כעס של ילד???! מה לעשות?

meital12701

New member
כעס של ילד???! מה לעשות?

לבני בן השנתיים ו-10 חודשים יש התפרצויות של זעם שבהן הוא "מקלל" אותי (מגעילה,מעצבנת) וכמובן יחד עם זאת מכה אותי, אני כועסת עליו ומענישה אותו למשך מספר דקות אך ללא שינוי הוא ממשיך עם ההתנהגות הזו.... שום עונש לא מרסן אותו! מה עושים?

60 שניות אודות קללות בקרב פעוטות...

שלום רב מעבירה אלייך תשובה שנתתי להילוש היום... החשיבה של ילדים בני שלוש היא חשיבה קונקרטית, מוחשית. ילדים בני שלוש אינם מבינים לעומקם את משמעות הקללות. קללות, ברכות, כן ולא, מותר ואסור וכיו"ב הם מילים מופשטות. ילדים בגיל שלוש בדרך כלל מקללים כי הם זיהו שקללה מניבה. מה? יחס. המבוגרים נרעשים, מתרגשים, חוששים שהם מגדלים ילד פרא, בדמיון אנחנו כבר רואים את הנער העבריין. אז זהו שלא, מזמינה אותך להירגע ולהיכנס לפרופורציות. פרופורציות מזמינות לעצירה, מחשבה שקולה ותגובה בונה. מה המטרה שלך? ללמד את הילד לדבר יפה.הלא כן? מה עושים? ראשית, מבינים שהילד זיהה מכרה זהב לתשומת לב הוא מקלל ובתמורה מקבל התייחסות רבה. כל התנהגות שמוזנת על ידי התייחסות מועצמת. לכן, מומלץ לחזק את הילד כאשר הוא מדבר בטוב טעם, לעניין ובנימוס. גישה כזו משרטטת לו מפה איך מצופה ושווה לדבר בביתכם. לשמש לילד דוגמא ליחסים המושתתים על אדיבות, נימוס , אהבה והערכה לטוב . עונשים, ביקורת, הטפות מוסר, הסברים ומונולוגים ארוכים פועלים בכיוון הפוך. הם אינם מכבדים, משפילים, יוצרים תחושת זלזול ודחייה. לכן במקרה זה הייתי ממליצה ( אחרי ההסבר שוודאי כבר ניתןלילד:" שאצלכם בבית מדברים במילים יפות") להתיחס לקללות כמו "שלושת הקופים" - לא שמעתי ואני גם לא מגיבה. מה דעתך? בברכת יום של תרבות ופנאי עינת גבע

meital12701

New member
שאלת המשך.....

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה, אקח זאת לתשומת ליבי! מה עושים אם הילד מכה בנוסף לקללות, גם להתעלם?!

הבהרה : יש להפריד בין העושה למעשה

שלום רב, איני ממליצה להתעלם. המלצתי להתייחס להתנהגויות מועילות ולצמצם( לאפס) התיחסות להתנהגויות מפריעות. יש להפריד בין העושה למעשה. ממשיכים להתייחס לילד -העושה. מודיעים לו שאצלנו בבית מבינים במילים. ואז עבודת המחנך/ההורה מתחלקת לשתי מחלקות. למחלקת החינוך( הכוללת ליווי ממושך בשעות רוגע)בה: מלמדים את הילד דרכים להביע את רגשותיו. מלמדים את הילד לקרוא מפה חברתית ולהתאים התייחסות. דרכים לפתור קונפליקטים וכיו"ב. ובמחלקת התגובה "מדברים" איתו ללא מילים (אחרי שיידענו אותו) . לא משתפים פעולה עם התנהגות מפריעה. מאחר ואיננו יכולים לשלוט באחר אלא רק בעצמנו נוכל להרחיק את עצמנו. האם עכשיו אני יותר מובנת? עינת גבע.

דרך אגב אפשר לישאול מה בדיוק לומדים באדל?

מה בדיוק תוכנית הלימודים? הקוונה להדרכה הורית, זה יותר כמו כבוצת תמיכה או שממש שיעור ולמידה כמו שרגילים מבית הספר? תודה.

בית ספר להורים, הורים ולומדים.

שלום רב, במכון אדלר מלמדים הורות. אלה קבוצות בהן לומדים כמו בבית ספר אבל קצת אחרת. לומדים על התפתחות הילד. על הצרכים של ילדים בשלבי ההתפתחות השונים. על תפקיד ההורה המלווה את תהליך ההתפתחות המרתק, המורכב והנפלא. לומדים דרכים עכשוויות ומעודכנות להתייחסות בונה לילדים. כגון: איך לפתח איתם קשרים חמים ויחסים פתוחים יחד עם הצבת מסגרת ברורה של גבולות? כל מנחה שפוגש את הקבוצה עושה זאת קצת אחרת על פי שיקולים שונים. אפשרות אחת היא לחלק מפגש לשני חלקים: בחלק הראשון ההורים מציגים קשיים ומקבלים הדרכה. בחלק זה יש מקום לחזק, לתמוך ולהעצים ולהרגיש את כוחה המרפא של הקבוצה " כולנו בסירה אחת". בחלק השני לומדים נושא בדרכים חווייתיות מגוונות. ההורים יוצאים על מחשבות ודרכים יישומיות עליהם הם מתאמנים במשך השבוע . על התהליך שעבר במהלך השבוע ידברו בתחילת המפגש : ישתפו, ייבחנו, יקבלו עצות, עידוד או הקשבה . שאלות נוספות יתקבלו בברכה. האם עניתי לך? האם את שוקלת להצטרף? האם נשמע מעניין? על מה חשבת? להשתמע עינת

בהחלט אבל

אני גרה רחוק בדרום ומניחה שהשיעורים בשעות שלא מתאימות לי כי אני לא עובדת ודפנה לא הולכת לגן ויש את הנסיעה. מה שמחריאה בסופו של דבר בכל תחום זה הכסף. כימעת ברור לי שאדלר יקר מידיי לכיסי אם לוכחים בחשון בנוסף לקורס עצמו יש לי נסיעות וביבי סיטר. אם ההיסטוריה שלי לדעתי כדיי לי לכבל יעוץ כך שאם משהוא אני איתיעץ זה בטוח. אומנם בעני לשפר הורות זה לא מותרות אבל אם הכיס ריק... אולי אני אצור קשר אם אחת המלבות או פשוט אפנה ליעוץ משפחתי ניראה מה הכיס יאפשר והאמת שלא ביררתי אף פעם באדלר אז כודם אני אברר. תודה רבה!!!

אפשרות זולה יותר ללמוד הורות

צרי קשר עם שלוחת מכון אדלר בהרצליה ובררי האם בשנת הלימודים הקרובה (אחרי סוכות) יש סטודנטיות של המכון שפותחות קבוצת פרקטיקום באזור מגוריך. העלות ממש סימלית והתמורה משמעותית מאד למשפחה ששווה כל הוצאה על ביביסיטר בהצלחה!! הילה

למעלה