כפיה דתית??????

אישיות

New member
כפיה דתית??????

ב"ה פעם ראשונה בה אני כותב כאן בפורום זה. רציתי להתייחס לכמה עמדות.. אך מפאת קוצר הזמן שברשותי כרגע ובמיוחד שההתקפה היא ההגנה הטובה ביותר, אשאל שאלה קטנטנה. אני דתי (לא פנאט) חי עכשיו בחו"ל ומכבד את חוקי המדינה בה אני נמצא, כמובן. הקשר של כפיה דתית לחוקה היא בלתי מובנת. כשאומרים שאסור לפתוח את החנות בשבת. זה לאא נקרא כפיה דתית. זה חוק! כמו שצריך לשים חגורת בטיחות ברכב. וכמו שנוסע אופנוע צריך לחבוש קסדה. החוק אמנם בוסס על הנהגה הלכתית - אבל זה חוק! עכשיו אפשר להתפשר ולפתוח חנויות בשבת אבל אל תפגעו באנטרסים יהודיים. דהיינו. אל תקראו לכם יהודים, תשנו את השם של מדינת ישראל שלקוחה מהתנ"ך לשם אחר תציגו עם אחר בהסטוריה- אז, אכן אתם צודקים ויכולים לאפשר הנהגה אחרת. בשעה שאתם לוקחים מושגים אינטרסיים לעצמכם וקובעים שאתם אכן יהודים, ומציגים אותי בתור יהודי, ואוכלים חזיר או פותחים בשבת זה נוגד את האינטרסים שלי שבהם אתם לוקחים חלק. מאיפה אתם הוצאתם שאתם יהודים? מאיפה ההיסטוריה היהודית? מאיפה השם ישראל? מהתנ"ך? אותו אתם מיצגים? הרי אתם עושים דברים שסותרים אותו? לא?< אני לא יכול להיות יהודי בלב וללכת בשכונה בברוקלין, כומר רואה אותי אומר לי איך יכול להיות שיהודים אוכלים חזיר? הרי בבייבל כתוב שאסור לאכול חזיר - זה מה שגוי אומר.... רוצים חופש הדת? תשנו את השם של המדינה ל אוגנדה ותורידו מההמנון שלכם את המילים "נפש יהודית" כי זה לא מה שאתם מיצגים - ואתם מודים בזה ותגידו אנחנו לאאאאאאאא יהודים ואזזזז תוכלו לשנות את החוקה וחופש דת. תודה ולהתראות אלמוני נ.ב. יש לי הרבה מאמרים בנושא הייתי רוצה לדעת אם יש מקום בו אפשר להעלות מאמרים שלמים בנושא פוליטיקה, יהדות, חופש הדת.

אלי פלס

New member
פורום חופש או פורום נטעים...

זה המקום בשבילך. תגובה ארוכה יותר, במועד אחר.

הודיה29

New member
ואת זה אומר יורד

ואיזה מין יהודי הוא זה שנוטש את ארץ אבותיו הולך לחיות לו בחו"ל וסומך עלינו פה שנשמור לו עליה. אם כולנו היינו כמוך לא היתה מדינה בכלל. בינתיים אני וחילוניותי חיים פה ונילחם על זכותינו לחיות ללא הכפיה הדתית.

Alon16

New member
תגובה

בוא ננתח את המאמר שלך: ב"ה פעם ראשונה בה אני כותב כאן בפורום זה. ברוך הבא רציתי להתייחס לכמה עמדות.. אך מפאת קוצר הזמן שברשותי כרגע ובמיוחד שההתקפה היא ההגנה הטובה ביותר, אשאל שאלה קטנטנה. אני דתי (לא פנאט) חי עכשיו בחו"ל ומכבד את חוקי המדינה בה אני נמצא, כמובן. הקשר של כפיה דתית לחוקה היא בלתי מובנת. כשאומרים שאסור לפתוח את החנות בשבת. זה לאא נקרא כפיה דתית. באמת?? אז מה זה כפיה דתית? זה חוק! כמו שצריך לשים חגורת בטיחות ברכב. וכמו שנוסע אופנוע צריך לחבוש קסדה. מה הקשר? החוק של חגורות בטיחות ואופנוע ויש עוד המוני חוקים הם כדי למנוע נזק כלשהו לנוסע או כדי לעזור או לשפר וזה לשם מטרות טובות אך החוק שאוסר פתיחת חנויות בשבת כפי שאתה אמרת: החוק אמנם בוסס על הנהגה הלכתית - אבל זה חוק! עצם ביסוס חוקים על הנהגות ומסורות הלכתיות שאין להם שום קשר למוסר, למניעת נזקים, או לפגיעה באחר - על זאת לבנו דווה! ביסוס חוקים על הנהגות הלכתיות הוא כפייה דתית ויש אנשים שנגד זה, מה לעשות... לכל אדם מותר לעשות מה שהוא רוצה ובלבד שזה לא פוגע באחר. ברגע שזה פוגע באחר אז בהחלט יש מקום לחוקק חוקים. אבל סגירת חנויות בשבת פוגעת בכל הציבור החילוני שהוא ציבור די גדול במדינה שלנו, שכן רוצה לערוך קניות ומסחר גם ביום השבת! אדם דתי שלא רוצה - שלא ישתמש בחנויות בשבת. אבל למה לכפות את ההנהגה הזו גם על האחר? -על זאת אנו מתנגדים. עכשיו אפשר להתפשר ולפתוח חנויות בשבת אבל אל תפגעו באנטרסים יהודיים. כשהאינטרסים היהודיים לא יפגעו בנו אנו לא נפגע בהם... דהיינו. אל תקראו לכם יהודים, תשנו את השם של מדינת ישראל שלקוחה מהתנ"ך לשם אחר תציגו עם אחר בהסטוריה- אז, אכן אתם צודקים ויכולים לאפשר הנהגה אחרת. בשעה שאתם לוקחים מושגים אינטרסיים לעצמכם וקובעים שאתם אכן יהודים, ומציגים אותי בתור יהודי, ואוכלים חזיר או פותחים בשבת זה נוגד את האינטרסים שלי שבהם אתם לוקחים חלק. מאיפה אתם הוצאתם שאתם יהודים? מאיפה ההיסטוריה היהודית? מאיפה השם ישראל? מהתנ"ך? אותו אתם מיצגים? הרי אתם עושים דברים שסותרים אותו? כאן נכנסת לתופעה של מושג דו-משמעי: המילה "יהודי" יש לה שני משמעויות: 1 - בן לעם היהודי 2 - אדם המקיים את ההלכה היהודית וחי לפי ציוויה היו צריכות להיות כאן שתי מילים שונות! אבל משום מה, אין. ודבר זה גורם לשיבוש גדול מאד בהבנה. אם היו שתי מילים כל השאלות שלך היו נופלות. אתה אדם שמקיים את ההלכה היהודית לפי ציוויה ומקפיד לשמור על המסורת על כל פרטיה ודקדוקיה. בנוסף לכך אתה גם בן לעם היהודי, כל ילדיו של יהודה בן יעקב המקראי (בהנחה שהיה אחד כזה...
. ישנם אנשים, המכונים "חילוניים" שהם גם בנים לעם היהודי בדיוק כמוך אך אין להם "אמונה יהודית" או איך שתגדיר את זה. לא רק הרבנים למיניהם הם יהודים, גם בן גוריון היה יהודי, גם הרצל, גם שטמפפר, אלתרמן, יוסי שריד, אלברט אינשטיין ועוד... אם אתה רוצה לראות עוד דברים מעניינים בנושא הזה הכנס לאתר "חופש". שם תמצא הרבה דברים מעניינים: http://www.hofesh.org.il לא?< אני לא יכול להיות יהודי בלב וללכת בשכונה בברוקלין, כומר רואה אותי אומר לי איך יכול להיות שיהודים אוכלים חזיר? הרי בבייבל כתוב שאסור לאכול חזיר - זה מה שגוי אומר.... כנ"ל, הכל נובע מהדו משמעות למילה יהודי. רוצים חופש הדת? תשנו את השם של המדינה ל אוגנדה ותורידו מההמנון שלכם את המילים "נפש יהודית" כי זה לא מה שאתם מיצגים - ואתם מודים בזה ותגידו אנחנו לאאאאאאאא יהודים ואזזזז תוכלו לשנות את החוקה וחופש דת. מה הקשר בכלל??? אנחנו לא אוגנדים ואנחנו בנים לעד היהודי, גאים בהיותנו יהודים בדיוק כפי ש"נילס בוהר דני וכמו שמילן קונדרה צ´כי וכמו שנובוהיקו טקאדה יפני וכמו שרחמנינוב רוסי וכמו שמאו טסה טונג סיני וכמו שז´ק ברל צרפתי וכמו שנלסון מנדלה דרום אפריקני" (אתר חופש, אינדקס טיעוני המחב"תים). תודה ולהתראות אלמוני להתראות, בברכה, אלון. נ.ב. יש לי הרבה מאמרים בנושא הייתי רוצה לדעת אם יש מקום בו אפשר להעלות מאמרים שלמים בנושא פוליטיקה, יהדות, חופש הדת. אין לי מושג... אם אני אדע משהו אני אודיע לך

למעלה