כספים להתנחלויות - וקיצוץ בטיפולים

iris2210

New member
כספים להתנחלויות - וקיצוץ בטיפולים

כרגע שמעתי שעומדים להוסיף מליוני שקלים להתנחלויות ועומדים לקצץ בפוריות. איפה ההגיון. במקום לחסל את ההתנחלויות מזרימים מאות אלפי שקלים. מה קורה פה?
פתאום יש כסף להתנחלויות דווקא? וגם ההחלטה של ביבי להוסיף לכל אזרח 150 שקל למי שמרויח עד 10,000 שקל. מאיפה יש כסף לחלק חינם לעובדים פתאום?

פרח שדה

New member
ברוכה הבאה לפוליטיקה...

האם ידעת שבנוסףל- 140 ההתנחלויות יש גם 100 מאחזים בלתי חוקיים? את יודעת כמה עולה להחזיק (רק מההבט הביטחוני!) כל אחד מהם? מספיק שיורידו אותם, יהיה כסף לממן גם הפריה לילד רביעי. הבעייה היא לא שאין למדינה כסף. יש כסף. הבעייה שהוא מוגבל בכמותו (ככה זה בד"כ עם כסף...) וסדר העדיפויות דפוק.

המאבק לא נגד התנחליות

איריס, לדעתי המאבק חייב להשאר לא פוליטי!! במאבק זה משתתפים ימינים, שמאלנים, דתיים, חילונים, יהודים,ערבים,דרוזים... וכו'. הרגע שאנו מביאים דעה פוליטי נגד או בעד תנועה פוליטי כל שהיא אנו מאבדים כוח למאבק. הצרה אינה למה נותנים להתנחליות ולוקחים לנו, אותה שאלה יכולה להיות למה נותנים לישיבות או דמי אבטלה או סיבסוד במזון. המאבק צריך להיות נגד הגזרה נקודה ולא צריכה לעיינן אותנו מאיפה ישיגו את התקציבים, בשביל זה יש ועד כספים. לצערינו אני בטוח שיש משפחות בהתנחליות שעוברות את אותם טיפולים יקרים שעוברים משתתפי פורום זה ומפחדים מהגזרה שעומדת מעל ראשינו. ברגע שנו נוקטים דעה פוליטית כזו או אחרת בעד או נגד אנו מאבדים את תמיכתם במאבק מאוחד שחייב להיות מאבק מאוחד עם מטרה אחד "למנוע את הגזרה שבפנינו". מלח

iris2210

New member
מאבק חברתי בהחלט

בעוד שמקצצים למשפחות חד הוריות, לבעלי קצבאות שונים, קיצוץ במתן תרופות של סרטן ועוד. להתנחלויות יש פתאום כסף. במקום לתת לאנשים שממש זקוקים, מגיעים ממש לפת לחם מזרימים הון רב להתנחלויות. זה מה שכל כך עצוב במדינה שלנו. תמיד החלשים ואלה שלא יכולים לנצח את הממסד אלה שנפגעים לא רק אלה שעוברים טיפולי פוריות. אני חושבת שצריך להיות מאבק של כל החברה הישראלית. גם התרבות הישראלית תפגע בתקציב המדינה החדש. לכן אתמול היה שביתה כללית של כל התיאטראות בארץ = לאן נגיע? נגיע לשפל כזה שאף פעם לא ידעה המדינה.

המאבק לא נגד התנחליות

איריס, לדעתי המאבק חייב להשאר לא פוליטי!! במאבק זה משתתפים ימינים, שמאלנים, דתיים, חילונים, יהודים,ערבים,דרוזים... וכו'. הרגע שאנו מביאים דעה פוליטי נגד או בעד תנועה פוליטי כל שהיא אנו מאבדים כוח למאבק. הצרה אינה למה נותנים להתנחליות ולוקחים לנו, אותה שאלה יכולה להיות למה נותנים לישיבות או דמי אבטלה או סיבסוד במזון. המאבק צריך להיות נגד הגזרה נקודה ולא צריכה לעיינן אותנו מאיפה ישיגו את התקציבים, בשביל זה יש ועד כספים. לצערינו אני בטוח שיש משפחות בהתנחליות שעוברות את אותם טיפולים יקרים שעוברים משתתפי פורום זה ומפחדים מהגזרה שעומדת מעל ראשינו. ברגע שנו נוקטים דעה פוליטית כזו או אחרת בעד או נגד אנו מאבדים את תמיכתם במאבק מאוחד שחייב להיות מאבק מאוחד עם מטרה אחד "למנוע את הגזרה שבפנינו". מלח

נועה 35

New member
ככל שזה מפתה להשתמש בטיעון הזה...

גם התחלתי את העיסוק בנושא בטיעון הזה, אבל לאחר שקראתי דברים שנאמרו פה בפורום הגעתי למסקנה שאסור לנו להשתמש בו. הדרך הכי פשוטה לחסל את המאבק הזה הוא ליצור בתוכו קבוצות שתיאבקנה זו בזו בכדי להצביע על מקור הקיצוץ המתאים ביותר. הממשלה ומשרד האוצר פשוט ילקקו את האצבעות בתענוג אם נעשה את זה. המטרה שלנו היא ליצור לחץ ציבורי למנוע את הקיצוץ ושהפוליטיקאים ישברו את הראש להחליט מהם סידרי העדיפויות הראויים ומהיכן לקצץ (ועל זה אנחנו הרי משלמים להם את המשכורות היפות שלהם)

kasa

New member
בואי נדייק קצת,

הקיצוץ בטיפולי פוריות אמור לחסוך למדינה כ-100 מליון ש"ח (הקיצוץ בסל הבריאות אמור לחסון כ-250 מליון ש"ח). אתמול הועברו כ-150 מליון ש"ח להתנחליוות.
על סדרי עדיפויות כבר דיברנו... ההחלטה להוסיף לכל אזרח שמרוויח (אני שמעתי אתמול עד 7,000 ש"ח) עומדת על 50 ש"ח. (התלבטו בין 100 ש"ח ל-50 ש"ח...) מאיפה הכסף ? בד"כ מאותו מעמד ביניים, ציבור מצומצם שעובד, נשחק, וקורע תחת הנטל. אני בעניין הזה חולקת על מלח ופלפל, וחושבת שקבוצות הלחץ היחידות במדינה שגם מצליחות להזיז משהו הן, לרוב, קבוצות פוליטיות. אז נכון שהמאבק הוא מאבק של כל גווני האוכלוסיה, ונכון שהמאבק מייצג את כל גווני הקשת הפוליטית ונכון שבהתחברות לקבוצה פוליטית מסויימת נאבד תמיכת חלק מהאנשים, אבל בהתחברות זו יצטרפו עוד עשרות אלפים אחרים. קבוצה א-פוליטית לא מסוגלת להזיז דברים במדינה, ובודאי שלא מהווה איום על ראש הממשלה ושר אוצרו. היחידים שעד היום הצליחו במאבקם הם קבוצות לחץ פוליטיות. ואני בדיעה שבהחלט יש לבקש תמיכה גורפת מצד מפלגה שנמצאת בקואליציה, ושהנושא הוא סלע קיומה... (מוּכר לי המשפט הזה מאיפה שהוא...
), והיא תילחם את מלחמתינו בכנסת. אגב, מעניין אם מישהו שלח מכתב לאמיר פרץ ? (הוא דוואק יצא נגד הקיצוץ הזה באחת מדרשותיו).

קאזה, אני אתעלם ממה שכתבת

וכתבו אחרים לגבי ההתנחלויות, כי עדיף שלא אומר כלום, אבל לגבי הצעתך לגיבוי של מפלגה "שהנושא הוא סלע קיומה"- איפה יש מפלגה כזו? סלע קיומה? של מי? לאיזו מפלגה אכפת אם יהיו לנו ילדים וכמה (אולי ש"ס, אבל יש לי הרגשה שלא התכוונת אליהם)? המחשבה שמפלגה פוליטית מהקואליציה תילחם את מלחמתנו בכנסת היא נאיבית במקרה הטוב. את המלחמה הזאת אף מפלגה לא תיקח על עצמה. ואם התכוונת למפלגה מסויימת שמביעה אהדה למאבק עד כה (שינוי? ניחוש פרוע), איך תסבירי את העובדה שבעוד חברי החכנסת מטעמה יושבים בקואלציה, הועברו הכספים להתנחלויות? תפתחו את העיניים, מאבק פוליטי לא יהיה כאן, גם אם מאוד תרצו. זה לא בראש סדרי העדיפויות של אף גורם פוליטי בארצנו הקטנטונת.

למעלה