כסף

Cheetah

New member
כסף

מצד אחד אנחנו צריכים אותו כדי לחיות במדינה הזאת, כדי לשלם חשבונות, לשמור על רמת חיים וכו'... מצד שני אנחנו לא באמת צריכים אותו... אנחנו באמת לא, אני מניח שרוב האנשים בפורום הזה מבינים את זה ואני לא באמת יודע איך להרחיב... אבל באמת, אנחנו ממש יכולים להיות מאושרים בלי כסף... בלי להיות תלויים בו... אנשים עם כסף סטטיסטית מאושרים יותר, זה ידוע. (אני משתדל לא להאמין בסטטיסטיקה) אני חושב שרובכם תסכימו איתי, כסף זה לא הכל. מייקל ג'קסון מתוסבך נפשית ברמות שמצריכות התערבות בית משפט, רוג'ר וורטס עדיין רוצה את אבא אחרי 60 שנה, ואפילו קליס ואנדריי 3000 בוכים שאין להם חברים בגלל המליונים... דוגמאות לא חסר... אבל דוגמאות זה משהו רחוק מדי... קיצוני... המממם... חזרה למה שאני מנסה להגיד... אתם רוצים להגיע לטוהר/צלילות/הארה/קשב שלישי/הלך רוח של לוחם/שקט נפשי/אושר/חופש/או כל מטרת שיפור עצמי גבוהה ששמתם לכם ברמה מודעות זו או אחרת... אתם רוצים לא? מחשבה כלכלית זה חתיכת מחסום עצום... כסף... אז אתם יודעים שהחברה שלנו קצת דפוקה... קצת הרבה... היא מונעת על ידי כסף... וגם אתם... באופן די כולל. ועכשיו לשאלות היפותטיות, שמכוונת בעיקר למאירים המקצועיים מבינכם.... נגיד שהיה מצב שהיית מקבל את כל צרכיך הבסיסיים פלוס. נגיד שהיית מקבל מקום לישון, אוכל, מרחב, חופש... נגיד שהיה לך מעין ספונסר, או מנזר, או עמותה, או משרה ממשלתית בתור המודט הרשמי של ישראל... נגיד שהיה לך את כל אלה.... היית יותר מאושר?? היית מלמד בשביל עצמך? אם לא אז משהו חסר בתנאים ש"נגיד שיהיו"? אם כן... למה אף אחד לא עושה משהו... למה אף אחד מהמאסטרים הרוחניים הגדולים לא פועל כדי להשיג לעצמו ולעמיתיו חופש ממחסום המחשבה הכלכלית....? אתם לא צריכים לענות על האחרונה, אני חושב שאני יודע את התשובה: "כי זה יהיה מאוד לא כלכלי מצידם."...

.m

New member
כסף ורוחניות

אני אמנם לא "מאירה מקצועית" (
), אבל אני עוסקת בתחום, ולכן יכולה לספר לך על אינספור מקרים שאנשים דרשו (לא ביקשו, חלילה, אלא ממש דרשו) טיפולים בחינם. התפיסה הזו, לפיה "אנשים רוחנים" רק רוצים ליצור עולם יותר טוב, ולכן יהיו מוכנים לעשות זאת בחינם, מקוממת אותי מאוד. נכון, אני רוצה ליצור עולם טוב יותר, אבל זו גם הפרנסה שלי. האם בגלל שאני עוסקת בתחום הרוח אני פטורה מתשלום חשבונות ושכ"ד? (התשובה: לא) האם היו מעיזים לבקש מרופא שיטפל בהם בחינם? מה לגבי המוסכניק? או רואה החשבון? (התשובה: לא.) אז למה ממני כן? אגב, רוב המטפלים שאני מכירה עובדים גם בהתנדבות, כדי לעזור למעוטי יכולת, שאינם יכולים להרשות לעצמם לשלם עבור טיפול, אך זקוקים לו. ולשאלתך - אם מישהו היה מציע לי מימון, הרי שזה זהה למטופלים שמשלמים כסף... לא באמת איכפת לי מי חתום על הצ'ק, בתנאי שהוא מכסה את ההוצאות שלי ומאפשר לי לחיות בכבוד.
mai

Cheetah

New member
תראי ../images/Emo54.gif

קודם כל לא בדיוק הצלחתי להעביר את המסר שרציתי... די באשמתי... השעה היתה מאוחרת... אני לא מנסה לתקוף אף אחד.. אני לא ממורמר כלפי אנשים שמתפרנסים מ"רוחניות"... אני רק תוהה... "חשיבה כלכלית"... זה מושרש בכל אדם ובמידה גדולה בהרבה יותר באנשים שכבר אחרי צבא... זה מגביל את החופש... אני לא מכיר אף אחד שחופשי מזה, כסף רק בשביל מחייה? מה זה מחייה בכלל, בחברה הזאת אנחנו תמיד נרצה יותר, נרצה לשמר את רמת החיים שלנו ואז לשפר אותה... ... האם אדם יהיה מוכן להוריד תמידית את רמת החיים שלו?... בשביל חופש מוחלט? העניין הוא שקיימים בתי ספר ואנשים מאוד "נהורים"... ומאוד מצליחים (כלכלית)... וקהילות "חינמיות" רוחניות שנותנות אפשרות להגיע לחופש אישי למורים ולתלמידים היו יכולות לקום... אם למשהו בעולם הרוחני המקצועי (הרווחי) היה... היה באמת שם לב למחסום הגדול ביותר שהציבה האנושות בדרכו.

.m

New member
../images/Emo140.gif

אתה יוצא פה מכמה הנחות בסיס, שאינן בהכרח נכונות. למשל: בחברה הזאת אנחנו תמיד נרצה יותר, נרצה לשמר את רמת החיים שלנו ואז לשפר אותה - זו התניה חברתית. התניה היא דבר נרכש, וניתן גם "לזרוק" אותו שכלא רוצים להשתמש בו. ישנם מקומות באירופה (אמסטרדם, קופנהאגן וכו') בהם חיים אנשים ב"סקווטים". החוקים שם אומרים שאם בית עומד נטוש במשך ששנה, ניתן "להשתלט" עליו ולחיות בו ללא רשות הבעלים או תשלום מכל סוג שהו. הנה דרך אחת לחיות אחרת, בעולם הזה. האם אדם יהיה מוכן להוריד תמידית את רמת החיים שלו?... - אתה מניח, שוב, שכולם רוצים להעלות את רמת החיים שלהם. ואני טוענת - ישנם לא מעט אנשים המסתפקים במה שיש להם, נהנים ומעריכים מה שיש להם, ומסופקים מכך עד מאוד. ברגע שאתה מבין שכסף הוא אמצעי, ולא מטרה, אתה שובר את מסגרת "החשיבה הכלכלית". אתה מפסיק להיות עבד לכסף (קרי לעבוד 24/7 כדי להרוויח עוד ועוד כסף, אבל לא מוצא זמן להנות ממנו כי אתה עסוק בעבודה 24/7...). זה גם הרגע שבו אתה מתחיל באמת להעריך ולהנות מהדברים שאינם עולים כסף. דברים קטנים, שאנחנו שוכחים... כמו חברים טובים שבאמת איכפת להם ממך. כמו אהבה. כמו פרפר שעובר לידך באמצע רחוב סואן. כמו כוס קפה מ-ו-ש-ל-מ-ת... דברים קטנים. וזה, בעיני, חופש אמיתי. אני לא חושבת שזה נכון לצפות בהכללה גורפת שאנשים רוחניים יתנו מעצמם. אנשים שאכפת להם מהסביבה (רוחנים או לא רוחנים) תורמים לה. ולצערי, אני גם מכירה לא מעט אנשים שנחשבים "סופר-רוחניים" והם אנשים איומים ונוראים... שיהיה לך "צבא" קל
mai

Cheetah

New member
לא הנחתי...

ואני מסכים עם מה שכתבת... אין ממש טעם להמשיך זה... תודה על התגובות היה נחמד מצידך...
ודא למה ה"צבא" במרכאות?

אינני מאיר מקצועי ואפילו לא חובבן.

מה שאני מצליח להבין ממה שאת מתארת זו חברה אנרכיסטית להבדיל מהחרה שאנו חיים בה (קפיטליסטית) אני בעד השינוי, אם את שואלת אותי... נקודה נוספת למחשבה, למרות שהחברה מנוהלת על ידי כסף, כל יחיד יכול להתייחס לכסף באופן שהוא רוצה... לא חייבים לשאוף להיות מיליונרים כי כך הרוב רוצה. "המחשבה הכלכלית" ממש לא בראש רשימת המועדפים שלי... אני טוען פעם אחרי פעם (למרות שהרוב אומרים שאני מדבר שטויות) שאם אדם מתעסק עם מה שהוא "אוהב" הפרנסה (לחיות בכבוד, לא להיות עשיר) תגיע.

Cheetah

New member
תראה

קודם כל.. אני בן אני לא מדבר כאן על אנרכיה (למרות שאני מאוד מחבב את הרעיון.. רק שהוא לא יעבוד אף פעם לאורך זמן) אני מדבר על שאיפה שיש לכל אדם... לא להיות תלוי בכסף.. אבל לא במובן של.. "אני עשיר כל כך שכל מה שרק אחשוב עליו יהיה שלי".... לא במובן הזה, אלא במובן של... לא להיות תלוי בו... להגיע למצב שבאמת אדם יכול להתחיל להתשחרר מהקונספט הזה עצמו... אני לא חושב שזה אפשרי... לא ממש... לא בחברה שלנו(ותמיד אפשר לעבור חברה)... אבל אני חושב שזה צריכה להיות שאיפה מודעת... ""המחשבה הכלכלית" ממש לא בראש רשימת המועדפים שלי"... לדעתי היא צריכה להיות בראש המודעות שלך... בראש רשימת החיסול... רק רציתי לשתף בכמה מחשבות... ועכשיו חזרה לצבא...

ציטה נשמע כמו של של בת ולא של בן

ובכרטיס האישי שלך אין לך מין, לכן אין לי מושג למה התחלת עם ההצהרה שאת בן ולא בת....
אנרכיה כן יכולה לעבוד לאורך זמן אם וכאשר האנושות תהיה בשלה לכך. אל תלביש על האחרים את השאיפות שלך, לא לכולם יש את השאיפות שאתה מתאר... למה לשים משהו בראש רשימת החיסול לאחר ששמתי אותו בתחתית רשימת המועדפים שלי? הוא יותר טוב שם מאשר ברשימת חיסול (ביזבוז כל זמני בהתעסקות עם זה...).

Cheetah

New member
לא יודע ../images/Emo13.gif לא עקרוני...

ד"א את היית פעם realdream או שזה היתה מישהי אחרת?

kung fu

New member
realdream ? מה זה?

אגב, אולי לא הבנת אותי - לא הבנתי למה הכוונה במאירים בכלל. לא רק מאירים מקצועיים.

Cheetah

New member
הממם...

realdream אם אני לא טועה בשם... זה אחת שכתבה כאן לפני כמה שנים... ואם אני לא טועה קראו לה מיכל והיא הייתה בערך בגיל שלך.. וכתבה בערך כמוך... בכל מקרה אם אני לא טועה נראה לי שאני טועה... מסתבר... מאירים... סתם כתבתי את זה באמת הכוונה.. לאנשים רוחניים... מאירים מקצועיים... מתפרנסים מזה למחייתם... אבל לא באמת כיוונתי את מה שכתבתי אליהם.

Cheetah

New member
התכוונתי לdeep ocean ... נראה לי...

למרות שאני כבר לא זוכר אם קראו לה מיכל אני די בטוח שהיא באמת כתבה כאן... ואני גם די בטוח שאת לא היא... טוב... נו

kung fu

New member
אני אדם שמשתנה מאד

ואני לא אותו אדם שהייתי לפני חצי שנה, ולפני שנה, ובטוח שלא אותו אדם שלפני כמה שנים
אני כל הזמן משתנית, ובגלל זה הפער בין היום לאז.

וכך גם כל יתר האנושות....

כולם כל הזמן משתנים... אך כל עוד ממשיכים להחזיק בתפיסה סלקטיבית ההתקדמות היא רק בתוכה (בתוך התפיסה הסלקטיבית) ולא ממש מיפוי של נקודות כינוס.

kung fu

New member
אה...

כתבתי פעם בניק ההוא. כן
ולגבי המאירים - תודה על ההבהרה

למעלה