כסף.

DaViD3.11

New member
כסף.

שלום שוב :) רציתי לדעת כמה כסף לקחת איתי להודו (יש לי ויזה). כמה במזומן וכמה בטרבלר-צ´קס.. אני מתכנן לשהות בהודו כחודש ולאחר מכאן להמשיך לטיבט דרך נפאל. כמו כן אילו שטרות/טרבלרס לקחת (של חמש דולר/עשר/מאה)? היכן מחליפים דולרים לרופי וכו´... בכלל - כל נושא הכסף... עוד שאלה היא האם עדיף מטהר על בסיס יוד על פני כלור? מה היתרון/חסרון של כ"א מהם? בתודה מראש - אני

salmax

New member
כסף במזרח

בהודו רצוי סף מזומן דולרים בעיקר אבל גם טרוול צק הולך טוב רצוי להחליף כסף בכמויות קטנות של 50 או מאה דולר לכל היותר השער בשוק השחור גבוהה משמעותית מהשער הרשמי. יש לנקוט משנה זהירות מפאת כמות הנוכלים בשטח. תמיד לדאוג שיהיה עמך מישהוא נוסף לפקוח עין, ספור את הכסף שקיבלת היטב טרם מסירת השטר שלך. שים לב שהשטרות שקבלת לא קרועים כי קשה להפטר מהם. לא להחליף כסף ברחוב כי היו מקרים שהחלפן פשוט ברח . חנויות שטיחים או בגסט האוס הם מקומות טובים בד"כ . שאל תיירים אחרים היכן החליפו, זה תמיד טוב לקבל מידע מעודכן. הכלל הנ" תופס לגבי עוד מדינות למעט תאילנד ששם אין שוק שחור טיול נעים

אוקי אז ככה.......

בהודו אתה תסתדר מעולה עם 300 דולר לחודש (אני לפחות הסתדרתי ככה ) אבל זה תלוי בך היכן אתה תישן היכן תאכל. אם אתה רוצה להיות בהודו חודש אחד בלבד אולי אתה תרצה לטוס ולא לבזבז זמן רב ויקר על נסיעות באוטובוסים שלא לדבר על קניות (יש שם כל מה שאתה לא מעלה על הדעת) בעיקרון על טרוואל צ´קס מקבלים יותר וכמעט בכל בנק ובכל CHANGE אתה תוכל לפרוט דולרים או טראוולסצ´קס בקשר למהטר מים לא זוכר על איזה בסיס אני השתמשתי אבל אתה יכול לקנות בכל בית מרקחת (רשום על כל בקבוק כמה טיפות לטפטף לליטר) תחכה קצת ואז תוכל לשתות את המים (זה מומלץ בעיקר בטראקים שם המים יקרים מאוד וכלן הרבה משתמשים במטהרי מים) בהודו עצמה תוכל לקנות מים מינרלים בכל חנות רק שים לב שהבקבוק סגור יש ניילון על המכסה והחברה היא יחסית חברה מוכרת (ישנה חברה בהודו שמפיקה מים מינרלים מנהר הגנג´ס כן כן אותו הנהר שבו ציפם גופות של פרות תינוקות נשים בהריון בבות ושם שורפים גופות) בהצלחה ברי

למעלה