כספים רדומים בישראל לישראלים לשעבר באוסטרליה ורחבי העולם

ofergrin

New member
תודה. אכן מדובר בעניין ציבורי וחשוב עבור אלפי ישראלים לשעבר

ANZ1

New member
שירות מיותר לגמרי

הם לוקחים כסף על מה שממשלת ישראל נותנת בחינם.
יש אתר של משרד האוצר שאתה מכניס את הפרטים שלך ומופיע לך כל חשבון, קופת גמל, פנסיה שרשומה על שמך.
https://itur.mof.gov.il/
כל מה שיעשה אותו אחד שתשלם לו הרבה כסף זה להכניס את הפרטים שלך לאותו מנוע חיפוש.
אפילו האפטורופוס הכללי הכריח השנה את כל הבנקים לדווח על כל החשבונות הרדומים שיש להם ולא היתה אף פעולה בחשבון במשך כמה שנים, איך אני יודע ? אבא שלי קיבל מכתב שיש חשבון רדום במשך 25 של דוד שנפטר, לא צריך לשלם לאף אחד עבור השירות.
חוץ מהעצבים על גנבים כמו הבנקים שלא חשבו לרגע אחד שאם יש חשבון שלא עשו בו שום פעילות במשך 25 שנה והם רק גבו דמי ניהול זה תקין.
אבל לא צריך לשלם לגנבים אחרים מה שמגיע לך בקלות ובחינם.

ofergrin

New member
לישראלים לשעבר שחיים בחול עשרות שנים כבר אין תעודות זהות

והם אינם יכולים להשתמש באתר שאתה מפנה אליו.

הבנקים אמנם מדווחים לאפוטרופוס הכללי כבר משנות התשעים [ולא רק מהשנה האחרונה] על חשבונות בנקים רדומים, אבל אף אחד לא מדווח על כספים פנסיוניים רדומים משנות השבעים, שמונים ותשעים שלא מוחזקים בידי הבנקים.

ANZ1

New member
נו באמת

אז כל הסיפור שלך זה רק לישראלים שאיבדו את תעודת הזהות שלהם.
בפעם הבאה שהם יהיו בישראל לביקור הם יפנו למשרד הפנים ויציאו במקום תעודת זהות, אני משוכנע שהעלות שאתה תגבה מהם היא יותר מאשר שעה במשרד הפנים.
ואגב, מה שכתבת לא נכון, אני הכנסתי את הפרטים שלי ושל אבא שלי, ואותו מנוע חיפוש נתן לנו חשבונות לא רק בבנקים אלא בכל מני קרנות פנסיה חלקם משנות השמונים והשבעים.

ofergrin

New member
משרד הפנים בישראל לא מנפיק

תעודות זהות למי שעברו להתגורר בחול ומרכז חייהם בחול עשרות שנים. ישראלים כאלה יכולים לחדש דרכונים אבל לא לקבל תעודות זהות כשהם מגיעים לארץ. מנוע החיפוש איננו מאתר חשבונות בנק בכלל. ומדוע לזלזל בכספים של אנשים - "כל הסיפור שלך" - אלה אלפי ישראלים שלא יודעים שיש להם מליארדים צבורים בקרנות פנסיה, ובלעדי תעודות הזהות [שהם אינם יכולים כאמור להפיק מחדש] הם גם לא יידעו ! ולכן האתר לא יעזור. צריך לכתת רגליים ולחפש או לקחת מישהו שיעשה את זה עבורך.

לא הבנתי אם אני ישראלי במשרדי משרד הפנים וירדתי מהארץ

לפני 30 שנה אתה רוצה להגיד לי שמשרד הפנים לא יודע מי אני שאני מגיע לביקור אחרי 30 שנה? מעניין? כי אני חשבתי שהם עוצרים את הילדים שלנו אם לא נסדיר את העניין מול משרד הפנים!
ועכשיו אם אין רישום ואין מידע איך בדיוק אתה עושה את זה והם לא יכולים?
בשורה התחתונה משרד האוצר מחוייב לומר איפה נמצאים הכספים, וזה גם האינטרס שלו, כי כל אדם ישראלי/ישראלי לשעבר שאין לו איך להתקיים בגיל השלישי וחי בישראל המדינה תצטרך לממן אותו בכל מיני קצבאות!!! ולכן אני עם ANZ וממש לו עם מישהו שנותן לי שירות של אני אתקשר למשרד האוצר בשבילך - שיחה עולה פרוטות, תן לי לנחש אתה רוצה 400 דולר לשעה נכון?

ofergrin

New member
אדרבא, בוא נבדוק איך מה שאתה מציע עומד במבחן המציאות

בוא תעשה טסט קייס - בבקשה תתקשר למשרד האוצר לברר "איפה הכספים שלך". כל תשובה שאתה מקבל בבקשה תעלה לפורום. אני אומר לך מראש שאף אחד לא יתייחס אליך במשרד האוצר.
לחילופין:
קנה כרטיסי טיסה לישראל, קח חופשה של שבועיים, תגיע לארץ, תעמוד בתור במשרד הפנים [שם אתה יודע שלא ינפיקו לך תעודת זהות כי אתה כבר לא חי בארץ 30 שנה] ובזמן שאתה בישראל בחופשה - תפנה למאה גופים פנסיוניים שונים בישראל בחיפוש אחר הלא נודע...
לא צריך לבטל כל דבר במחי יד וצריך להיות מציאותי. אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי, אשב ואסביר לך בכובד ראש באריכות וללא תשלום כלשהו. ואני מתנצל מראש אם יש כאן פרסום אסור.

ANZ1

New member
יצאת צדיק

כמו בתוכנית הטלויזיה הישראלית או בסדום ועמורה, קשה למצוא צדיק אחד.
אם היית צדיק, היית כותב בהודעה ובאתר שלך:
"השירות מתאים רק לישראלים שלא גרים בישראל 30 שנה, איבדו את תעודת הזהות שלהם, לא יכולים לקבל אחת אחרת, וגם איבדו את המסמכים שהראו את הפרטים של חשבונות הבנק או את הקרנות שלהם"
לשאר האנשים השירות הזה פשוט לא רלוונטי.
ואתה מוסיף עניין וכותב שאלפי ישראלים מחזיקים מיליארדים שהם לא יודעים עליהם.
אם אלף איש מחזיק מיליארד, זה אומר שכל אחד מחזיק מיליון שח שהוא לא יודע ממנו.
ואחר כך הישראלים בוכים שאין להם מספיק כסף, כשהם שכחו ממיליון שח.
לא יאמן.
נחמד לקרוא הודעות ולהכיר אנשים כמוך זה רק משכנע יותר למה היה צריך לעזוב את ישראל, ויפה שעה אחת קודם.
ובנימה חיובית, אתה מזכיר לי את אותה דמות מרחוב סומסום שמנסה למכור אויר לעוברים והשבים.

או קיי אז מה שאתה אומר זה

שאתה תעמוד בתור במקומי? הצחקת אותי!!!
לא ינפיקו לי תעודת זהות? חחחחחחחחחח הצחקת אותי. לא רק שינפיקו לי הם מחוייבים על פי החוק להנפיק לי תחת ההגדרה של תושב חוזר! אני עושה את זה בקטנה!!! והופ יש לי תעודת זהות חדשה דנדשה!!! ועם זה אני בדילוגים קלים לאתר האיתור של משרד האוצר. כל זה ייקח לי לא יותר מ10 דקות!!! תבדוק את עצמך!!!
&nbsp
דווקא אתה לא תוכל לקבל בשמי שום מידע אלא אם אני חותם במעמד נוטוריון (או השגרירות האוסטרלית בקנברה) על מסמך ייפוי כוח מאד מקיף שנעשה ע"י עו"ד מומחה בחוק החוזים!!!
אני יודע כי הייתי צריך לעשות את זה לא מכבר.

Shachamb

New member
תודה על הקישור

ANZ תודה על הקישור
בעזרתו מצאתי סכום "אבוד" , לא יעשה אותי עשיר אך עדיין הפתעה טובה
שחם

למעלה