כפירה - חומר למחשבה

איש-ילד

New member
כפירה - חומר למחשבה

כתבתי והכנסתי את זה באשכול הענק של "אנשים" שפתחה צעקה אחרונה (מתחת ל"אני כאן אם תרצי" של מתולתלת) ובעצם נדמה לי שיש לזה זכות קיום משל עצמו... אז אם בא לכם... סתם חומר למחשבה ואולי כפירה בעיקר.
 

ליידילי

New member
והיכן ה"כפירה" בדברייך?

חיפשתי את הכפירה בדברייך ... ו... מה? אז קודם כל העלתי אותה לכאן... (היא כבר השתרשרה נמוך מדי בדף)... ומעבר לזה... המחשבה שאיזשהו איזון הופר... הינה מענינת כשלעצמה... אך מה המשמעויות לדעתך? וההשלכות? ובמה בעצם הינך כופר?
 

איש-ילד

New member
כפירה בעיקר.

לעניות דעתי "הכפירה" באה לידי ביטוי בעצם השאלה, בהירהור על הצדקת מקומו של מוסד הנישואין. האם יתכן שאין כבר צורך ב"מוסד" הזה? עבר זמנו? האם יתכן שדרך חיים שהיית נכונה בעבר אינה נכונה היום? מערכת שסיפקה בעבר "סחורה" שהדרישה כבר כמעט ולא קיימת? שהצורך במה שהמערכת נותנת הצטמצם ואיבד את רוב ערכו? האם עניין הנישואין כיום הוא לא משהו שאנחנו גוררים מהעבר ופשוט רגילים לרצות אותו? בזאת הכפירה.
 
נוטה להסכים עם איש-ילד..

בעבר מערכות יחסים זוגיות,כמו החיים עצמם,בעצם, היוו אמצעי להשגת מטרות שונות(צאצאים,רכוש,מעמד) ולכן נישואין, במובן המסורתי שלהם, התאימו לאותה תקופה בימינו, מערכת היחסים הזוגית (והחיים בכלל),עומדת בפני עצמה ,כמטרה אנשים מחפשים את דרך החיים האופטימלית ביותר עבורם כדי לחיות-ולחיות טוב ולא ,כבעבר, לשרוד. לכן ,באמת, אולי,יש אולי מקום לפקפק באבסלוטיות של מוסד הנישואין כיום
 

ברונטית

New member
הזכרתם לי נשכחות...

הרי לכם הודעה שהתפרסמה עוד בימיו הראשונים (1998) - של פורום "זוגיות במשבר" של IOL . ההודעה הניבה תגובות נזעמות בתקופה ההיא, אך מסתבר שגם לנושא כזה - דינמיקה משל עצמו... והנה ההודעה לפניכם: ======================================== תאריך: 04/07/98 14:28 מאת: סמי פוליטורה נושא: הסכם הנישואין - הסכם חסר נפקות מוסרית עוד לא נשמע שאדם שפוי יחתום בגיל צעיר על הסכם משפטי מחייב (רכישה/שכירות/התקשרות אחרת) למשך כל ימי חייו!!!! וכי היה עולה בדעתו של בר-דעת לקנות מכונית בגיל צעיר ולהתחיב לנהוג בה כל ימי חייו? או לקנות דירה ולהתחייב לגור בה כל ימי חייו? וכי היה עולה בדעתו של איש העסקים המשופשף ביותר, לקנות/לשכור/להתקשר בהסכם מסויים לכל ימי חייו, בלי צ´´אנס לעצור ולבדוק את הנתונים מחדש בעתיד? מי שחותם על הסכם נישואין / כתובה בשנות חייו הצעירות, כשהוא מצהיר שהסכם זה יהיה עד מותו - תקף לכל ימי חייו - כאילו העיד על עצמו שהוא מטומטם פרימיטיבי חסר-תקנה! הוריו, בני משפחתו, הרבנים וכל מי שמסייע לטקס הנישואין הזה - יוצרים מיפגע מהסוג השפל ביותר. לא יעלה על הדעת, שאדם נאור לא יבדוק את עצמו ברבות השנים, ולא יבצע מיקצה שיפורים ו/או שינויים בהתקשרות מכל סוג שהוא, לרבות בהתקשרות הנישואין. מי שרואה בו "בוגד" או "בוגדת" - הינו אידיוט חסר דעת! בוגד הוא מי שהיטעה את הזוג הצעיר לחתום על התקשרות מסוג זה! הנישואים הנכונים ביותר, יהיו בשנות האלפיים על בסיס ליסינג לפרק זמן התחלתי של חמש או שבע שנים. ההסכם יסתיים מאליו בתום תקופה זו. מי שירצה להמשיך אותו - ישלם אגרה סימלית - וינציח את נישואיו לפרק זמן נוסף. בדיוק כמו בכל הסכם מסחרי עם אופצייה מקובלת. ונראה אתכם אומרים שסמי פוליטורה לא צודק!
 
איש חכם הפוליטורה הזה...

הוא רק שכח פרט קטן,קטנטן... מההסכם המשפטי הזה נוצרות עובדות חדשות בשטח (קרי=ילדים) שגם עליהם צריך לתת את הדעת לא ממש נראה לי בריא לנפש של ילד " להחליף" אבא/אמא כל חמש שנים...
 

ליידילי

New member
האיזון המופר- והכפירה ב"עיקר"

אין חולק שהנישואין כ"מוסד" שנתן מענה למגוון צרכים, לא עומדים בתהליכים ובשינויים שעוברים על עולמנו. ואנשים זועקים זאת בראש חוצות בערך מאז מלחמת העולם הראשונה... (ואולי החלו לפנ"כ). לכן - כשאמרת "כפירה" , חשבתי לי שבהפוך על הפוך , אתה מבקש לטעון, אולי, שמקומו של מוסד הנישואין שריר וקיים. הבעיה בכפירתך כמו בכפירתם של אחרים ש"עלו" על הענין, הינה, שכאשר פוסלים מנגנון שפועל, (גם אם בצליעה) נחוץ להציע מנגנון חלופי - ורצוי טוב מהקודם. (אחרת מה הועילו חכמים בתקנתם?) אז קדימה: תקוף את הנושא - ונראה מה תעלה בחכתך. ממתינה באוזניים כרויות.
 

איש-ילד

New member
מרים את הכפפה בקלות.

ליידילי יקירה. ברצון ארים את הכפפה ואנסה לתקוף את הנושא. חלק לא מבוטל מהמטלה הזו נעשתה ע"י ברונטית שהרי מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים... ראשית יש צורך, לעניות דעתי, לבודד את מהות ההבדל בין "פעם" לבין "כיום". דומני שעיקרו של ההבדל בין הצורך בקשר הנישואין כפי שהיה בעבר לבין העניין שיש בזה כיום מתבטא בכך שבעבר זה היה ממש צורך קיומי ואילו כיום זה יותר עניין של שיפור איכות חיים ופחות עניין קיומי וכתוצאה מכך אף מרכיבי הבחירה שונים (בעבר אישה שיכלה להביא הרבה וולדות למשל היית מבוקשת יותר ואילו גבר שרירי וחסון שהיה יכול להבטיח הגנה היה ממש מציאה) מרכיבי בחירה אלו, שביסודם כולם מרכיבים טכנים, נשארו קיימים כל עוד ש...נשארו קיימים וכאשר השתנו אז כמובן נלקחה אישה נוספת על פני הראשונה ואת מקום הגבר תפסו בניו. כיום המרכיבים הנשקלים בבחירה הם הרבה הרבה יותר "נזילים" בעלי מקדמי השתנות גבוהים הרבה יותר מהמרכיבים הטכנים של אז. אימרו נא לי בבקשה, איך בני זוג בשנות העשרים הראשונת שלהם יכולים להחליט מה הם יאהבו שנים מספר לאחר מכן? האם מה שמתאים ועונה על צרכים של בחור בשנות העשרים מתאים ועונה על צרכים שמטבע הדברים משתנים - שנים לאחר מכן? כמובן שהתשובה היא שלילית וביטאה זאת ברונטית בצורה חדה, ברורה וכל כך נכונה ואמיתית שממש מפחיד. אם כך, מדוע לא לשנות את בחירתנו במקביל לשינויים שחלים בצרכינו וברצוננו? הרי האלטרנטיבה היחידה לכך היא פשוט... לסבול !! האלטרנטיבה האחרת היא להמשיך לחיות עם בן/ת זוג שאינם מתאימים לנו, והרי שסביר להניח שבמרוצת הזמן ההתאמה לא תיווצר... נכון, יש גורם נוסף בתמונה - ילדים. אז מה?? לגדל ילדים בתא משפחתי שאינו מבוסס על אמון, כבוד הדדי, הערכה, תקשורת וכו´ וכו´ זה יותר טוב? לגדל ילדים שחווים את אימם כאישה ממורמרת?? כאישה שמקריבה את איכות חייה, את ריגשותיה על מזבח הילדים? כקורבן? אב שמחפש מיפלט במקום עבודתו או בזרועות מאהבת??? לגדל ילדים במסגרת כל כך שיקרית? לשחק להם את התא המשפחתי הבריא??? כל זה יותר נכון?? האם זוג שמתגרש זה מזו מתגרש גם מילדיו???. האם אפשר לחיות את החיים האלה "בשביל" הילדים ואת החיים הבאים עבורנו???? מהי הדוגמא שאנחנו נותנים להם???? אז אולי באמת צריכים פשוט לאחר שהקשר מיצה את עצמו פשוט להחליף? נדמה לי שהבעיה היחידה בדבר היא חוסר הבשלות החברתית לכך שלדעתי נמצאת כיום בעיצומה של הבשלה. תקנו אותי אם אני טועה.
 

ברונטית

New member
אני אתקן אותך - כי אתה טועה

הברונטית לא עשתה את מלאכתך... הברונטית סך הכל הביאה את הודעתו מלפני 3 שנים של גולש ותיק ברשת... אינני מתיימרת חלילה להצטייר ככותבת הודעת ה"ליסינג". כל הזכויות שמורות כמובן לסמי פוליטורה כפי שצויין בגוף ההודעה...
ובעניין הילדים שהוזכרו גם בתגובתה של צעקה אילמת - מה שונה דינם או גורלם של ילדים הנולדים להורים שבאו בברית הנישואין, ולאחר מספר שנים מתגרשים - מילדים הנולדים להורים שחתמו על חוזה התקשרות - ואחרי מספר שנים מחליטים להפסיק את ההתקשרות (להיפרד)? האם העובדה שהורים שנישאו בנישואים "כדת וכדין" - עם כתובה, טבעת, 7 ברכות ורב משפרת את תנאיהם של ילדיהם לאחר הגירושין??? ההיפך הוא הנכון - דווקא בשיטה של חוזה התקשרות, (שאמור להיערך בדרך כלל לפני ההתקשרות) - ניתן להגן ולדאוג לעתיד הילדים המשותפים בדרך הטובה ביותר וההוגנת ביותר, שכן פירוט סעיפי הילדים נעשה דווקא מתוך מקום של טוהר הכוונה ולא יהיה בו כל אלמנט של פגיעה בבן/ת הזוג על גבם של הילדים - מה שקורה היום לא אחת במלחמות גירושין שמתנהלות לפעמים גם לאורך שנים... במילים אחרות - אני אכן מצדדת ברעיון ה"ליסינג" שציטטתי בהודעתי הקודמת, למרות הדרך הבוטה (אם כי אמיתית) בה הוא הוצג. והאמת, כידוע לנו, לא פעם צורבת...
 

איש-ילד

New member
נישואין

אני עומד עדיין על דעתי כי את, ברונטית, עשית את מלאכת ה"צדיק" ולו מתוך זה שהבאת את הדברים (בשם אומרם). לעניות דעתי ניתן לחלק את המונח "נישואין" לשניים. האחד המעמד הפורמאלי והשני, שאליו אני בעצם מתכוון זה יותר עניין של תחושה, תחושת מחוייבות שהחותמת של הרבנות על הטוסיק לא בהכרח יוצרת אותה (ולעיתים יותר מדי קרובות - פוגעת בה) ובלעדיה לא יתכנו נישואין במלוא מובן המילה אלא משהו "כמו"...כאילו... ו...תקנו אותי אם אני טועה.
 

מתולתלת

New member
ברוב אתה צודק

פעם אמרו לי ש: 50%מהנשואים הם גרושים 49%פוחדים להתגרש ו 1% הם פשוט "מאושרים"
 
למעלה