כנר על הגג:האם מישהו היה?

sshoshan

New member
כנר על הגג:האם מישהו היה?

איך היה וכמה זמן נמשך הכל יחד?

JC Superstar

New member
אני הייתי

גירסא נפלאה למחזמר! באמת מושקע ויפה... ההצגה די ארוכה (היא התחילה ב-20:30 וסיימנו ב-23:40), אבל היא עוברת די מהר...

יוליקה

Member
מנהל
הייתי ביום ששי בערב

גירסה יפה מאד של המחזמר - שעתיים וחצי עם הפסקה קצרה) קשה מאד לראות מחזמר שמכירים כמעט כל פרם שלו גם מהבמה וגם מהסרט. אחרי בומבה צור, שמואל רודנסקי, חיים טופול (ראיתי אותו גם על הבמה בלוס אנג'לס וגם בסרט) נתן דטנר נותן משחק מעולה. גולדה היתה קצת צעירה מידי ורזה מידי לטעמי. הגירסה של השדכנית עם תלבושת מצועצעת שברה את מה שהכרנו. מה שהפריע לי, שמי שאחראי על הרקויזיטים היה צריך להלביש את טוביה והאחרים במגפיים משומשות - המגפיים המצוחצות והחדשות לא התאימו לתלבושות היפות והמושקעות.

JC Superstar

New member
ואומרים לי בלימודים שאני שם לב לקטנות...

סליחה להגיד את זה אבל הצגה לא קמה ונופלת על נעליים (מה לעשות...) ואני לומד תיאטרון ומבין תיאטרון - וכן אני שם לכל פרט קטן - אבל אם הנעליים מצוחצחות או לא? אתה לא חושב שזו קצת הגזמה? יש לי מורה שאמר לי פעם שאני באמת שם לב לדברים קטנים ושוליים שאני לא אהנה יותר מאף הצגה - ואז חשבתי על הערה הזאת ואמרתי "וואלה, הוא צודק". אז התחלתי להפסיק לבדוק אם יד ימים הייתה שווה ליד שמאל או לא, ואם החוט נפל מהחולצה והתחלתי להנות... כי בשביל זה בעצם יש תיאטרון (ולהנות לא בא מלשון "בידור לעם" - אני מדבר לחוות חוויה תיאטראלית) סליחה אם ההודעה יצא קצת בלשון עצבים - כי היא לא... סתם פשוט זה מעצבן :p

יוליקה

Member
מנהל
חבל שאתה מתעצבן

זה לא עניין של נעליים מצוחצחות.... זה עניין של תובנה. כדי להעביר את האוירה של אנטבקה צריך לשים לב לפרטים - ונעליים בלויות זה חלק מהעניין אני לא דיברתי על נעליים מצוחצחות אלא על כך שהן היו חדשות מידי... וכן ! צריך לשים לב לפרטים! תלבושת, רקויזיטים, תפאורה נכונה זהו חלק בלתי נפרד מהצגה. המורה שלך טועה בגדול - בגלל זה הוא נשאר "רק" מורה - חבל שאת תפקידו זה אינו מבצע כהלכה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מנין לך שהוא "נשאר "רק" מורה"? למה סתם לזלזל?

tommy walker

New member
אגב...

כתבת בהודעה שלך "המגפיים המצוחצות והחדשות לא התאימו לתלבושות היפות והמושקעות". משהו לא ברור לי... אמרת שזה בעיה של אמינות כשרואים מישהו כמו טוביה במגפיים חדשות, ויכול להיות שיש משהו בזה... אבל למה עם תלבושות יפות ומושקעות אין לך בעיה? או שאולי לא הבנתי מה הכוונה שלך בתלבושות יפות ומושקעות.... אם התכוונת שהתלבושות היו כן חדשות ונקיות ו"מצוחצחות" אז זה בדיוק אותו עניין כמו המגפיים ואז כבר הלכו על קונספט מסוים של מראה חיצוני יפה בלי קשר לזה שהם אנשים עובדים ושבחיים שלהם שלא מתקיימים על הבמה הם עובדים עם בעלי חיים ועם לכלוך. לא תמיד חייבים להתחשב בכל פרט ופרט רק כדי לשרת אמינות טוטאלית. אני גם יכול להגיד באותה מידה שזה לא אמין שפתאום בן אדם כמו טוביה מתחיל לשיר טקסט מדובר ושפתאום אנשי העיירה באים ורוקדים לידו בצורה מתואמת עם כוריאוגרפיה. או שלא הגיוני שלאנשים כל כך עניים שחיים חיים פשוטים וחיים מעבודות פשוטות יהיו תלבושות יפות ומושקעות כמו שתארת את זה. זה מחזמר ולא סרט דוקומנטרי. אלה חוקי המשחק. אז במסגרת חוקי המשחק יכול להיות שהחליטו שהם רוצים שהתלבושות יהיו יפות וחדשות בלי להתחשב בעובדה שמאחורי הקלעים הם אנשים עובדים ולא יכול להיות שהבגדים שלהם כל הזמן נקיים ויפים. אבל זה הקטע בתאטרון ובעיקר במחזות זמר שרוצים שקהל יהנה וקהל נהנה מלראות ריקודים יפים ושירים יפים ותלבושות יפות ונקיות. מצד שני אם כל התלבושות כן היו מלוכלכות ובלויות ועלובות ורק המגפיים שלו נקיות וחדשות ומצוחצחות אז זה באמת יכול להראות כמו טעות. למרות שגם במקרה כזה יכול לבוא הבמאי ולמצוא לזה הצדקה אומנותית.

Hippie Jeannie

New member
גם אני הייתי

דטנר לא רע, אבל הוא לא טופול. אני מאוד אוהבת את רמה מסינגר אבל הכיוון אליו הם לקחו את ינטה לא היה לטעמי. שרית וינו אלעד לא יודעת לשיר. רוב המחזמר נשען על הקורוס המצוין ועל השחקני המשנה הטובים - הבנות והמחזרים שלהן. הכוריאוגרפיה מקסימה, והתפאורה כבשה את לבי. זה ארוך, באזור השלוש שעות, וניתן היה לקצר בלי בעיה, אבל זה פאן. בקיצור מומלץ, אבל לא MUST SEE.

יוליקה

Member
מנהל
אני שמחה שיש מישהו ששותף לדעתי.

ינטה, היא אישה קשת יום שאפילו אין לה מה לאכול בגלל זה היא באה לגולדה בערב ששי ואוספת שאריות מזון. אז להלביש אותה בתלבושת "מגונדרת" שכזאת ממש לא היה במקום.

למעלה