דינה (דינוש)
New member
כף יד רשעה\דליה רביקוביץ
היום בספרות ושיעור שעבר למדנו את השיר של דליה רביקוביץ-כף יד רשעה, שמצוי במגוון לכיתות ט´. כולנו ניסינו להבין מה זה אומר: "קווים של עשן נטו במלוכסן" אני יודעת את המילים אבל את המטאפורה או המשמעות לא. ובסופו של דבר המורה נתנה לנו ש.ב. שבו גם צריך להסביר מה זה אומר..... מילא, בהסעות חזרה הביתה אני וחברתי שרנו את השיר הזה וזוכרות בעל פה
הנה שמעו... כף יד רשעה\דליה רביקוביץ קווים של עשן נטו במלוכסן אבי הכה אותי כל העומדים צחקו למראה כל מה שסיפרתי אמת ויציב. קווים של עשן נטו במלוכסן אבי הכה את כף ידי הוא אמר כי היא כף יד רשעה כל מה שסיפרתי אמת ויציב. קווים של עשן נטו במלוכסן אבי חדל להכות אותי הכף הרשעה צימחה אצבעות המעשה הוא שריר וקיים. קווים של עשן נטו במלוכסן הפחד לוחך את כף ידי אבי חדל להכות אותי אך הפחד הוא שריר וקיים. נכון שיר מאוד יפה? ופילוסופי דהההה
אני מתכוונת לענות על ´קווים של עשן נטו במלוכסן´ שזה מזמן כשעוד לא בנו בתים ותקרות, והרגישו את הרוח שנשב במלוכסן והעשן איתו. בעיקרון שהכוונה מזמן.... מה אתם חושבים? מתה עליכם!!
דינה
היום בספרות ושיעור שעבר למדנו את השיר של דליה רביקוביץ-כף יד רשעה, שמצוי במגוון לכיתות ט´. כולנו ניסינו להבין מה זה אומר: "קווים של עשן נטו במלוכסן" אני יודעת את המילים אבל את המטאפורה או המשמעות לא. ובסופו של דבר המורה נתנה לנו ש.ב. שבו גם צריך להסביר מה זה אומר..... מילא, בהסעות חזרה הביתה אני וחברתי שרנו את השיר הזה וזוכרות בעל פה