כסף קטן או לא ?

• פותח הנושא sapor
  • פורסם בתאריך

sapor

New member
כסף קטן או לא ?

האם מותר לבעל עסק לסרב לקבל תשלום בכסף קטן . נניח 17 ש"ח במטבעות של חמישה ש"ח, 6 מטבעות של 1 ש"ח והשאר בעשרות אגורות ? שפיר

nirdagan

New member
נראה לי שכן

חושבני שכל בעל עסק יכול להחליט איזה אמצעי תשלום הוא מקבל.

dundybar

New member
אסור לו מבחינה חוקית

פרק י"ג (עבירות קלות) בחוק העונשין התשל"ז-1977, קובע: סעיף 489: מטבע או שטר שהם הילך חוקי בישראל, כל המסרב לקבלם בשווים הנקוב, דינו - מאסר שלושה חדשים. מקווה שעניתי על שאלתך.

חופן

New member
מי ממצה את הדין ?

המון תודה היכן אני יכול להתלונן ? האם אני יכול עלבוני בבית דין לתביעות קטנות ? שפיר קמר

dundybar

New member
תלונה למשרד המסחר והתעשיה

תעשה את שלה. אני בספק את תביעה משפטית תעשה את שלה כי לא נפגעת בהפסד כספי אלא רק בבעל עסק מזלזל.

duvdevanim

New member
תראה...

אני חושב שהוא יכול.. למה? כי בנקים (לא בנק ישראל) לוקחים על כל 100 מטבעות 1 ש"ח עמלה!!!!! וזה פשוט לא שווה לו להיבא להם את ה 10 שקל שלך באגורות ולשלם להם שקל מתוך ה 10 שקל- שככל הנראה הוא יהיה בסופו של דבר באפסד מכל העניין הזה..

duvdevanim

New member
ע"פי דעתי הם לא!!

אדם שרוצה לא לשלם עמלה צריך ליוע לבנק ישראל!!!, בנק עושה את פעולה זאת בכדי לקבל עמלה! זה כמו שתומר לבעל חנות למכור פריט במחיר שהוא קונה אותוף, וכאשר הוא יומר לך שהוא צריך להרוויח תגיד לו שהוא "עובר על החוק"...

dundybar

New member
אני לא מבין מה הבעיה

תיכנס לסופרמרקט ותבקש להמיר את המטבעות לכסף קשיח יותר. אני בספק אם יסרבו.

duvdevanim

New member
הם ככל הנראה לא יסרבו כי הם צריכים

כסף קטן, ואין "" להם כול" ליסוע לבנק ישראל לקחת אלפי שקלים באגורות ששוקל כמה עשרות קילוגרמים טובים ( אם לא מאות...)

למעלה