כסף בין אחים

כסף בין אחים ../images/Emo130.gif../images/Emo62.gif

האם הייתם מסכימים לקבל הלוואה או מתנה שמשמעותה הרבה כסף מהאחים שלכם, שרוצים לעזור לכם- למשל (באמת שאין לי מושג איך דווקא חשבתי על זה
) לתת הלוואה למימון שכר דירה כשעוברים בהתחלה
מה דעתכם על עירוב כסף ביחסי אחים ואחיות
כדאי לערב או לא
ומצד שני- יפה לא להסכים לתת כסף

אחי לא במצב

שהוא יכול להלוות לי כסף. להיפך. מצד שני הוא גם לא ביקש. אילו היה מבקש, הייתי מלווה לו, כי אני יודעת שיחזיר. לצערי, אני יודעת (לא אישית ביני לבין אחי) שכסף - ובמיוחד ענייני ירושה- עלולים להיות מקור סכסוך גדול מאוד בין בני משפחה.

הייתי נותנת

כל מה שיש לי בשביל האחים שלי בלי לבקש מהם שום תמורה חומרית(רק שיהיו נחמדים ויחשבו פעמיים שלוש לפני שהם צועקים/כועסים/מקללים/מעצבנים אותי,ולקבל מהם אני גם מוכנה(ואני מקבלת,הם קונים לי בגדים וכל מיני...מידי פעם..) אבל כשאני מקבלת משהו ולא משנה ממי אני מרגישה חייבת. אחי האמצעי למשל,אליו אני הכי קשורה,במצב כלכלי על הפרצוף ממש,הוא מפרנס יחיד,פועל,לא מרוויח הרבה ועובד כמו חמור,בשבילו הייתי עושה כל דבר כדי לעזור לו,אבל הוא לא מוכן לקבל עזרה גם לא מההורים שלי,לפעמים הם מעבירים לו כסף לחשבון בלי לשאול אותי רק כדי שיוכל למשוך כסף כי המצב הכלכלי שלו ממש קשה,והוא מנסה להסתיר את זה. אבל למרות זאת לא ממש לא מתקמצן וכאלה..אם אני מבקשת ממנו משהו הוא קונה לי,ואני לא מחזירה לו כסף,אבל אני קונה כל הזמן מתנות לאחיינים וגם לאשתו(בלי סוף..) ולו מידי פעם כי הוא לא אוהב שאני מבזבזת עליו את הכסף שלי,לפעמים הוא נותן לי כסף וכשאני באה להחזיר לו הוא אומר לי:"לא מאמי,זו מתנה ממני תשמרי לך את הכסף" ממש מתוק!

באמת כואב..

אני כל כך אוהבת אותו וכל כך מרגישה אותו ומבינה אותו,מה שהאחים האחרים שלי לא רואים ופשוט פותחים עליו ת'פה הרבה פעמים,אני יודעת איך הוא חי,כי אני נמצאת אצלו הרבה ורואה הרבה,הוא לא מדבר איתי על זה,אבל גיסתי כן,אח שלי מנסה לצחוק על זה כמה שהוא יכול,כדי להשכיח את זה ולא להיכנס לדיכאון,אבל אני זוכרת תמונות שממש כאבו לי לראות אותו...זה ממש נגע לי ללב...למשל,יום אחד(לפני חודש וחצי בערך..) ישנתי אצלו,למחרת בבוקר התעוררתי מוקדם במקרה,בשעה 6...זו בדיוק השעה שהוא קם,החזקתי את עצמי עירה,כולם עוד ישנו,ראיתי שהוא עמד לצאת לעבודה,ולפני שהוא יצא לעבודה,הוא הדליק אור בשירותים(שזה ליד החדר של הילדים,כי עוד היה חושך בבית והוא לא רצה להעיר את הילדים) ועמד כמה דקות והסתכל על הילדים שלו כשהם ישנים,ורואים עצב במבט שלו כשהוא הסתכל עליהם,כי הוא יודע שהוא לא יראה אותם במשך היום כי כשהוא חוזר מהעבודה הם כבר ישנים כי זה אמצע הלילה...ממש כואב לי עליו,הלוואי שהייתי יכולה לעזור לו הייתי עושה הכל הכל הכל....מנקה מדרגות ומקבצת נדבות אפילו הייתי מוכנה לעבוד כמשרתת - לא יודעת מה,אבל לראות אח שכ"כ אוהבים במצב כזה זה פשוט סיוט! ישר לפני שהוא יצא מהעבודה,קמתי מהספה(ישנתי בסלון,הבית של אחי נורא קטן ואין לו מקום אחר לתת לי לישון..)וחיבקתי אותו חזק חזק...פשוט כאב לי עליו...

eris1515

New member
.....

תראי, מצד אחד-כאילו זה אח\ות שלי אז כאילו למה שאני לא יביא לו? ומצד שני כאילו זה יכול לגרום לסיכסוך... נגיד ולא מחזירים לאותו אחד שנתן את הכסף בזמן או משהו כזה לדומא-אז זה יכול להוביל לסיכסוך במשפחה .... אני חושבת שכאילו הלוואות או מכירת מכונית או לא יודעת מה...- עדיף לא למכור או להביא למישהו מהמשפחה...=\

לאחותי הלוותי סכום כסף גדול

כשהייתה זקוקה. מעולם לא היזכרתי לה ולא אמרתי לה מתי להחזיר. תוך שלושה חודשים היא השיבה את רוב הסכום ואחרי כמה זמן את היתרה.

למעלה