כעס, כאב, השפלה ועוגמת נפש

גדיון

New member
כעס, כאב, השפלה ועוגמת נפש

בהמשך לבעית ירושה שיש לאחי עם אחותי, הוא ניתק את הקשרים איתה וכל בני משפחתה. בשבוע שעבר התקיים יום האזכרה לאבא שלנו שנפטר והוא לא הגיע. הוא גם לא מבין ואפילו כועס, איך אני יכול לשמור על הקשרים עם אחותי שלמעשה סידרה אותי, כמו גם אותו. ואני נמצא באמצע, שברו לי את המשפחה. הכאב, במיוחד בימים כאלה מוציא אותי מדעתי. כל הזמן רודפות אותי המחשבות על מה שקרה ואולי היה אפשר לשנות משהו. אני יודע שכל מה שקרה זו החלטה שלהם ולא שלי ובכל זאת אני משתגע. אולי למישהו יש תשובה? אני לא יודע מה לעשות.

גדיון שלום!

האם תוכל לפרט יותר על מה מדובר? מה היתה בעיית הירושה ומה הסיבה לכך שאחיך ניתק קשרים? אם תוכל לפרט יותר, זה יעזור לנו לעזור לך. וברוך הבא לפורום
נטע

גידיון

New member
לקח לי קצת זמן לארגן את הבעיה על הכ

אני מקווה שהפירוט שנתתי איננו יותר מידי. אם וש למישהו רעיון איך פותרים או אפילו מקלים.. תודתי נתונה לו מראש

stonefroze

New member
ידידי הטוב

אינך יכול לקחת אחריות על מעשיהם של אנשים אחרים,אפילו יהיו קרובים אליך בקשר דם. בעיות ירושה בחיים,לצערנו אינן דבר לא נפוץ ואנשים רבים נוטים לאבד את הצפון בכל מה שקשור לכך כאילו כל החיים עצמם סובבים סביב הרכוש. בעיות מסוג זה פותרים בבית משפט ורק בבית משפט עשויה ליפול הכרעה מה מגיע ולמי. עד אז אחיך ואחותך נמצאים במרכזה של תבערת רגשות ואינני ממליץ לך להתקרב לשם יותר מידי. כן,נסה לדבר בהיגיון אל אחיך,נסה להסביר לו את המצב, הזכר לו את כבודו של אביך שבו הוא פוגע בהתנהגותו אולם אל תיקח על עצמך את כל האחריות. אם הוא אינו רוצה להקשיב נסה לדבר גם עם אחותך, האם היא מוכנה ללכת לקראתו במשהו? אם לא הוא ולא היא אינם רוצים לשמוע אני חושב שאולי עדיף שלא תתערב בזמן הקרוב במריבה ותשמור מרחק. אני מבין את סערת הרוחות שבה אתה נמצא ואת הכאב שלך.כולנו גדלים מתוך תחושה שהמשפחה נמצאת במרכז הדברים והיא הגרעין שלעולם לא יתפרק,אולם איך שלא תבחן את הדברים כל משפחה בסופו של דבר מתחילה להתפרק ברגע שהילדים גדלים,עוזבים את הבית,מתחתנים ומגדלים ילדים משלהם. או אז יש להם משפחה משלהם לדאוג לה ונוצרים לפעמים אינטרסים מנוגדים כמו שנוצרה במשפחה שלכם. אינני יכול להבין מדבריך את המצב לאשורו, את כל הדינמיקה של היחסים בקרב האחים ואת ההיסטוריה שלה ,יחד עם זאת אני סבור שאני עצמי,לו הייתי נקלע לסיטואציה מכאיבה שכזאת הייתי שומר מרחק,נצמד לאישתי וילדי ומחכה שהרוחות ירגעו במקצת לפני שהייתי לוקח את תפקיד המתווך. אף צד לא יכול לדבר אחד עם השני לפני שתהיה הפסקת אש. המלחמות מעצם טבען מבעירות את היצרים ומשלהבות אותם ללא הפסק. רק צד שלישי כמו בית משפט עשוי להיות מתווך טוב בעניין זה. ואם אחותך באמת עבדה על אחיך ועליך(דרך אגב,האם אתה עצמך גם סבור כך?) או אז בית המשפט יפסוק את דברו בהתאם להוכחות ובהתאם לצוואה. זאת היא באמת בעיה מורכבת.אני מודה. יחד עם זאת,הזמן עשוי לעשות את שלו וגם אחים שלא הסתדרו אחד עם השני מתחילים פתאום להסתדר. האם אתה מכיר את הסיפור על יוסף ואחיו? האם אתה מכיר את הסיפור על יעקוב ועשיו? בשניהם היו מקרים חמורים של שבירת אמון בין אחים ויחד עם זאת היה גם מקום לסליחה וכפרה ומחילה. אני יודע שקשה לך כרגע אבל נסה להתחזק באמונה שיהיה טוב. אני מאחל לך כל טוב ושמשפחתך תשוב להתאחד.

למעלה