כנרת העלתה שחזור מעודכן

תותחנים

New member
כנרת העלתה שחזור מעודכן

לגבי שאלה 15 אני לא כל כך בטוח שהיא שחזרה נכון את השאלה. לפי מה שאני הבנתי במבחן, השניים ניסו לרמות ע"י נתינת ביצוע עסקאות בשער נמוך ב-6% מהשער המקורי, לא אמרו שהם לא הצליחו להשפיע על השער. הם כתבו שהנתונים הם כמו שאלה 14. עוד מישהו חושב ככה?

pasya

New member
טעויות בשיחזורים של כנרת

שלום רב.ראיתי את השיחזורים של כנרת ויש שם כמה טעויות (אולי לא מסרו בצורה מדוייקת גוף של השאלה). שאלה 6:תשובה לא נכונה,מכיוון שתנאי של לפחות 10% הוא תנאי לא מספק,מכיוון שאם בעלי מניות של 80 % ירכוש כמות נוספת שתהיה גדולה מ-10% וקטנה מ-15%-הוא יחויב לבצע מכירה כפויה כדי שידו תהיה כמות נמוכה מ-90%. תשובה הנכונה בשאלה הזאת-כמות הבעלי מניות שלא נענו להצעת רכש צריכה להיות פחות מ-5% (ואז יחייבו אותם במכירה כפויה). שאלה 13:נכון שלמדנו שצריך להודיע מיידית,אבל במקרה זה הופיעה תשובה עם 21 יום -זה התשובה הנכונה (נכון שלא למדנו את זה ,אבל זה תשובה נכונה).אני בעצמי טעיתי בשאלה הזאת. שאלה 15:תרמית בניירות ערך - זו עבירה התנהגותית בשני מקרים(הניע לקנות וניסה להשפיע על השער),חוץ מזה כן היתה השפעה על השער במהלך המסחר,אבל בסוף המסחר לא היה שינוי.תשובה נכונה לדעתי היא שכן היה פה תרמית.

תותחנים

New member
חובה לדווח מיידית על ביטוח

אני מקווה שאתה צודק לגבי שאלות 6 ו-15. לגבי השאלה על הביטוח, תסתכל בספר של כנרת בעמוד 406 סעיף 27(ג). "בעל רישיון חייב לדווח מיד לרשות אם חדל להתקיים בו תנאי מן התנאים למתן רישיון". קודם לכן בסעיף 8 כתוב שאחד התנאים למתן רישיון הוא ביטוח (עמוד 400 בספר של כנרת).

pasya

New member
תגובה

מה שאתה אומר זה נכון,אבל כאשר יצאתי אחרי הבחינה המדריך בקורס הסביר לנו שיש הסתייגות בנושא (לא לומדים את זה בקורס).דרך אגף היו חברי שידעו את זה וענו נכון.אין כרגע לידי ספר ,אבל אני זוכר שזה מופיע בחוקים.

Kelly124

New member
וואוו

אני לא מאמינה שניחשתי טוב את השאלות האלה : ) פחח..(למרות שזה לא אומר שאני אעבור..).

למעלה