כפיפות בטן שובר את הגב?

mordim2000

New member
כפיפות בטן שובר את הגב?

אני עושה 100 כפיפות בטן 15 פעמים ביום 5 ימים בשבוע, מישהו מחזיק לי את הרגליים בריצפה אני עולה עד הסוף ויורד אני על מיזרון, יש סכנה לגב שלי? בן 13.5

הר ניר29

New member
מיותר

ממש מיותר לבצע כל כך הרבה כפיפות של עמוד השדרה. לפני הנזקים (שאכן אפשריים) זה גם מחטיא את המטרה... בהנחה שאתה לא מתכונן לאיזו תחרות סבולת כפיפות גו.

mordim2000

New member
מה מיותר?

אני מנסה לפתח ריבועים בבטן מהר ככול האפשר לא בחד כושר, כמה לעשות, ולא הבנתי זה הורס את הגב או לא?

הר ניר29

New member
זה העניין

כפיפות בטח מרובות לא מפתחות "ריבועים" בבטן. פעילות גופנית מאוזנת על כל חלקי הגוף תהיה יותר מתאימה למטרה זו, ובאופן ככלי לבריאות שלך. ואכן, מספר רב של כפיפות גו יכול לגרום לנזקים.

mordim2000

New member
תוכל להיות קצת יותר ספציפי?

כמה מומלץ לעשות?, כמה חזרות? ומה עוד כדאי לעשות? תוכל לומר שמות תרגילים וכמויות? ובניתי לעצמי תפריט, ומתי אני אתחיל ליראות תוצאות (ריבועים טיביעים?, כאלה שקוראים כשלא עושים שריר)? אני !מאוד! אודה לך!

הר ניר29

New member
הבהרה

1. תוצאות ויזואליות של שרירים "בולטים" תלויות בכמה פרמטרים. *אחוזי שומן נמוכים *גנטיקה - מבנה גוף בסיסי * יציבה אני ממליץ לך להפגש עם איש מקצוע לקבל תוכנית אימון מסודרת ומתאימה לרמת הכושר גופני שלך ולמטרות שלך. ולהפגש עם איש מקצוע לגבי תזונה נכונה. לערוך לך תוכנית דרך האינטרנט, זה לא הגיוני. בהצלחה

אלכסAlex

New member
1500 כפיפות בטן ליום כפול 5 ימים?

זה בהחלט יסב נזקים. מה גם שאתה עולה עד למעלה כשמישהו מחזיק לך את הרגלים, ואז בעצם אתה עולה עם תנופה. זה לא ממש אפקטיבי. זה מזכיר לי כפיפות בטן בבסיס טירונות. אין צורך לעשות כפיפות בצורה כזו. שכב על מזרן, כופף רגליים ברוחב האגן , שלב ידיים מאחורי הראש, מרפקים פתוחים. תן לראש לשבת כבד על הידיים, את האגודלים שים על העורף לתמיכה נוספת ופשוט עלה פלג גוף עליון רק עד שהשכמות מתנתקות מהרצפה, תוך כדי שאיפה. שים לב שלאורך כל התנועה, להשאיר מרפקים פתוחים. אתה יכול להתחיל ב 50 ואני אומרת את זה רק כי אתה רגיל לעשות הרבה.. אדם ללא כושר מתחיל ב 10-15. תרגיל שני.... המנח הראשוני יכול להיות אותו דבר, פשוט במקום לעלות ישר, תעלה כאשר הכתף פונה אל הברך הנגדית. אין צורך שתגיע לברך עם המרפק ואל תוביל את התנועה עם המרפק, אלא עם הכתף, כאשר התנועה נעשית כלפי מעלה, כאילו מישהו מושך אותך באלכסון מעלה.. ולא סתם הצידה.. כי חשוב שהכתף תהיה בכיכול בקו אחד עם הברך. תעשה 25 לכל צד.. תתחיל ככה וכבר מבטיחה לך שתרגיש בשינוי. תחזור על כלסט פעמיים ביום אבל ברצף.אחד אחרי השני. 3 פעמים בשבוע זה ממש מספיק. כדאי שהשריר ינוח קצת, למרות ששרירי הבטן מתאוששים יחסית מהר. אם תרצה עוד, אחרי כמה ימים, אז המשך יבוא. *****בברכה, ע'. מדריכת כושר, עיצוב, ומורה לפילאטיס.

אלכסAlex

New member
תלוי באיזה כושר הוא

אני יכולה לעשות גם 500, אבל לא מוצאת שזה נחוץ. אבל אם אני עושה 20, זה לא ממש מזיז לבטן שלי. לא אעשה 50 מאותו סוג, אבל אגוון בין כל מיני תרגילי בטן, כך שבאימון שלם בחדר כושר, בטח שאגיע ל 50..זה יכלול בטן ישר, אלכסונים, בטן תחתונה..בכל מיני וריאציות

הר ניר29

New member
דעתי

ראשית המושג "בטן תחתונה" שגוי מיסודו. הרי לא ניתן להפעיל רק את החלקים התחתונים של שרירי הבטן. שנית 50 חזרות כלליות באימון זה מספר מעט יותר רלוונטי. בנוסף יש עדיין לבחון מה נותנות לנו 50 חזרות רציפות ללא מנוחה. מהו רכיב הכוח שהמתאמן שואף לשפר ומהם העומסים הרלוונטים לשיפור אותו רכיב.

אלכסAlex

New member
אם הוא יעשה אפילו 20 חזרות

אבל בדיוק איך שציינתי שצריך לעשות אותם, הוא ירגיש היטב את הבטן. בטן תחתונה אין לי כוונה לבודד, אבל זו צורת ביטוי שהשתרשה. ברור לי שהתרגיל הזה לא עובד רק על בטן תחתונה (זה שמרימים רגליים ואגן)

הר ניר29

New member
אם תחושות

היו מספרות לנו אם אנחנו מפעילים עומס נכון בכדי להשיג את המטרות, החיים היו קלים. לצערנו זה רחוק מכך.

MidNight Flame

New member
זה דיון עקר,

אם אין צורך ספציפי (אתלט מסוג כלשהו או ספורטאי מקצועי) לבצע תרגילים ספציפיים לבטן זה ספק חסר תועלת ספק עלול להזיק ו"ירגיש" או לא ירגיש את הבטן זה לא אינדיקציה לשום דבר.

למעלה