כפיפות בטן

viko222

New member
כפיפות בטן

שלום
אני התחלתי לאחרונה בכפיפות בטן וחזרו יחד איתם כאבי הכאב.
אני מרגיש כאב כרוני על אזור עמוד השידרה בגב העליון.
חיפשתי באינטרנט ללא הצלחה תרגלי כושר שלא מצריכים לכופף את הגב לעיתים תכופות כמו שבד"כ.
הומלץ לי על להיעזר במכשיר פשוט שבטח כולכם מכירים מחדר הכושר ששמים עליו את הראש ופשוט מתאמינים בעזרתו...נראה לי הוא נקרא ABC משהו כזה..
יש למישהו במקרה תרגלים לכפיפות בטן ללא צורך להפעיל את הגב על הדרך?P:

MidNight Flame

New member
יש שלוש אפשרויות שמסבירות את הכאב :

1) גב חלש
2) גב לא גמיש
3) ליקוי כלשהו

בלי קשר לזה אין סיבה לבצע כפיפות בטן, במיוחד אם כואב.
תאמן את כל הגוף, הבטן כבר תתחזק לבד.
מבחינת תרגילי בטן יש המון תרגילים סטטיים שאתה יכול לבצע וסביר להניח שלא יעוררו כאב.

בהצלחה.

פסטרמה2

New member
שאלה על הבטן למייק

נתחיל בזה שהבטן זה אחד השרירים הכי קריטיים מבחינתי לשיפור באימון פחות מהרגליים הידיים והגוו.

אני מבצע סקוואט ,דדליפט,פווארקלין,ופרס ומשום מה אני עדיין לא רואה קוביות אלא רק שכבת שומן קלה. יש לציין שאני מרים משקלים כבדים יחסית,ואני באחוזי שומן יחסים סבירים בשביל שיתחילו לראות ריבועים(14 אחוזי שומן).

השאלה שלי היא האם אתה חושב שדגש ספציפי על שרירי הבטן כגון 3 סטים של 15-10 חזרות כבדות של כפיפות יכולות להוציא את הריבועים הארורים האלה מעבר לשכבת שומן הביטנית או מה שאתה ממליץ לי זה להתחטב ולהמשיך עם עבודה של התרגילים שכבר ציינתי שהבטן עובדת סטטית?

בוא ניצא מנקודת הנחה שאני אדם בריא וכפיפות בטן לא גורמות לפריצות דיסק. האם בעזרת תוספת של כפיפות בטן כבדות המסת שריר של הרקטוס אבדומיניס תגדל(מה שיוציא לי בעקיפין את הריבועים) ?

MidNight Flame

New member
שלב שלב

קודם כל 14% שומן אצל רוב האנשים זה לא מספיק נמוך כדי שיראו ריבועים ומכאן שהבעיה שלך היא של נוזלים / אחוז שומן.
דבר שני כפיפות לא ממש תורמות למאסת שרירי הבטן, התרגילים הסטטיים ועבודה מייצבת כמו למשל טבעות יעזרו הרבה יותר.

פסטרמה2

New member
הבנתי

אז איך אתה ממליץ להתאמן ולאכול כרגע?
אני מתאמן שלוש פעמים(לפעמים פעמיים) אימון SS בשבוע.
העלייה שלי במשקלי עבודה היא שבועית.
שוקל 64 מטר 73 בן 24 בעל 14 אחוזי שומן.
שוב כמו שאמרתי הבטן זה אחד הדברים הכי חשובים לי ככה שלא אכפת לי עכשיו לרדת במשקל ולהיות "שחיף" בשביל שהקוביות יצאו.

פסטרמה2

New member
תוספת

בן 25(שכחתי שגדלתי בשנה חחח)
ושאתה אומר "נוזלים" הבנתי שזה קשור לאכילת פחמימות, ויש לציין שאני אוכל המון פחמימות כרגע. כמה גרם פחמימה אתה ממליץ לי לאכול על כל קילו גוף?

MidNight Flame

New member
אתה עושה SS וחושב לרדת במשקל...

רעיון רע. אתה לא אמור לעשות SS ולהיות בגירעון קלורי.
אני אוכל פליאו, אני לא מתערב לאחרים בתזונה

אם זה מה שהכי חשוב לך

תעשה דיאטה קיצונית, תרזה ותהחה שחיף.

כמו שמייק אמר - לנסות לרזות במהלך תוכנית SSזה רעיון גרוע ולא יתרום לך לדבר.

MidNight Flame

New member
אתה יכול להישאר בתצורה של ss אבל!!!

לא תוכל להתקדם כמו שצריך, לא בטוח שתצליח להתאושש תמיד.
זה עניין אידווידואלי. רוב התוכניות גם לא מעודדות סקווט כבד יום אחרי יום ויש לי סקווט כבד בתוכנית 5-6 ימים בשבוע.
אין נוסחה אחת, יש ניסוי וטעיה, משחק עם ווליום ועצימות והסתגלות.

למעלה