסבא רבא שלי השתייך לצבא הרוסי? [על פי הכוכבים שעל הצווארון,ידוע לי שזה אות של הצבא הרוסי] סבא רבא שלמה נרצח בגטו רוהטין,משערים שנרצח בסביבות 1942

טיפקסית:

א. עוד לא הייתי בפולין, בתקופתי עוד לא יצאו למסעות, ואמרו לי שמאד חשוב שאסע, אבל אני עדיין לא שלמה עם נסיעה למקום בו רצחו בדם קר את כל משפחתה של סבתי ע"ה, והם קבורים בקבר אחים. ב. התמונה של סבא רבא שלך ז"ל מרשימה מאד, את מוזמנת להעלות אותה לאלבום שנקרא "לזכרם", וכן להוסיף לאלבומים כל תמונה שקשורה לשואה. את מוזמנת לכאן תמיד, ואני מאחלת לך כל טוב מכל הלב.

טיפקסית

New member
היי ענתי

יש לי תמונות רבות של המשפחה שלי שנרצחה,אבל הן גדולות מאוד,אני אנסה לכווץ אותן בקרוב. אני מבינה את ההתלבטות של לנסוע או לא,מבחינתי,עם הערכים שגדלתי איתם לא הייתה שאלה בכלל,זה היה מובן מאליו שאני נוסעת,הייתי חייבת את זה לעצמי ולמשפחה שלי. אני מצטערת שקצת הזחנתי את הפורום הזה לאחרונה,הייתי המון בצבא,עברתי את המלחמה האחרונה בין הבסיס שלי בצפת,לבין הבית בנהריה,עברתי איזה שני התקפי חרדה די קשים במלחמה,ואחיין של דודה שלי נהרג במלחמה האחרונה. את ראש השנה וסוכות א' סגרתי בבסיס,ואני מקווה שעד החג הבא אוכל להיכנס לכאן יותר. השבוע אני רק יומיים וחצי בבסיס,כך שיהיה לי די הרבה זמן. אגב-בדיוק השבוע זה יוצא שנתיים למסע שלי,טסתי ב-19.10.2004 הנה עוד תמונה עם חולצות תנועה-אחרי הטקס באנדרת רפפורט,בערך 7 שעות לפני הטיסה חזרה ארצה

משתתפת בצערך../images/Emo16.gif

שלא תדעי עוד צער. במקרה הגיע אלי במייל עכשיו, מי שרוצה שאעביר לו את הקובץ שמכיל 65 עמ' במייל, שיעביר לי מייל במסר אישי: ביטאון פורום שמירת זיכרון השואה והמאבק באנטישמיות - מסעות בני הנוער לפולין דברים, הגיגים, שירים, ציורים ותמונות של המשתתפים במשלחות גיליון מספר 10 תוכן העינינים עמודים • פתח דבר............................................................................ 5-3 • תלמידים מבטאים את רגשותיהם וחוויותיהם.......................... 39-7 • תלמידים מספרים על סבים וסבתות שעברו את תלאות השואה לקראת המסע לפולין........................................................... 48-40 • דברי אנשי עדות שהשתתפו במשלחות................................. 52-48 • מכתבי הורים לילדיהם לקראת המסע לפולין......................... 55-52 • דברי מחנכים ומנהלי בתי-ספר לתלמידים היוצאים לפולין...... 65-55 • מקורות............................................................................. 66-65

למעלה