כעת חזרתי מקניות,,,

shron17

New member
כעת חזרתי מקניות,,,

יצאתי מאוד מרוצה מהקניות ב-רשת -מזון -קופיקס" :
קניתי שם היום ירקות מעולים : 2 אריזות של פטריות שמפיניון ,
כול מארז מחירו -.5 ש"ח בלבד.( במקום -.15 ש"ח בסופר.)
וכנ"ל גם פלפלים, מלפפונים,גזר, בטטות, וגם שלישיית אבוקדו איכותי מאוד-.מחיר -.5 ש"ח כול מארז, וכך גם מחיר כול שאר הירקות שקניתי.
מחיר בקבוק גדול סודה,(ליטר וחצי ) -.2 ש"ח לבקבוק.
וגם כול התבלינים במחיר -.5 ש"ח (במקום -.15ש"ח בשאר רשתות המזון)
הקניה מהירה כי אין תור גדול בבוקר,והגיעה סחורה טרייה ואיכותית.
יצאתי מהקנייה מאוד מרוצה.
 

shron17

New member
המלצה למרק ירקות קליל ומאוד טעים:

מתכון למרק גזר וקישואים עם שמיר (כמות ל-4 מנות)
המצרכים הדרושים:
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
5 קישואים בינוניים לקלף ולפרוס לפרוסות עבות.
2 גזרים בינוניים,לחתוך לקוביות קטנות ,או פרוסות דקות .(אפשר במעבד- המזון.)
כוס עלי- שמיר קצוצים.
6 כוסות מים רותחים.
כפית מלח, כפית וחצי חוואייג'- למרק ,(או 1/3 כפית כורכום, וחצי כפית כמון.)
1/4 כפית פלפל שחור .
&nbsp
אופן הכנה:
-מחממים בסיר 2 כפות- שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה,
מוסיפים את 2 שיני-השום ומערבבים דקה נוספת.
-לאחר מכן, מוסיפים את הקישואים והגזר ו- 6 כוסות מים רותחים,וכפית מלח .
מכסים את הסיר,מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 25 דקות
ואז מוסיפים את כול שאר התבלינים -ואת השמיר הקצוץ ומבשלים עוד 5 דקות נוספות.
&nbsp
למי שאוהב מרק במרקם חלק :
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר -ידני עד למרקם חלק, (או במעבד המזון.)
ולאחר מכן ,משאירים בסיר לעוד 5 דקות במכסה סגור.
&nbsp
אפשר לבשל בסיר המרק גם חצי כוס עדשים – כתומות, בעת הוספת הירקות.
&nbsp
בסיום הבישול אפשר להוסיף לכול מרקייה 2 כפות אורז מבושל ,
או גרגרי-אפונה מבושלים מראש. (אצלינו הנכדים מאוד אוהבים גרגרי-אפונה במרק.)
&nbsp
 

יוליקה

Member
מנהל
אוהבת הכל למעט השמיר...

אני מכינה בדרך דומה, מרק ירקות כתום...
החוויג' למרק הוא תבלין פלא!! משפר כל מרק
לאחרונה אני מוסיפה אותו גם למרק עוף קלאסי...
 

shron17

New member
אין בעייה, זה טעים גם ללא השמיר.

גם אצלי החוואייג הוא מלך התבלינים ,
מוסיף המון למרקים,לקציצות ,וומשדרג כול תבשיל, ובריא יותר מכול אבקות -המרק .
 

shron17

New member
כעת הולכת למטבח,להכנת הפטריות:

הגיע השעה להכין את המתכון האהוב עליי,
פטריות שמפיניון מוקפצות עם בצל קצוץ, שן -שום כתושה ושעועית -ירוקה,(קפואה ומופשרת), לתבל במעט פלפל-שחור, מעט רוטב סויה וסילאן ,ופפריקה,ולקשט עם רצועות דקות של גמבה.
&nbsp
&nbsp
 

shron17

New member
כעת הולכת למטבח,להכנת הפטריות:

כעת הגיעה השעה להכין את המתכון האהוב עליי:
פטריות- שמפיניון מוקפצות עם בצל קצוץ, שן -שום כתושה ושעועית -ירוקה,(קפואה ומופשרת), לתבל במעט פלפל-שחור, מעט רוטב סויה וסילאן ,ופפריקה,ולקשט עם רצועות דקות של גמבה.
צהריים טובים לכולם.
 
אני מכניסה למרק 3 כפות קוואקר לאחר הבישול

זה מתרכך ויש בזה המון סיבים או חצי כוס שעועית מש מונבט.
לא תמיד יש קישואים אז אני מכינה מרק עם קולורבי כרוב וגזר עם בצל מטוגן וירקות כמו שמיר פטרוזיליה וסלרי עלים.
 
היום לאחר פעילות בקנטרי הלכנו

בעלי ואני לאכול ארוחת צהריים בריבר, אנחנו אוהבים אוכל אסיאתי, מזמינים מנה ראשונה כנפיים ברוטב טריאקי עם שומשום, פרגיות עם נודלס מאורז וירקות מנה מאוד טעימה מגיעים 2 נתחים של פרגיות צלויות ותוספת מכובדת וליד זה סלט קימצ'י שזה סלט קוראני מכרוב גזר מלפפון וכרובית, אני שתיתי זירו דאייט והוא שתה בירה סטלה.

אנחנו חולקים מנה אחת חצי חצי ויוצאים מפוצצים, התרגלנו לא לאכול כמויות.
 

הדסהש1

New member
אחר צהריים טובים אני ממש לא מבינה מה קורה לי

שכחתי שהיום זה יום הולדת של ביתי הבכורה יפעת בת 50.יש לי יומון בשירותים שאני מסתכלת כל יום מי נולד וימי נישואין.והיום בגלל כל מיני בעיות שלא חבר לי ודאגות רפואיות פרח לי מהזיכרון..ממש בושה.ישר התנצלתי.ושלחתי לה ס.מ.ס. היא טסה אתמול להודו לחודש עם חברה.וכבר שמעתי שבאזור שהם רוצים להגיע יש סופות שלגים..עוד דאגות שיהיו לי עד שאשמע ממנה...מקווה שהטיול יהיה בסדר והכל ילך כשורה...זאת יפעת לפני שנתיים...ממש נשארה אותו הדבר



 
צעד נכון לגיל מבוגר

אם בן הזוג איננו גרגרן אלא אוכל בהתאם לגיל, הדרך הנכונה היא להזמין מנה אחת ולהתחלק, ואז לא חשים צורך "לא לבזבז אוכל", ואוכלים כי רוצים ולא כי הצלחת מלאה, וגם נהנים יותר ממיצוי הארוחה..
ותמיד אפשר להזמין עוד אם רוצים.

יש גם דברים שבאים עם הגיל, כמו שפעם הייתי טס לחו"ל עם מזוודה גדולה וגדושה, משך הזמן עברתי למזוודה קטנה יותר, והיום בכלל אני טס עם טרולי זעיר על 4 גלגלים שעולה איתי למטוס,
ובטיסה הבאה אני בכלל שוקל לקחת רק תרמיל גב עם תא למחשב כיוון שלבנים אני לוקח 2 זוגות וכל יום שוטף את מה שלבשתי. היתר זה מעט פריטים למקלחת, מטליות לחות, המחשב והרחפן והתרופות.

לבוש חיצוני- סנדלים,מכנסיים,מעיל-כיסים וכובע ומקל. טס בקיץ וזה מספיק
אה, כן, וארנק.....

לא צריך יותר מזה.
 
יוליקה, קראתי עכשיו כתבה ששומרי משקל

שינתה את הקונספט שלה, היא כבר לא חברת דיאטות. שומרי משקל ממתגת את עצמה מחדש: תתמקד בבריאות החברה שינתה את שמה ל-WW. "העולם אינו זקוק לדיאטה נוספת. במקום זאת, זקוקים הלקוחות לעזרה בשיפור בריאותם" גלובס | פורסם 13:43 25.09.18
 
מאיר כבר המון זמן אנחנו חולקים

ארוחה במסעדות, גם בבית התזונה שלנו התמעטה הכל בהתאם לתאבון ולצרכים.
 

נימה3

New member
מאיר אני מקוה שאתה לא נוסע בקרוב לכרתים

יש שם שטפונות וסערות.,
 
רק לפני שבועיים חזרתי

אני מכיר את כרתים בכל עונות השנה ולא זכור לי מקרה של שטפונות או הוריקן, זה נראה לי קצת דמיוני, אולי בים כרתים אבל לא על היבשה.
מוזר בעיני
 
למעלה