כפיפות בטן, לחץ תוך בטני

YomiRel

New member
כפיפות בטן, לחץ תוך בטני

שאלה כללית לגבי הרניה, וכן אני יודע שאנחנו לא רופאים/פיזיותרפיסטים... 1. אילו תרגילים מעלים לחץ תוך בטני? (כשהראש פונה כלפי מטה? כשעוצרים נשימה?) 2. הרניה, האם יש דרך לחזק את הקרום הזה שימנע פריצה של מעי? למשל אימון שרירי ליבה (חח) או שיטת "הואקום" לבטן, שאמורה לחזק TRANSVERSE ABDOMINUS? (לא חקרתי מספיק בשביל לדעת אם זה עובר דרך סוג של קרום או שריר... אני מספיק היפוכונדר) 3. האם לחץ תוך בטני גבוה עלול לגרום להרניה. תודה על התשובות.

oridoron77

New member
הרניה

או בשפת העם "קילה". אין לי ידע פורמלי בנושא, ואני לא מזוהה עם הנושא מניסיון ישיר או עקיף (בקורס מדריכי חדר כושר, הנושא לא עלה בשיעורי פציעות ספורט). לדעתי האישית: 1. עצירת הנשימה הינה נושא חלוק דעות. התומכים יגידו שהלחץ התוך בטני גדל ועל כן ישנה אפשרות לשמור על מנח גוף תקין, ולהימנע מפציעות כמו שציינת. המתנגדים יגידו שאין לעצור נשימה בעת התרגיל עקב פונטציאל לחם דם גבוה וכו'... (אגב היה על זה דיון לפני כמה חודשים, שמה נטען שלמתנגדים אין שום ביסוס. בכל אופן אין לי מספיק מידע בנושא ולכן המלצתי היא לא לעצור את הנשימה בעת התרגילים). 2. מה שצריך לחזק זה שריר מאוד חשוב - הרחב בטני. זהו שריר שתפקידו להשאיר את האיברים קרובים לגוף, וליצור מעין חגורת לחץ טבעית. אימון שרירי ליבה זה לא דבר מצחיק בכלל, ויש הרבה היגיון בחיזוק השרירים הנ"ל בייחוד בהקשר לפציעה שהעלת. 3. לחץ בטני פנימי (כלומר נובע מכוח שרירי) לא יגרום לבקע, אלא לחץ התנגדות חיצוני שיתנגד לאותו לחץ פנימי. בכל אופן ישנם כמה סוגים של כיווני פריצה, ולכן חיזוק שרירי רצפת האגן גם הם חשובים מאוד. בכל אופן אני אשמח לעוד תגובות אורי

YomiRel

New member
אז איך מחזקים את הרחב בטני?

1. חוץ משיטת הואקום שאני מכיר שהיא ספציפית לשריר הזה, יש עוד תרגילים? או שהם מחזקים בכללי את שרירי הליבה? 2. תרגילים לרצפת האגן? שריר ה PC? קיגלים? או גם תרגילים דינמיים יותר? 3. כפיפות בטן רגילות נחשבות רק נדבך אחד בחיזוק של שרירי הליבה?

oridoron77

New member
תשובה

אתה צריך להבדיל את שרירי הבטן התנועתיים והמייצבים, עקב הפונקציה השונה שלהם (הראשון מייצב, והשני גורם תנועה בעמוד השדרה). כדי לחזק את הרחב בטני, צריך לדעת להרגיש מתי הוא משוחרר ומתי הוא מוחזק. אח"כ י שלדע לבודד אותו ולדעת לשלוט בו (לרוב כאשר אני עובד עם מתאמן, הוא אינו מצליח להפעיל אותו ישר, ומכווץ את כל שרירי הבטן, או לחלופין לא נושם). אח"כ אפשר להתחיל אותו. קצת קשה לי לבוא ולהסביר איך לעשות אקטיבציה לשריר הזה דרך מערכת וירטואלית, אם מישהו כאן ירצה לנסות - אז בכיף. אורי

למעלה