כסא לאוטו

טוב

New member
כסא לאוטו

אהי. רציתי להתייעץ בנוגע לכיסא לאוטו. נגה בת 7 חודשים, ועד היום ישבה בסלקל(של אבנפלו). אבל עכשיו נראה לי שהוא מתחיל להיות קטן בשבילה, ולא נח. האם בגיל כזה כבר עוברים לכיסא לאוטו? איזה כיסא אתן\ם ממליצים לקנות? האם כדאי לקחת כסא משומש, או לרכוש חדש? אשמח אם תענו מהר, כדי שלנגה לא יהיה צפוף....

בוקר טוב לטוב ולכולם../images/Emo42.gif

המעבר לכסא תלוי גם במשקל.. מאד מומלץ לקנות חדש כי אחרי תקופה של 4 שנים לכסא בטיחות ..יש תאריך שפג תוקף שימושו..אפילו אם הרכב היה מעורב בתאונת דרכים..הכסא כבר לא אמור להיות בשימוש...היתה כתבה לא מזמן בידיעות לגבי כסאות רכב וכללי הבטיחות..אני אחפש ואם אני אמצא אני אצרף קישור.. באשר לכסא..זה גם תלוי בתקציב..החל מ 200 ש"ח ועד 1000 ש"ח...

כסא בטיחות....../images/Emo43.gif

כל כסא שתקני...צריך לזכור : אם ח"ח מתרחשת תאונה , לא להוציא את הילדה מהכסא אלא להוציא את הילדה מהאוטו עם הכסא. זהו אביזר בטיחות הכרחי לקיבוע. הילדה צריכה להגיע בי"ח, ואחרי כל תאונה כדאי להגיע לבי"ח, כשהיא בתוך הכסא. ד"ש חמה לנוגה החמודה.. הרבה בריאות
אמנון מרגלית

טוב

New member
אמנון,אמנון

באמת חשבת ששכחתי את הכלל החשוב הזה? והד"ש לנגה ימסר

אני גם מאוד מתלבטת...

לדעתי גם עדיף חדש ושמעתי על כסאות יחסית זולים ומאוד איכותיים. רק מה, אני כל כך מבולבלת מהמבחר וקצת חוששת מסיפורים על קניות לא מוצלחת שאני כל פעם דוח את זה (אנחנו גם ככה די נייחות)

אני העברתי את שירה בגיל שמונה

חודשים במשקל 7 קילו, גם מכיוון שראיתי שהסל קל קטן לה ולא נוח. יש המון סוגים של כסאות בטיחות במחירים מ190 עד 1000 גיליתי שאין משמעות להבדלים וכמעט כולם אותו רעיון, כמו בכל דבר. ליקרים יש למשל 5 מצבים שכיבה עד ישיבה, זה שטויות משתמשים ממילא רק במצב אחד. יש להם אופציה לשים את הכסא נגד כיוון הנסיעה, לא משמעותי כי ממילא אנחנו רק מחכים לרגע שאפשר יהיה לשים אותם עם כיוון הנסיעה שנראה אותם. אני קיבלתי מתנה כסא ב700 ש"ח וקניתי עוד כסא ב 190 ש"ח לאוטו של בעלי, ואין שום הבדל ההמלצה שלי כסא ב- 190 ש"ח בבייבי שיק בגבעת שמואל, חדש ולא משומש.

נכון, אבל לנושא כיוון הנסיעה

יש משמעות גדולה, בגיל 7 חדשים חובה לקנות כסא שאפשר לקשור נגד כיוון הנסיעה (וזה לא אומר שהמחיר עולה בהתאם, יש כסאות זולים שמתאימים לשני הכיוונים). הטיעון שאנחנו רק מחכים לרגע שנוכל להושיב אותם עם כיוון הנסיעה לא רלוונטי לחלוטין . לגבי יקר או זול ההבדל היחיד (בהנחה שכולם בטיחותיים) הוא בריפוד ולכן לנסיעות קצרות (ובעצם גם בארוכות זה לא קריטי מאד רק פחות נוח) אפשר להסתפק בזול והפחות מרופד. לנושא 5 המצבים עוד לא יצא לי להשתמש ביותר משני מצבים , כך שזה כנראה לא ממש מהותי.

noa_f

New member
אל תחכו לרגע הזה

ממחקרים אירופאים עולה ששעור ההגנה של כסא הפוך לכיוון התנועה על התינוק גבוה מאוד! עם כיוון הנסיעה ההגנה יורדת באופן משמעותי. עקרונית צריך לנסוע הפוך לכיוון הנסיעה עד למשקל 10 ק"ג בערך, ובארצות סקנדינביה יש כסאות הפוכים עד לגיל 3! תשאירו אותו/אותה הפוכים כמה שאפשר יותר, ולגבי האפשרות לראות - אפשר לקנות מראה מיוחדת כדי לשמור על קשר עין עם התינוק. אם יש לכם רק ילד אחד, וחגורת מותן בלבד במרכז המושב האחורי - חפשו כסא מתאים. הישיבה במרכז המושב האחורי (לא משנה באיזה כיוון) מגינה גם מפגיעות צד במכונית. ובבקשה, לא משנה באיזה צד הכסא, לעולם אל תכניסו את הילד לאוטו מכיוון הכביש, תתאמצו קצת. גם לא עם ילדים שהולכים בעצמם - אז הם ילכלכו קצת את המושב האחורי עם הנעליים, אז מה.

טוב

New member
לא הבנתי

* לפי מה מחליטים אם ילד יושב ישר או הפוך? * למה כסא "פג תוקפו" אחרי 4 שנים? מה כבר יכול להתקלקל בו, אם הוא במצב טוב?

noa_f

New member
תשובות

1.הילד יושב עם הפנים לאחור מפני שבמקרה של בלימה, הגוף שלו לא יכול לשאת את משקל הראש (שכבד מאוד יחסית לגוף) והראש נע בעוצמה רבה קדימה, הרבה יותר מאשר אצל מבוגר (עד כדי מוות). כדי למנוע את המקרה המצער הנ"ל - מושיבים את התינוק בכיוון הפוך, ואז במקרה של בלימה, הראש לא נע, כי הוא מוגן ע"י משענת הכסא. 2. לכסא בטיחות יש "תאריך תפוגה" מפני שהפלסטיק ממנו הוא עשוי מאבד מגמישותו ומיכולתו לספוג מכה אחרי כמה שנים, מה שיכול להביא לכך שבמקרה של מכה הוא פשוט יתפרק ו/או יעביר את האנרגיה מהמכה לתינוק, במקום לספוג אותה. מאותה הסיבה, דרך אגב, גם לקסדות של אופנועים יש "תאריך תפוגה".

דיאנה1

New member
לפי מה מחליטים: עד גיל שנה, הילד

יושב תמיד הפוך לכוון הנסיעה. לאחר גיל שנה, אם הוא שוקל מעל 9 ק"ג, אפשר להעביר אותו לשבת עם הפנים לכוון הנסיעה. אלה ההנחיות האחרונות בארץ, אז כל מי ששמע שאפשר להעביר כבר בגיל 9 חודשים אם הילד שוקל מעל 9 ק"ג - זה כבר לא מעודכן. כמו שנדמה לי שכבר נאמר פה, בסקנדינביה ההוראות הן להשאיר את הילדים הפוך לכוון הנסיעה עד גיל 3.

_גלית_

New member
ומה עושים

אם הסל-קל מתחיל להיות קטן על הילד?
תומר רק בן כמעט חצי שנה ולדעתי הוא הולך להגיע ל 9 קילו בקרוב. אמנם הסל-קל שלנו אמור להיות לילדים עד 13 קילו, (לא ברור איך בדיוק, אולי לילדים ננסיים ומאוד שמנים
) אבל הוא כבר די צפוף בשביל תומר וגם קצר עליו (באורך)
...

דיאנה1

New member
אז מחליפים לכסא בטיחות שמתאים

מגיל 0 ואפשר לקשור אותו גם הפוך לכוון הנסיעה. זה מה שעשינו עם בר כבר מזמן. אמנם פחות נוח, כי הוא קבוע ברכב ואי אפשר לשלוף אותו ולשים אותו על הסל-סע, ופחות נוח להעביר אותו מקדימה לאחורה ובחזרה כשנוסעים איתו לבד או בשניים. אבל זה יותר בטיחותי, כי לא נראה לי שהסלקל מגן כמו שצריך כשהילד גולש ממנו לכל הכוונים... אגב אנחנו עברנו לא בגלל שבר היה גדול מדי, אלא בנסיון לשפר את הנסיעות, שעברו בבכי ובצרחות לפני כן. ובאמת היה שיפור, הוא קצת יותר נהנה עכשיו מהנסיעות.

כשקניתי כסא לאוטו המוכר הסביר לי

שחלק גדול מהבדלי המחירים נובע משם החברה (מותג) ומהריפוד. למטה - מתחת לריפוד חלק גדול מהם אותו דבר. קחי בחשבון....

קניתי כסאותX3 ו....

ילדיי בני שנה הגדולה שוקלת 8 קילו והקטנים 6 וחצי הסלקל היה קטן להם......לא התעניינתי קודם ולא שאלתי "שיחקתי את החכמה"...כעת כשאנו נוסעים והילדים נרדמים לא נוח להם בכסא...אין בו מצב של שכיבה/חצי שכיבה וזה נחוץ עוד בגיל הקטן הזה.....וזה המינוס היחיד שאני מוצאת בכיסא שלנו נכון לעכשיו.....בגדול אני חושבת שהכסא נפלא ולפי סקר מחירים אכן ההבדל הוא המותג ובריפוד... אפשר להיתבלבל כשהולכים לבחור כסא..... אני לקחתי איתי את אחד הלדים והוא דיגמן לנו אך הוא נראה בכסאות על המדפים.....ראיתי באיזה כסא הוא הכי פחות "נבלע"...ומה שהיה נראה לי שהכי נוח לו.....

נכון. מאוד מאוד עוזר לתת לילד למדוד

את הכסא. גלי ישבה בהמון כסאות עד שממש ראינו שהוא התלבש עליה, ונוח לה. היא התרווחה לה אחורה, וככה הלכנו לקופה , חחחחחח

למעלה