כעס ובכי בזמן הנקה

iameden

New member
כעס ובכי בזמן הנקה

שלום רב,

לפני כמעט שלושה שבועות ילדתי את בני השני. עם ביתי הנקתי ולא היתה בעיה מיוחדת אבל עם בני אני חווה קשיים כבר מהרגע הראשון.
למרות שנולד במשקל סביר (3.5) ובשבוע 39, הוא יונק כל שעה שעתיים ודבר לא מרגיע אותו מלבד הנקה (גם בלילה וגם ביום).
כמו כן, יש שעות בהן הוא ממש לא רגוע ולא מצליח לינוק או להרגע ולהרדם. הוא יכול להיות ער כ 4-5 שעות רצוף ולא להרגע. ביומיים האחרונים ניסיתי להכין לו בקבוק עם פורמולה ואחריו הוא נרגע ונרדם כמעט מיד (הכנתי רק 60 אבל אולי היה שותה יותר אם היה). זאת אחרי שעות שהוא "ישב" לי על הציצי וכביכול ינק (אבל לא שמעתי קולות בליעה ברוב הזמן).
אני יודעת שהוא יונק יפה כי יש הרבה חיתוליים עם קקי ופיפי כך שהוא לא "מורעב" אבל בכל זאת הוא מתנהג כתינוק מורעב והדבר לא קורה ר בזמנים של קפיצות גדילה אלא די לאורך כל הזמן בצורה עיקבית (בתחלה היה בוכה בעיקר באזור 7-8 בערב ועכשיו בוכה גם באזור 9 בבוקר).

האם זוהי תופעה ידועה?
האם יש דרך לעזור לו מלבד הפורמולה? חבל לי להרוס את ההנקה...
תודה רבה!

ניהול הנקה

שלום לך,לפי מה שתארת בעצם ההנקה מתנהלת לפי דרישה, וכך רצוי. השאלה היא איך איכות כל הנקה, האם נמשך מספיק זמן, האם יונק משני הצדדים, ככל שאיכות כל הנקה היא טובה כך הוא מושך זמן ארוך יותר בין ההנקות.בכל מקרה בד״כ ההנקה מתבססת בסביבות גיל חודש כך שעדיין הדפוס שאת מתארת הוא ייתכן ותקין.השינה לאחר יניקה לעומת הפורמולה היא פחות עמוקה וזה מה שמגן עליהם מפני מוות בעריסה.בכל מקרה אני מציעה שתתייעצי עם יועצת הנקה שתתרשם מניהול ההנקה ואיכות ההנקה ותעזור לך לסדר את העניינים.שיהיה בהצלחה!

למעלה