כסיסת ציפורניים

הראלה 10

New member
כסיסת ציפורניים

שלום , בני בן השש החל לכסוס ציפורניים . בכל הזדמנות אני רואה אותו כוסס ציפורניים. על מה מעידה התופעה ? האם יש דרך לעזור לו ? אביו אף הוא כוסס ציפורניים , אך נראה שבני ממש מכור לעניין . תופעה חדשה בביתינו ודי מודאגת ... אשמח לקבל פרטים

כסיסת ציפורניים

שלום רב הראלה, המקרה שאת מתארת הוא מקרה קלאסי שמזכיר לנו שילדים לומדים דרך תצפית וחיקוי. הילד התנסה, גילה דרך שמרגיעה אותו. לפני שנדון בדרכים לעזור לו אשאל שתי שאלות: א. איך את מגיבה כאשר את רואה אותו כוסס ציפורניים? ב. ממה את מודאגת? בברכת יום טוב עינת גבע.

הראלה 10

New member
המשך כסיסת ציפורניים

עינת שלום , כשאני רואה אותו כוסס ציפורניים אני אומרת לו שזה לא בריא לשיניים ומוציאה לו את היד מהפה בעדינות. באחד מהמאמרים שקראתי , היה כתוב שזהו סימן להתפרקות מתחים שקיימים אצל הילד. החשש שלי שזה יהפוך לדפוס קבוע , זה פשוט לא נראה טוב וכמובן זה זמין ונעשה לעיתים קרובות וכבר חודש שאין מה לגזור בערב מהציפורניים ... אני שאלתי אותו אם הוא מוכן שאשים לו לק מר ,כדי לעזור לו מההרגל הנ"ל . אני בינתיים לא עושה הרבה בעניין זה , אך אני חושבת שאולי אציע לו אלטרנטיבה אחרת .... אשמח לייעוץ ממך .

.מה הילד מרוויח?

הראלה, אנא קראי תגובתי מהיום תחת הכותרת: הילד עלה על מכרה זהב להתיחסות אז למה שיוותר? הסימפטום שלכם אחר. המכרה אותו מכרה. האם אני מובנת לילה טוב, עינת גבע.

למעלה