כעבור חצי שנה -
שרשור הכרות חדש

נ ו ע ה 12

New member
כעבור חצי שנה -
שרשור הכרות חדש

אז עברה חצי שנה מאז השרשור הקודם, ואם אני לא טועה עברו גם 3 מחזורי גיוס והרביעי יתקיים השבוע. יש כאן אנשים חדשים שהייתי שמחה שכולנו נכיר יותר מרק את הכינוי שלהם וזו אחלה הזדמנות. כמובן שגם הותיקים יכולים (ואף צריכים!
) להגיב כאן. אותו פורמט כמו הקודם, נראה מה השתנה בינתיים...

שם:
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר):

מלבד הפרטים הבסיסיים שכתבתי למעלה ^^ יהיה נחמד לשמוע מכם איך אתם רואים את השירות הצבאי שלכם, האם אתם מרוצים ואם לא אז למה? מי שעוד לא התגייס מוזמן לספר לנו באיזה שלב בתהליך ההתנדבות הוא נמצא, למה הוא מצפה לקראת הגיוס, לאן הוא רוצה להגיע ואיך הוא מתכוון להשיג את זה. ממי שהתגייס ונמצא בשירות סדיר, או לחלופין כבר השתחרר, אשמח לשמוע באיזה תפקיד הוא משרת/שירת ואיפה, וכמובן איך הגיע לשם. מי שרוצה יכול גם לספר על הסיבה לקבלת הפטור.

שימו לב לשמור על בטחון מידע.

שרשור מהנה D: ושוב - בהצלחה למי שמתגייס השבוע

liavavraham

New member
:)

שם: ליאב
מקום מגורים: טבריה
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): סדיר D:

אחרי המתנה של קרוב לשנה, אושרתי להתנדבות, וכעת אני בשירות הסדיר שלי, כמעט 5 חודשים (הזמן עף!)

אני מנהל רשת מחשוב באחד מבסיסי פיקוד צפון, התפקיד הזה תורם לי המון, בעיקר לנסיון. מיותר לציין שזה אחד התפקידים הטובים והמהנים ביותר בצה"ל (ממליץ לכל מי שמתחבר לתחום המחשבים).

איך הגעתי לתפקיד?
האמת היא שברגע שאושרה לי ההתנדבות, התקשרו אליי מהמדור ושאלו על תחומי עניין, ביקשתי כמובן לעסוק במחשבים, ומצאו לי שיבוץ.

danielzaguri95

New member
גיוס!!

שם: דניאל זגורי
מקום מגורים: אשקלון
סטטוס : מלשבית

התחלתי את תהליך ההתנדבות מהצו הראשון בכיתה יא׳, ככה שעבר מלא זמן.. כמעט שנתיים
ביקשתי בהתחלה לשח״ם אבל בגלל המגבלות הגופניות זה לא התאפשר
אז החלטתי ללכת לכיוון הסנגוריה.. ביקשתי ממדור המתנדבים, הלכתי לראיון אצל סנגורית צבאית, ובמזל יצא לי ממש קרוב לבית - במז״י.. חצי שעה מהבית (נחמד,לא? )
אז אני מתגייסת בחמישי הזה עם עוד מתנדבים שבטח חלקם נמצאים פה בפורום.. יהיה נחמד לפגוש אותם ולדעת מי הם :)
וזהו

נ ו ע ה 12

New member
רק בשביל הפרוטוקול

כי הסיפור שלי קצת הרבה נטחן כאן חח

שם: נועה
מקום מגורים: ראשון לציון
סטטוס: משוחררת (כבר חודש)

שיררתי כגרפיקאית ביחידת ההסרטה של חיל האוויר, הגעתי לתפקיד לאחר שבמקרה קראתי כתבה על מתנדב שמשרת בו. חקרתי קצת והגעתי למש"ק מתנדבים של ח"א, שסידר לי ראיון ביחידה.

Run for a Fall

New member
עונה שוב

שם: מתן
מקום מגורים: חיפה
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): סדיר (חודש לשחרור...
)

אני משרת בח"א בתפקיד שלישותי... השירות הצבאי שלי היה די מורכב (אני מוחזר שירות), אבל אני שמח שיוצא לי לסיים אותו כראוי בתפקיד שאני נהנה בו. ויאללה עוד חודש נגמר ואז מתחילים להעביר את הזמן עד הלימודים בשנה הבאה

battlefield

New member
טוב נו ;)

שם: אוהד
מקום מגורים: קרית אתא
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): סדיר

אני מאמין שחלק לא קטן פה כבר מכיר את הסיפור שלי, אבל בקצרה:
התגייסתי ב-7.8.12 עם פרופיל 97 (!!!), במהלך השירות התגלתה אצלי מחלת מעיים שמצריכה פרופיל 21, אבל בגלל שאני עתודאי טכנולוגי ואני בוגר קורס טמ"מ, התקבלה החלטה "לנדב" אותי לצה"ל עם פרופיל 30 - פרופיל למתנדבים בעלי מקצועות נדרשים. זה נשמע קצת כאילו לא הייתה לי אפשרות לצאת מצה"ל אם הייתי רוצה, אבל מי שיודע פחות או יותר את הסיפור שלי, מבין שבסופו של דבר זו הייתה נטו החלטה שלי להישאר.
משרת בצפון כמובן :)

KingRevange

New member
כמה פרטים עליי [ותודה לנועה שהחזירה אותי]

שם: עומר
מקום מגורים: המרכז
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): מלש"ב מסריח :p

יש לי ועדה ב30 לחודש שבה אני אמור לקבל סופסוף את הפטור שכל כך רציתי אותו. הוצע לי במקום הפטור לשרת בפרופילים 45/34 עם סעיף פסיכיאטרי, אבל אני לא מעוניין "לעשות את זה וגמרנו". אני רוצה להתקדם איכשהו בצבא, ואי אפשר לעשות את זה בלי מאמץ ותפקיד טוב. בהתנדבות אפשר להשיג תפקידים טובים יותר, לעתים, מאשר בשירות רגיל עם פרופיל כזה מכוער. הסיבה לכל המסיבה הזו היא שאני מאובחן כאוטיסט. עכשיו, לא הפנמתי את זה באמת. עברתי גיהינום של טעויות בירוקרטיות כדי להגיע למקרפ"ר, ועכשיו אני כאן. אני מקווה להשתלב במערכת הצה"לית, לקבל חו"דים טובים ולהתקדם. יש לי כישורים ומה לתרום וכל מיני בולשיטים. אני מכיר מישהו שאולי יכול לסדר לי תפקיד במודיעין, כי הוא פשוט מכיר את המקום עצמו טוב מאוד ועובד שם. אני מכוון גבוה, אבל עם רגליים על הקרקע. גם עבודות פשוטות ותפקידים "קלים" יכולים להיות טובים בשבילי. יש לי מטרה ואני אשיג אותה גם ככה וגם ככה.

blh

New member
אני..

שם:בר
מקום מגורים:ראשון לציון
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): מלש"ב

אחרי בערך שנתיים של ניסיונות שיאשרו לי את ההתנדבות סוף סוף זה הצליח בספטמבר האחרון. כרגע אמור להתגייס בגיוס ינואר לאן עוד לא כל כך בטוח ועוד מתמיין
אבל נקווה ויהיה טוב :) פתוח לשמוע הצעות לתפקידים ולשמוע על דברים שיכולים להיות מהנים בשירות.
תודה :)

Hadas2695

New member
משקית קש"ח :)

שם: הדס
מקום מגורים: ראשון לציון
סטטוס : מלשב"ית-> עוד שנייה בסדיר.

אני מתגייסת מחר(!!!) לענף קשרי חוץ שברמת אביב. שמעתי שזה בסיס טוב עם אנשים איכותיים, אבל עדיין אני חוששת מתחרות שם, או שמא לא אתחבר, למרות שאני בןאדם מאוד חברותי אז אני סומכת על עצמי שאסתדר טוב שם...
לא מתחשק לי ממש השגרה של הצבא, לקום כל בוקר לרכבת וכו'. אני יודעת שהגעתי למקום שרציתי ומקום באמת על הכיפאק, אבל תמיד ככה לפני גיוס יש את החששות והפחדים מהלא נודע, כי זו מסגרת שונה לגמרי ואנשים חדשים לגמרי.

danielzaguri95

New member
בדיוק!!

יואוווווו זה בדיוק מה שאני מרגישה!!
אני פחות מתרגשת מהגיוס ויותר מפחדת ממסגרת אחרת,
הייתי רגילה למסגרת בית ספר 12 שנים ועכשיו אני נכנסת למסגרת שאין לי מושג בכלל
מה עושים בה, ולמי אני אתחבר אם בכלל, ואיך וכמה ולמה ועוד מיליון שאלות חחח
אני מקווה שהגיוס יתעלה מעל הציפיות שלי חחחח

Hadas2695

New member
הזדהות עצומה!

למרות שאת בטוח תסתדרי, זה הרבה אנשים וצחוקים וחוויה ענקית... אני יודעת מההיכרות עם עצמי, שבסופו של דבר אני אראה את הכל כחוויה, בקיצור אני שמחה שאני לא לבד עם התחושות האלה חחח, הבטן שלי מהתפכת. את מתגייסת גם מחר?

נ ו ע ה 12

New member
יהיה בסדר!

ההתרגשות והלחץ מובנים לגמרי... אבל אל חשש. זה ככה בכל התחלת מסגרת חדשה, בטח בצבא ובטח לאחר שנלחמתן כ"כ בשביל להגיע ליום הזה. הטירונות עצמה היא באמת חוויה, כמעט בטוחה שבסופה (ותחזרו לדווח
) לא תרצו שהיא תיגמר ותהיו מוכנות למשוך עוד שבוע או קצת יותר...

danielzaguri95

New member
תכלס נועה, את צודקת

רוב הסיכויים שניפגש שם אפילו וכבר נדע מי זו מי:)

MrsNorris

New member
בתחילת הדרך

שם: ליאת
מקום מגורים: איזור ירושלים
סטטוס (מלש"ב/בסדיר/משוחרר): מלש"ב

הייתי עם פרופיל 24 במשך שנה, עד שהבנתי שעדיף להפסיק למשוך את זה ופשוט להתנדב.. ביום ראשון האחרון קיבלתי את הפטור והופניתי לפתוח תיק מתנדב, מקווה שבקרוב דברים יזוזו ואוכל להתגייס.
התמיינתי כבר לכמה דברים עוד לפני עם הפרופיל 24, והתקבלתי למשהו שנחשב טוב במודיעין, בתקווה שיאשרו לי את ההתנדבות עד מרץ

eran544

New member
טוב נו... גם אני נכנע

שם: ערן
מקום מגורים: כפר סבא
סטטוס: צעיר רצחXD

התגייסתי בגיוס האחרון (אוגוסט), משרת בקריה עם המדים הכי שווים (חיל האוויר כמובן), ואני עדיין לא מבצעי, אבל אני בדרך :)
היה קורס שהתחיל השבוע בעובדה אבל יש לי פטור לינת בית אז מעבירים לי את הקורס בתוך הקריה, זה במקביל לחפיפה שלי.

למעלה