כסף

כסף../images/Emo109.gif

אני לוקח לפולין 190$, כן אני יודע שזה די והותר השאלה שלי היא איפה מחליפים והאם שווה להחליף את כל הכסף? בדקתי בהמרת כספים של הבבילון ויצא לי שאם אני מחליף רק 100$ יהיה לי 325 זלוטי- יספיק? (קחו בחשבון שאני לא קונה מזכרות לכל העולם ואשתו)

Old Cat

New member
המרת כסף - עקרונות לחישוב

מחליפים היכן שהמדריכים מרשים להחליף. המקום הכי גרוע זה בשדה התעופה, אצלנו או בפולין. בשדות התעופה מקבלים את השער הכי גרוע. בפולן עצמה בכל מקום יש דוכני החלפת כספים הנקראים KANTOR. מה שבודקים עם בבילון זה פשוט לא נכון ובטח לא מעודכן ליום הנסיעה. השער הרשמי שיכול להשתנות כל יום הוא השער היציג ואינו השער בו יחליפו לך דולרים או יורו. לדוגמא, רק כדוגמא ותרגיל להסברת הענין: נניח שהשער הרשמי הוא 3.24 זלוטי לדולר. במכירת דולרים לחלפן תקבל על כל דולר רק 3.14 זלוטי ואם תרצה לקנות דולרים תשלם 3.36 זלוטי לדולר. ההפרשים הללו זה הרווח של החלפנים. לחישוב מחיר של מוצר יחסית לש"ח צריך לחשב כולל עלויות ההמרות, כלומר רכישת דולרים ואח"כ המרתם לזלוטי. לדוגמא: אם אתה קונה בארץ דולר אחד בשער של 4.72 ואילו מקבל שם על הדולר הזה 3.18 זלוטי, הפער הוא 4.72 חלקי 3.18 כלומר זלוטי אחד שווה 1.48 ש"ח. אם ארוחת רגילה (בלי להגדיל) בדוכן מקדונלד עולה שם 12 זלוטי זה אומר כאילו שילמת 12 כפול 1.48 כלומר 17.76 ש"ח.

הכסף יספיק לך....

190$ בהלט יספיק לך חברה לי הביאה בסביבות ה-30-50$ והיא הסתדרה נהדר אני אישית לקחתי בסביבות ה-300$ וחזרתי עם מלא כסף חחחחחח ויש קנטור בכל חור זה לא בעיה לחליף..

המנהל שלנו אמר

שאנחנו מחליפים ביום הראושן בKANTOR בעיר העתיקה בורשה, או במלון אל תחליף בארץ דורשים הרבה עמלה על זה

אל תחליף בנתב"ג

אני רציתי להחליף בנתב"ג ואפילו האנשים שעובדים בהחלפות שם התעקשו שאני לא יחליף אצלם כי זה לא שווה לי חחחחחחחחחחחח

למעלה