כספית

פביולה

New member
כספית

חג שמח לכולם היינו בפגישה השבוע עם תל אורן שהגיע לארץ . לפגישה לצערי ( או לשמחתי ) הגיעו רק שלוש משפחות . בין יתר הדברים תל אורן טען שהאומגה 3 כמו של קרלסון ואחרים לא בודקים את רמת או כמות הכספית שיש בשמנים וזה יכול להיות בעייתי. השאלה האם זה נכון שלא מקפידים ? ושנית האם זה מזיק ? אנחנו משתמשים בשמן של קרלסון .הוא הציע אומגה 3 מאצות . תודה וחג שמח . פאבי

razgalili

New member
הי פביולה

לא זה לא נכון, היצרנים שהוזכרו כאן כן בודקים. המקור הכי בטוח זה השמן של גיא בן צבי ששולח דגימות לבדיקה בעצמו. דווקא להרבה מוצרים שמקורם באצות יש אחוז גבוה של כספית.

guybz

New member
דר' תל אורן מביע דעות מוטות בצורה

קיצונית נגד צריכת מה שהוא קורא "רקמות מתות" (תגידי לי שהוא לא השתמש בביטוי הזה). יש הרבה פילוסופיה ואידאולוגיה טבעונית סמויה מאחורי זה. לצערו ולצערנו אין מקור צמחי לאומגה 3 מסוג EPA ובאצות יש רק DHA. כבר הזהרתי הרבה פעמים מפני צריכת DHA לבד. מי שצורך אומגה 3 מאצות בלבד בהכרח יקבל מינון יתר של DHA ומינון חסר של EPA. לא אחזור על כל ההסבר אך תאמינו לי שזה ככה ושזה מזיק. זו אחת הבעיות בפורמולות תחליפי חלב, גם אלו שמוגברות באומגה 3, שההגברה היא רק ב DHA ללא EPA. והסיבה היא שרק DHA ממקור של אצות אושר לשימוש בפורמולות. הסיכוי הגדול לשינוי בא עם פיתוח אבקות אומגה 3 כמו זו שאנו עכשיו מנסים. לגבי השמן של קרלסון- על פי כל הפירסומים וכל מה שידוע לי על השמן שלהם הוא נקי לחלוטין מכספית. יותר מכך- היו מספר מחקרי צרכנים בארה"ב ובאנגליה אשר מצאו שכל המותגים הרציניים של שמן דגים כתוסף מזון נמצאו נקיים לחלוטין מכספית ומתכות רעילות, לעומת דגי מאכל שלא ניתן לדעת האם הם מזוהמים או לא כי משרדי הבריאות לא מפקחים על כך. שמן דגים למאכל אדם מיוצר על ידי לא יותר מ 3 או 4 מפעלים בכל העולם וכולם משתמשים בטכנולוגיות זיקוק מאד אמינות ובטוחות. לעומת זאת "סתם שמן דגים" מהמדף בחנות עלול להיות מזויף וראיתי מקרים כאלו גם בארץ. במקרה כזה המחיר שלו יהיה נמוך בצורה חשודה. שמן דגים למאכל בעלי חיים מיוצר בעשרות אלפי טון בעולם ומיובא גם לארץ כחומר גלם למזון בע"ח. מי שלוקח שמן כזה ומשווק אותו למאכל אדם עלול להחדיר מזהמים כמו כספית אם השמן לא זוקק בצורה ראויה. גיא

פביולה

New member
../images/Emo140.gifתודה

היי גיא ורז חג שמח ותודה על התשובות , למרות שהיתי בטוחה שהשמן של קרלסון טוב רציתי בכל זאת לוודא שהכל תקין . שוב תודה על התשובות וההיתייחסות שלכם לכולנו . פאבי

למעלה