כפיפות בטן כתוכנית הרזיה

BOMBADILL

New member
כפיפות בטן כתוכנית הרזיה

אחרי לידה השמנתי באיזור הבטן והירכיים. במסגרת הזמן והאפשרויות שלי- התרגול היחיד שאני יכולה לעשות כרגע זה כפיפות בטן. אני עושה אותן 3 פעמים ביום, כשכל פעם מורכבת מ-3 פעמים 35 פפיפות. כמובן שאני לאט לאט מעלה, כלומר, שבוע הבא זה יהיה 3 פעמים 40, ושבוע אחרי זה 3 פעמים 45. כל העניין הזה הוא מין תוכנית אימונים מאולתרת מאת בעלי היקר. השאלה שלי היא האם זה אפקטיווי? והאם אפשר לשפר את התוצאות בתוך המסגרת הזאת של כפיפות בטן בלבד? אני יודעת שאני לא עובדת בצורה הנורמלית שכוללת גם פעילות אירובית- זה פשוט לא מתאפשר לי כרגע, אבל אשמח אם תוכלו לענות לי תשובה שמתאימה למסגרת האילוצים שלי. תודה מראש.

oridoron77

New member
הרזיה?

להרזות מזה, את לא תרזי, וכל עניין ההרזיה מתקשר לתזונה קודם כל. לעבוד רק על כפיפות בטן זה בעצם לחזק רק קבוצת שרירים אחת בגוף. הבעיתיות נובעת מפערים שנוצרים עקב התחזקות קבוצת שרירים אחת על פני אחרות ופתיחת פער, מה שיכול לגרום לבעיות. אורי

27182

New member
להפסיק!

כפי שנכתב מעלי, האימון שלך לא אפקטיבי. בנוסף, כמות כזו של כפיפות בטן יכולה לגרום לפציעה בעמוד השדרה.

aviGODFATHER

New member
תזונה ואירובי

כמו שאמרו מעלי, אימון רק של כפיפות בטן לא יוריד את השומן. לא יודע לגבי הפציעה שנכתבה מעלה, אבל בכל מקרה אני די בטוח שהיית מתייאשת מה"תכנית" עקב חוסר תוצאות הרבה לפני שהיית נפצעת. כפיפות בטן לא שורפות שומן בבטן אלא מחזקות את שרירי הבטן. לא שזה רע, אבל אם יש לך הרבה שומן באיזור, חיזוק השרירים לבד לא יספיק. את צריכה להקפיד על תזונה נכונה ולהתאמן אירובית (ריצות, הליכות, אופניים וכו').

BOMBADILL

New member
תודה ברה למגיבים, עדיין יש לי שאלה

קודם כל, בעקבות דבריכם אני רוצה להתחיל במשהו אירובי בבית- חשבתי על קפיצות על חבל. האם זה טוב? האם זה מסןכן? באיזו מידה כדאי להתאמן? כל יום או אולי כל יומיים? עוד שאלה, אני מבינה שבכל זאת גם כפיפות בטן זה תועלתי כי גם בניית שרירים חשובה להרזיה וסתם ככה לבריאות, אז איך לעשות כפיפות בטן בלי להיכנס לחשש של פציעה בעמוד השדרה? תודה רבה מראש.

johnniewalker20

New member
בומבה של עיסקה

"חשבתי על קפיצות על חבל. האם זה טוב? האם זה מסןכן? באיזו מידה כדאי להתאמן? כל יום או אולי כל יומיים?" - קפיצה בחבל היא פעילות שדורשת מיומנות, ולרוב האנשים יהיה קשה להתמיד בה יותר ממספר דקות. בנוסף, זוהי פעילות שמערבת אלמנט של אימפקט (זעזוע) כשהגוף נוחת על הקרקע. אנשים לא מיומנים ולא מאומנים עלולים לפתח כאבים (בעיקר באיזור הרגליים) כתוצאה מאימון יתר בסוג כזה של פעילות. אם את נורא רוצה לשפר את יכולת הקפיצה בחבל שלך , התחילי ב 3-6 סטים של מקס' קפיצות שאת יכולה. 3-4 פעמים בשבוע. אני מבינה שבכל זאת גם כפיפות בטן זה תועלתי כי גם בניית שרירים חשובה להרזיה וסתם ככה לבריאות, אז איך לעשות כפיפות בטן בלי להיכנס לחשש של פציעה בעמוד השדרה? - שאלה טובה. כפיפה חוזרת ונשנת של עמוד השדרה (כפי שמתבצע בכפיפות בטן) עלולה,אם נעשית לאורך זמן ממושך ובתדירות גבוהה מדי, להגדיל את הסיכוי להיווצרות בלט/פריצת דיסק. אין צורך לבצע יותר מתרגיל-שניים בצורה של כפיפה (ישנם תרגילים שיכולים לחזק את שרירי הבטן ללא כפיפה גדולה מדי של עמוד השדרה) , כ 2-3 סטים לכל תרגיל , 10-20 חזרות.

BOMBADILL

New member
אני דוקא מצליחה

לקפוץ בחבל המון (1000-1500 קפיצות רצוף), האם כדאי לעשות את זה או שהליכה זה עדיף? יש לי מין מכשיר הליכה מכאני קטן ופשוט, שבנוי כמו שתי דוושות שהרגליים דורכות עליהן וכל פעם שרגל אחת מנמיכה דוושא אחת עולה הדוושא השנייה עד שהרגל השנייה מנמיכה אותה ואז עולה הדוושא הראשונה וכן הלאה. מה עדיף? ולכמה זמן? ממש תודה על כל ההדרכה המפורטת.

27182

New member
מדוע כפיפות בטן?

יש תרגילים יותר מוצלחים מכפיפות בטן לאימון שרירי הבטן, למשל תרגילי פלאנק (plank).

טלי step in

New member
אימון אישי

מצטרפת להמלצות, לתרגילי בטן שונים ומגוונים, וכן על בחירת פעילות אירובית שתוכלי להתמיד בה. ממליצה לקחת מאמן כושר אישי, על מנת להתאים לך באופן מיוחד תוכנית שתתאים למטרות שלך, ללמוד להתאמן נכון לכך לחסוך פציעות מיותרות. היתרון הנוסף הוא שמאמן אישי יגיע אליך במסגרת הזמן שיש לך ויוציא ממך את המיטב בשעת אימון. שיהיה בהצלחה. טלי קסורלה מאמנת כושר אישית

למעלה