כסף...

little thing

New member
כסף...

אני בזוגיות שנתיים, יש לי חבר מקסים.
אני השתחררתי לא מזמן, וחבר שלי עדיין בסדיר, ולעוד הרבה זמן...

אני עובדת, יש לי כבר חסכונות בסכומים גדולים. יש לי מקום גם ללימודים וגם לבילויים.
וחבר שלי... חייל. משתכר כ-350 ש"ח בחודש. כל סוף חודש הכסף הזה נעלם כלא היה.

אני משתדלת לא להתערב לו בחשבון הבנק. לא רוצה שזה יהיה ענייני. הוא ילד גדול והוא ישתמש במה שיש לו איך שבא לו.

יש לי יומולדת בעוד כמה ימים.
לפני כמה ימים הסתובבנו בעיר, ואז הוא אמר לי שהוא צריך להוציא כסף, סבבה.
הוא נעמד נבוך מול הכספומט, ואמר לי שהוא השתדל לחסוך בשביל היומולדת שלי, בשביל מתנה עבורי, הוא לא קמצן... אבל מפה לשם נשאר לו רק 150 ש"ח בחשבון. (הוא עוזר להורים שלו כלכלית המון). הוא הציע לקנות לי מתנה ע"ס 100 ש"ח ואז לאכול במסעדה כלשהי עם 50 ש"ח שנותרו.
אוקיי מבחינתי.
אני לא באמת צריכה מתנה ממנו, חשוב לי רק שיהיה שם איתי, שיחווה את היום שלי ביחד איתי, מצידי שישיר לי שיר או שיכתוב ברכה.

אבל...

לו יש יומולדת שבועיים אחריי.
שנה שעברה הכנתי לו מתנה מאוד מושקעת, והוצאתי עליה 500 ש"ח. (גם אני הייתי חיילת אז).
גם היום יש באפשרותי להוציא סכום כזה בשביל מתנה עבורו, ואפילו יותר.

עדיין לא החלטתי מה לקנות לו... זה תלוי בתקציב שלי. ואני מתלבטת מאוד מה לעשות, כמה כסף להוציא?
אותו דבר כמו שהוא הוציא עליי? יותר? כמה יותר?
אני לא רוצה שזה יהיה פחות מושקע משנה שעברה...

סתם מביך אותי שהוא אמר לי כמה כסף הוא מתכוון להוציא עליי. עדיף היה לא לדעת.

מה אתם הייתם עושים?

NEO83

New member
שאני אבין

את מתחשבנת לו על המתנה בגלל שהוא הוציא עליך פחות כיוון שהוא חייל?

little thing

New member
לא

פירשת לא נכון את מה שהתכוונתי.

אני חוששת שאם אני אשקיע בו יותר כסף, זה סתם יביך אותו.

בהתחלה תיכננתי לקנות לו צניחה חופשית/קורס צלילה/טיסה בכדור פורח... דברים שהם לא זולים... (זה לא שאפשר למחוק את תווית המחיר עם טוש שחור, כולם יודעים שהם לא זולים).

פשוט עכשיו, זה מרגיש כל כך לא לעניין...

Palindrome

New member
לכי עם מה שאת יודעת שיעשה לו טוב.

אי אפשר באמת לכעוס על בנאדם בגלל שהוא רצה לשמח אותך...

NEO83

New member
אז אל תתייחסי לזה בכלל

תקני משהו שיגרום לו כיף לו ולך.
אני בטוח שזה לא יגרום לו למבוכה כי הוא יודע שהוא חייל וברגע שהוא ישתחרר הוא יפנק אותך בהתאם.

N o R i K o

New member
אני לא מבינה מה האישיו כאן

זה חבר שלך, את אוהבת אותו, תוציאי עליו כמה שבא לך :) אם את רוצה לפנק אותו אל תרגישי מוגבלת, הוא לא צריך להרגיש מובך אלא להעריך את זה, ואם הוא אוהב אותך הוא כבר ימצא דרכים להחזיר לך בפעם אחרת במקום להתמרמר על זה שאת עשירה והוא חייל עני.

h a j b i

New member
את מכירה אותו יותר טוב ויודעת אם זה יביך אותו

או לא.
אותי למשל זה לא היה מביך. כשהייתי חייל היתה לי חברה תיכוניסטית ממשפחה מאוד מבוססת שדמי הכיס השבועיים שלה היו בערך כפול מהמשכורת שלי. אז היא הוציאה עליי כספים והרבה ולי לא היתה שום בעיה עם זה. אני הריי הייתי "החייל האמיץ שמגן עליה בגופי"

אבל אני מניח שיש כאלה שזה גורם להם רגשי נחיתות.

EdisonGirl

New member
יש לך 2 אפשרויות על המאזניים

האפשרות שהוא יובך מול האפשרות שהוא יחשוב שאת מתחשבנת איתו ומשקיעה עליו פחות רק בגלל שלו אין כסף להשקיע עלייך כרגע.

אני חושבת שהאופציה הראשונה עדיפה.

spaysi8

New member
בניגוד לרוב פה,

אני כן חושבת שהוא יובך ואני אומרת מנסיון אישי כי אני גם יוצאת עם חייל.
לדעתי תחשבי יותר על השקעה מאשר כסף-
למשל לקחת אותו לבילוי במקום יפיפה בצפון/דרום, להכין אוכל ולעשות פיקניק ועוד.. לא הכל חייב לעלות הרבה כסף,
וגם יש איזשהוא פתרון ביניים בין מתנה ב100 ש"ח לצניחה חופשית שעולה מעל 1000 ש"ח..

אל תעשי משהו גדול מידי לדעתי כי זה כן יכול להביכו,
מצד שני אין סיבה לא להשקיע בטירוף רק כי התקציב מוגבל..

חבר שלי גם היה חייל הרבה זמן אחריי

וכן, גם הוא לא כל כך היה יכול להשקיע במתנות בשבילי...
אבל הוא באמת השתדל כמה שיותר.
בכל מקרה גם אני חשבתי על זה שאני לא רוצה לקנות לו מתנה גדולה מדי, שלא ירגיש שהוא חייב להחזיר לי משהו באותה רמה כשאין ביכולתו.
אבל פשוט לא הצלחתי מתנות שמצאו חן בעיניי שהיו זולות, אז קניתי לו דברים שווים אבל בסביבות ה700 ש"ח פלוס מינוס. לא 1500 ומעלה כמו דברים שאת הצעת. (פעם קניתי לו שעון ב600 וקצת ש"ח אחרי הנחה קלה שהשגתי וכולם בטוחים שהוא היה הרבה יותר יקר כי הוא נראה להיט, ופעם הזמנתי לנו מסאג' זוגי עם סוויטה פרטית.. דברים שווים!)
הוא תמיד שמח מאוד מהמתנות והתרגש ולא נראה לי שחש מבוכה.
וחוץ מזה עכשיו הוא כבר משוחרר ויש לו עבודה טובה, אז ליומולדת הקרוב שלי הוא הולך לממן לשנינו חופדה במלון ברמה גבוהה באחד מאיי יוון (אבל לא המלונות זבל האלה של כל הישראלים, מלון ספא בוטיק - משהו טוב!). הוא אמר שבגלל שאני תמיד קניתי לו מתנות שוות והוא לא יכול היה להחזיר עכשיו הוא רוצה לפצות אותי... קיבלתי פיצוי שווה ביותר :)
אז השורה התחתונה היא לא להתחשבן (יותר מדי) כי בעתיד עוד תהיה לו משכורת נורמלית והוא יוכל לפצות (לא בקטע שהוא חייב לך אלא כדי להרגיש טוב עם עצמו).
ולדעתי אם את לא תראי מבוכה הוא לא ירגיש מבוכה כשיקבל את המתנה...

אגב

חבר שלי היה נוהג להגיד לי כמה מתנות שהוא קנה לי עלו. ואני תמיד אמרתי לו: לא אומרים מחיר של מתנה!!!
המחיר לא משנה כי זה באמת יוצר התחשבנות לא רצויה אחר כך..
מאז הוא באמת למד לא לגלות מחיר.

הקבUע

New member
אני אגיד לך מה היה פותר את זה רטרואקטיבית

אם הוא היה הולך להיות לוחם, הוא היה עושה 750. אבל הוא ג'ובניק. כל הזין בקריה.

h a j b i

New member
אם הוא ג'ובניק הוא יכול לעבוד

ואז להפוך את ה- 400 שקל ל - 2,000 ש"ח ויושב איתה כל יום בעזריאלי לצהריים, בערב מועדון ובלילה...

h a j b i

New member
זה בסדר, גם אני עשיתי את הטעות הזו

אז בהחלט מותר לי לצחוק על זה.
לקח לי שנים לתקן את הטעות הזו אבל די הצלחתי אז היום הכל בסדר

h a j b i

New member
ללכת לקרבי

אני לא מיציתי את עצמי שם, הצבא לא ניצל את היכולת שלי שם. lose-lose.

Blue Potion

New member
ככה זה צה"ל...

מעטים האנשים שאני מכירה שהרגישו תחושת סיפוק בתום השירות, שהם באמת עשו משהו משמעותי, כמו שמוכרים לכולנו לפני.

Sunshine Smiles

New member
כן כי אם הוא היה ג'ובניק בוודאות תחושת

הסיפוק העצמי והתרומה היתה עולה משמעותית מאשר להיות לוחם.

Blue Potion

New member
לא קשור

אני מכירה הרבה לוחמים שגם לא יצאו מצהל עם תחושת סיפוק יותר מידי...
אני גם הייתי ב-2 בסיסים, בסיס קרבי ובסיס של ג'וב... משניהם לא יצאתי עם תחושה כזו... יצאתי עם דברים אחרים, אבל לא סיפוק

למעלה