כפו עליי

רק דודי

New member
כפו עליי

בטח כבר שמעתם את זה המון. אבל קיוותי שאולי פה קצת יקשיבו לי מבלי לאטום את האוזניים בהפגנתיות ולצווח "זה הכל בשביל הבריאות! זה הכל בשביל הבריאות!!"..... פגיעה בבחירה החופשית. כפייה ואיוולת. ברור לי למה אסור לעשן במסעדות, אוטוביסים, קולנוע. אין על זה שאלה בכלל. מקום אחד ויחיד היה מותר לנו לעשן - וזה הפאבים. מקום מפלט, וכיף, שתמיד מאז ומעולם היה נהוג לעשן. לא פלא שהכנסות הפאבים ירדו. כבר לא כיף. אפילו אנשים שמעשנים רק בפאבים, וזה רובם של האנשים, שמעשנים אולי 2 סיגריות בשבוע (מה אני אגיד לכם, ממש מסכנים את בריאותם!) לקחו להם גם את זה. כפייה לכל דבר. כדי להלחם בעישון יש להמשיך בהסברה, ולא בכפייה ובהריסת חופש הפרט. ואל תגידו לי שההסברה לא עוזרת. אינכם יכולים להשוות בכלל בין כמות המעשנים לפני 30 שנה, שכלל לא הייתה הסברה לכמות המעשנים היום! (אגלה לכם סוד: קטנה בלמעלה מ - 50%!!) במסמך שגישו אגודת "לנשום נקי" לח"כ גלעד ארדן, יוזם החוק, נכתב "בעלי העסקים מעידים על ירידה משמעותית בהכנסות בעקבות החוק החדש...." אתם מתפלאים? אנשים רצו לעשן ולשתות בשקט, במקום היחיד שמותר להם לעשן את זה, ולקחו להם בכח ובברוטאליות גם את זה. והכל תוך הפרחת סיסמאות ושימוש לרעה בדמוקרטיה הישראלית, לצעיר לא נטולת השחיתויות. עוד נכתב, "יש לבטל את חדרי העישון כי נוצרת תחרות לא הוגנת בין בעלי עסקים גדולים לבין בעלי עסקים קטנים..." עד לאיפה תגיעו, אולי פשוט גם לא ניתן להם לעשן בכניסה לפאב? זה הרי מפריע לחלקיק שנייה לנכנסים! אולי בכלל נרחיק אותם מהרחובות, כי זה מפריע נורא לעוברים ושבים! שיעשנו רק בבית שלהם! אה רגע זה מפריע לשכנים! באמת שאיני מצליח להבין את הלוגיקה שבנושא. האם לאסור לעשן בעוד מקום זה מה שיהפוך את האוויר "הזכוך" שלכם לפחות "מזוהם" האם זה באמת "בשביל הבריאות"? די. די להריסת וכרסום יסוד חופש הפרט. זה לא נעים וזה מתחיל לגבול בטיפשות גמורה. לא כל דבר צריך לחקות את ארה"ב. עם כל הכבוד לארה"ב, אחוז המעשנים שם הוא קטן ממילא כי שם לא עושים צבא, שם המדינה פחות מתוחה ולא כי אסור לעשן שם. תודה לגלעד ארדן, שאולי נושם נקי יותר בשישי בערב, אבל הרס להרבה מאוד אנשים את הבילוי של שישי, וכן.. גרם לפשיטת רגל של הרבה עסקים. ותודה גם לכם, תומכיו היקרים. מאחל לכם שלא יקחו לכם את הכיף ואת ההנאות הקטנות בחיים. בדיוק כמו שעשו לנו. "ותחשבו על זה"....

סוודרית

New member
דודי הנתחתן ? ../images/Emo45.gif

כן ירבו אנשים כמוך !!! <סווד שנשבר לה הזין לחזור עם בגדים שמריחים טוב בלילות שישי מהפאב! תוחזר עטרה ליושנה!>

הלו!!!!

חשבנו שאת מתחתנת עם למד...

אחי, סרטן זה מה זה לא מומלץ

וגם מחלות לב. בתור אחת שאימא שלה עברה את א' ואבא שלה את ב'. לא שווה את זה. ויש עוד אנשים שרוצים להנות מפאבים חוץ ממעשנים...תעשן בחוץ, ככה תנשום גם אויר צח באותה הזדמנות.

רק דודי

New member
מה קשור לעשן בפאב לסרטן

מילא להטיף על לעשן באופן כללי, אני לא מאמין אבל שאיסור על עישון בפאב ערב אחד בשבוע ימגר לחלוטין את מחלת סרטן הריאות בקרב הקהילה!

בלקר

New member
ח"כ גלעד ארדן

בכלל מתפרע, הוא גם אחרי לחוק שחייבים לרכב על אופניים עם קסדה. הח"כ הזה חושב שהוא החא הגדול או משהוא... אני אומר שצריך להקיף אותו כל פעם שיוצאים לרחוב ולעשן! |סגריה|

מסכימה איתך

אני אומרת שיעשו פאבים למעשנים. או פינות עישון בפאב. או פאב עם אפשרות לעשן, או מקום למעשנים בפאב. אני מקווה שהובנתי. עד אז הפכתי את הבית שלי לפאב. שמותר לעשן בו!

הי! שכחת משהו!

"מקום אחד ויחיד היה מותר לנו לעשן - וזה הפאבים" לא מדויק! תמיד היה מותר לך לעשן בבית. גם עכשיו מותר. גם אצל חברים מותר! לידי, אסור. פשיטת רגל: לא נגרמה. הפאבים, רובם ככולם, לא חיים על גבול הכדאיות הכלכלית, והם עדיין כדאיים. ואם נשארים בבית אז אתה מזמין פיצה, או סרט ל-DVD, אז מישהו אחר הרוויח. אגב, אני הולך לפאבים יותר מאז החוק, וגם המעשני 2 סיגריות יחזרו לפאבים עם הזמן. אם מישהו באמת יפגע מהחוק כלכלית זה האונקולוגים, שעכשיו יטפלו בפחות לא מעשנים, וגם פחות במעשנים, שמעשנים פחות. מקומות קטנים אולי לא יכולים, אבל מקומות אחרים יכולים להקצות רבע משטחם למעשנים. יש מקומות שאפילו עושים את זה. טיעון "אני רוצה לעשן" ו"זכותי" הוא טיעון שאפשר להתווכח עליו, אבל טיעון ה"פשיטת רגל" הוא לא רלוונטי, הוא ממש מטומטם אפילו. מי שמרוויח ממשהו רע, שגורם נזק, חובת המדינה לפגוע לו בעסקים. אתה יודע, גם רוצח שכיר נפגע מהחוק שאוסר על רצח. ותפסיק להאשים את הצבא בזה שאתה מעשן. אתה מעשן כי היית חלש. אני לא התחלתי לעשן. לא בצבא, לא לפניו ולא אחריו לא התחלתי. ואני גר באותה ישראל כמוך. אחוז העישון הוא גבוה במדינות מתפתחות, לא במדינות צבאיות.

גם אתה שכחת משהו

המקום הציבורי היחידי שמותר לנו[היה] לעשן היה הפאבים, מבתי הקפה בקניונים כבר הדרנו רגלינו. אני מאמינה שהצעד הזה בהחלט יפגע כלכלית במקומות בילוי. ולא כל מי שנשאר בבית מזמין פיצה וסרט כל הזמן.והאונקולוגים ימשיכו להתקיים ממעשני הבית. לגבי הזכות לעשן אני חושבת שצריך להתחשב בתנאי שגם דואגים ללא מעשנים בו זמנית וזה אפשרי אם רק ירצו, רוב המקומות בילוי אינם כה קטנים. אפשר היה לחשוב על חוק שיתאים לכל המבלים עם כל הכבוד ללא מעשנים[ ויש כבוד] לגבי ההערה על עישון= חולשה, כ"א והחולשות שלו ואני בטוחה שגם לך יש אי אילו חולשות.

ודאי

את לא חייבת להדיר רגליך מהפאב. פשוט אל תעשני בו. או לכי לאלה שיש בהם מקום מוקצה (תרתי משמע) למעשנים. אני גם מקווה מאוד שלא כל מי שבבית אוכל פיצה, כי אז נעביר עבודה מאונקולוגים לקרדיולוגים.... ואין לי בעיה עם זה שכמעשנים תממנו לקרדיולוגים את הבית בקיסריה. רק שזה יהיה על חשבון הבריאות שלכם. החוק אגב מאפשר למקומות להקצות עד רבע משטחם למעשנים. אל נא תבואי בתלונות למחוקק. לכי לבעל הפאב ובקשי ממנו שיקצה חדר למעשנים. אם הוא חושב שככה הוא יקבל תוספת כספית של 33% *- אני משוכנע שהוא יעשה את זה, ואז גם אני וגם את נהיה שמחים. ולגבי עישון = חולשה: ודאי שיש לי חולשות. אבל הן חולשות שלי, לא חולשות של צה"ל, והן לא בגלל הבניה בשטחים, ולא בגלל פינוי רצועת עזה. * - אם בעלי העסקים הפסידו רבע מההכנסות, אז החזר שלהם יעלה את ההכנסות בשליש! ממש כדאי להקצות איזור עישון אם כך!!

בלקר

New member
לפי סקר

קרוב ל80 אחוז מהאנשים ששותים אלכוהל באופן קבוע(כלומר כל סוף שבוע ביציאה) מעשנים יחד עם האלכוהל שלהם. לקחת להם את הזכות לעשן זה לא דמוקרטי במיוחד. מי שלא מעשן יכול לא ללכת לפאבים, או למצואה לאצמו פאב שהוא אוהב את אחוזי העשן באוויר בו. אגב כמות העשן האוויר בארץ די גבוהה, ולא בעשמת המעשנים שמשפעים רק על הסביבה הקרובה אלהם... ולך ממש כיף שלא התחלתה לעשן בצבאת אבל משהוא אומר לי שלא הייתה לוחם בפלוגה וותיקה. פשוט חייבים לעשן כמחזיקים את כל הצבא והמדינה על הכתפיים...

רק דודי

New member
הקצאת מקום לעישון

הערותיך נכונות במידה מסוימת, אבל יש לי הסתייגות קלה: 1. ברוב הפאבים אין הקצאות למקום לעישון. למה? בואי נחשוב על גדול הפאבים בארץ, ואז נדבר. 2. יוזמי החוק, כפי שציינתי רוצים לאסור על הקצאות מקום לעישון, מאחר וזה פוגע בעסקים קטנים שלא יכולים להרשות לעצמם לבנות מרפסת או קיר זכוכית. ועל כך אני מוחה - לכם זה לא הפריע אז איפילו עשירית ממה שזה מפריע לנו עכשיו! ותסמכי עלינו שאנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים. 100% מהמעשנים היו לא מעשנים פעם, ידעת את זה? ואני ממש לא מאשים ת'צבא, התחלתי לעשן שנה לפני הגיוס. אבל זוהי עובדה ידועה ש 60% מהמעשנים מתחילים/מגבירים בצבא. תפסיקו להשוות אותנו לארה"ב ואירלנד וגרמניה מבחינת העישון. אנחנו אוטלי מדינה מפותחת ולא מתפתחת, אבל אחוזי העישון אצלנו גבוהים בהרבה מאוד מהארצות הנ"ל ולכן הם יכלו להרשות לעצמם את האיסורים הללו.

לא יודע במה אתה עוסק -

אבל סטטיסטיקאי אתה בודאי לא. זה לא הפריע אז איפילו עשירית ממה שזה מפריע לנו עכשיו! ותסמכי עלינו שאנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים. 100% מהמעשנים היו לא מעשנים פעם, ידעת את זה? כלומר אתה שואל את אלה שכן מעשנים עד כמה זה מפריע? אולי להם זה לא הפריע ולכן דווקא הם מעשנים, ול- 76% האחרים זה מפריע מאוד, ולכן הם לא מעשנים? מה לגבי הזכות של ה-76% האלה לא לעשן את העשן המשומש שלך? חוץ מזה, מאיפה בכלל אתה יודע עד כמה זה הפריע לי ולרב גדול מהחברים שלי? דע לך שזה הפריע לי מאוד מאוד. 100% ממני היה פעם אני!! אני לא מדבר בכלל על חברים אסטמתיים שבשבילם ביקור בפאב הוא נדיר, כי הוא סיוט וסכנה. חוץ מזה: אחוז המעשנים באנגליה: 24%. בארה"ב: 21.8% בישראל: 23% ממוצע עולמי: 33% אחוז המעשנים בארץ לא הרבה יותר גבוה מבמדינות אחרות. ניסיתי לחפש גם את אחוז המעשנים בהולנד, בצרפת, בספרד. לא מצאתי. אתם מוזמנים לצרף.

למעלה