כעס

yaakii

New member
כעס

לכל אחד/ת קורה שמישהו ממש ממש מעצבן אותו/ה. ברגע שזה קורה הוא/היא ``מת/ה`` להרוג את זה שעצבן ואם אין לו/ה אפשרות לנקום כעת, מתפשרים בכך שנזכור-לפעם-הבאה-שנפגוש-אותו-או-שתהיה-לנו-הזדמנות-לנקום-ואז-נראה-לו-מה-זה..

../images/Emo69.gif

קורה..קורה... לא יודעת מה להגיד לך..אני לא כ"כ מעודדת אלימות וכיו"ב.. אבל לפעמים זה כזהה מגגיעעע ומעצבן שעל איזה תרגיל קטן אפשר להתפשר.. אז..איזה אסטרטגיות יש לך..?
בכל אופן, אל תתן למעצבנים למיניהם להרוס לך יותר מדי..

כעס הוא תכונה אנושית

מבחינתי הוא מעניק עומק ונפח לחיים . בכל זאת , כעס לא מוביל להרבה מקומות , לפעמים הוא מיותר ותו לא. לרוב כעס לא לוקח אותנו רחוק כל כך. עבורי הכעס הוא רק תגובה לפגיעה בטרטוריה -רוחנית או גישמית (בין עם רעיונות או שמישהו נכנס לך לבית) בימינו כעס מתבזבז סתם ועד כמה שהוא מעניק עומק לחיינו באותו האופן הוא יכול להרוס אותם. לחינם. ד.א- מקווה שלא פגעתי בך בהערותיי בשירשור "עזרה|שליטה"

kaenar

New member
קורה.

לצערנו הרבה פעמים אנחנו מנוהלים מתוך כעס, אבל אין בליבי ספק כי הוא מיותר מאוד, ובהחלט אפשר להסתדר בלעדיו
מתישהו נבין את זה שכעס הוא לא אנחנו
בינתיים נשתדל לא לכעוס (אם זה אפשרי..)

שזלונג

New member
כעס הוא לא מיותר,

הכעס הוא תגובה שמוטבעת בנו לשם מוטיבציה. כעס נוצר בגלל אבולוציה: לדוגמא, קוף שמצא בננה, וקוף אחר בא וגנב לו את הבננה. לקוף הזה תהיה מוטיבציה להחזיר את הבננה, ואולי גם ללמד לקח את הקוף הגנב. אנחנו, כיצורים אנושיים ומשונים, הנוהגים לכנות בשמות כל דבר, מכנים את אותה מוטיבציה חיונית- "כעס". אם הקוף המסכן לא היה כועס, הוא היה מת ברעב. אדם שלא כועס, יפגעו בו. אפילו כעס עצמי הוא חשוב, כי הוא מוביל לשיפור דרכינו. כמובן שכאשר אנחנו כועסים בצורה לא רציונלית, הכעס מיותר. אם למשל, אני אכעס על מחשב שלא פועל, הכעס לא יוביל אותי לשום מקום, כי למחשב לא אכפת שאני כועס.

kaenar

New member
זאת בדיוק הטעות שלנו.

הוא מיותר מאוד, לאן הוא מוביל? הקוף הכועס על האחר על שלקח לו את הבננה, פועל- אך מתוך כעס, לא מתוכו, הוא פועל מרגש מיותר ולכן התוצאה של המעשה שלו מתוך כעס תוביל לדבר לא נכון. גם אם הוא ישיג את הבננה, הוא ירגיש את הכעס בתוכו, הוא יכול להשיג את הבננה גם לא מתוך כעס, כי אם הקוף שנלקחה ממנו הבננה, חושב בהיגיון, ולא מתוך כעס, הוא מגיע לפתרון אחר, חוץ מלחטוף לו בחזרה, זה לא יוביל לכלום.גם הקוף השני יכול לכעוס ולחטוף ממנו בחזרה, ואז תהיה מריבה. ובמריבה שני הצדדים יוצאים פגועים איכשהו. לפעמים אנחנו מנוהלים מתוך כעס, אבל זה לא נכון, זה קורה, אבל חשוב להבין שקודם כל הכעס זה לא אנחנו, אחר כך- העולם גדול.

למעלה