כפות ידיים

• פותח הנושא alf4
  • פורסם בתאריך

alf4

New member
כפות ידיים

בת ארבעה חודשים (בהמשך השבוע) מכניסה בעיקר את כף יד ימין לפה והרבה פחות מזה את יד שמאל.. איך לעודד, אם בכלל צריך, שתיהיה סימטריה?? מלבד זאת, היא שולחת ידיים לעבר חפץ לא במיומנות רבה בינתיים, מחברת אצבעות ידיים ומכניסה אותם לפה יחד. תודה.

סימטריה בתנועה

שלום alf4, סימטריה בתנועה הנה עקרון חשוב. עם זאת, חשוב לזכור שתמיד יהיו הבדלים בין שני צידי הגוף. ההעדפה תהיה קיימת תמיד. בשלב זה אנו רק רוצים שההעדפה לא תהיה חזקה דיה כדי להפריע לתפקוד הרמוני של הגוף. עיקרון פשוט - מגעים ומרקמים (גירוי סנסורי) גורר תגובה של תנועה. אבל איך בדיוק לעשות זאת? אני מצרפת לך מאמר על מודעות גוף. קראי אותו ויישמי אותו בעיקר על יד שמאל. בעבודה נכונה תראי שיפור כמעט מיידי. בהצלחה.

alf4

New member
המשך לשאלותיי

תודה על החומר הכתוב. קראתי ואני מיישמת חלק גדול מהדברים. אבל, יש דבר אחד שהיא לא אוהבת וזה לשכב על הצד. היא מייד עושה "שרירים" בבטן ומתהפכת על הבטן. אז, איך לעודד שכיבה על הצד ועד כמה זה חשוב ? (היא לא מתהפכת עדיין ביוזמתה, אלא רק אם אני מתחילה את הסיבוב - לשני הכיוונים).

שכיבה על הצד

הי אלף, נסי להשכיב אותה על הצד לכמה שניות, לעטוף אותה במגע עמוק שלך, "ללוש" אותה קצת ומיד להפוך חזרה. אל תחכי שהיא תתנגד לשכיבה, אלא החזירי אותה לגב אחרי 2-3 שניות. לאט לאט השכיבה על הצד תעשה מוכרת יותר ויהיה יותר קל. השכיבה על הצד חשובה בשלב הזה בעיקר כדי להקל על ההתהפכויות הראשונות, אותן ניתן ללמד מהצד, כש"חצי מהעבודה" כבר נעשתה... פרט לכך, תמיד טוב שהגוף מקבל משוב סנסורי בכל צידיו, דבר שמעודד מודעות גוף שלמה וברורה. בהצלחה, אשמח אם תעדכני.

למעלה