כפית נירוסטה קטנה, מטריפה וחסכנית.

חץ הכסף

New member
כפית נירוסטה קטנה, מטריפה וחסכנית.

דייגים יקרים חברי קהילת הדיג לדורותיו, יש לי אליכם שאלה. דייג אוהב לשתות תה או קפה חם בין בורי לאינטיאס ובין קור לכפור ולבחוש לעצמו ולחבריו לדיג סוכר או סוכרזית בעזרת כפית מתכת קטנה וחדשה מתוצרת חברת "מכסף" הידועה. שאלתי היא: מה עוד יכול הדייג לבחוש או ל"רקוח" עם כפית מתכת קטנה זו (או כפית גדולה) שישמח אותו מאוד ויראה ברכה וחסכון בעמלו ?!

יש לי חשד מסויים

לפי השאלה שלך, יש לי הרגשה שאתה כבר גילית שעם כפית נירוסטה מבריקה וידידותית, אפשר גם לחמם איזו אבקה (נניח, לצורך הדוגמה, שהאבקה היא לבנה), הברכה בעמל משמחת מאוד את ה"דייג".

ToMeR B2

New member
לדעתי אפשר גם..

לקדוח בה חורים אחד לקרס משולשת ואחד לחוט ולעשות מימנה ז´רז´רה?

אוריא

New member
תשמע,

האמת יוביוב שגם אני חשבתי כמוך. אני רק מקווה שאני ואתה היחידים עם שריטה כזו בראש.

חץ הכסף

New member
יוביוב, מי משתמש היום בסוכר חום?

כן אפשר לקחת אבקת סוכר לבנה, עדיין זה סוכר לבן ועל זה כתבתי כבר...

ניתן גם

לבחוש בצק מסטיק או להוסיף חול לפלוטה או להמיס אותה למשקולת נרוסטה.... או שתגלה לנו.....

חץ הכסף

New member
לא חבל לקלקל כפית טובה למשקולות?

כן,אפשר בעזרתה להכין בצק מסטיק, להוסיף חול לפלוטה ולהסתכל בגרון אם הוא אדום אבל זו לא תשובה יצירתית...

rondadon

New member
רגע....

זה אני או שזה רפלה יצוקה מעופרת????? זה ישקע מהר!!!!!!!!!!!!!

יפה מאוד !!!

שיחקת אותה. אני צודק שזו ידית של כפית? נראה לי אחלה סידור. הרבה יותר זול מ20 השקלים (לפחות) שעולה כזו ז´רז´רה קנויה. איך חיברת את הקרסים? איך חיבור החוט מקדימה? אגב, בז´רז´רות ניקל בדרך כלל מחוברת משולשת רק בסוף. חיבור משולשת באמצע ראיתי רק ברפלות. לא יודע למה, אבל חכמים ממני עושים ככה. אז נראה לי שגם לך כדאי.

ואשתך כבר יודעת לאן

נעלמו הכפיות והכפות בביית?(הבדלי משקל וגודל לסוג שונה של רפלה) הסרביס מהחתונה הפך לרפלה למתקדמים....והילד צועק מי לקח לי את הקפיץ מהסבל של האופניים? ואצל יוביוב נעלמו כל חיצי המשחק מהביית ולשכנים בשכונה נעלמו ממטרות וטפטפות מהגינה ,המתקן לאיסוף בקבוקי פלסטיק מרוקן תמיד בפינת הרחוב בו הוא מתגורר כי הכל מתעופף לו בשמיים ונוחת לי ליד האוזן בדיוק שאני בסביבה. סחתיין על היצירתיות....בכיף,כי מה עוד אפשר לעשות ולייצר אם לא הולכים לדוג??????

עוד שתי אפשרות לשימוש בכפית

שימוש ראשון: לחפור מינהרה מתחת לגדר של חברת החשמל כדי לעלות על מזח פריקת הפחם שמגיע משהו כמו 3 קילומטר לתוך הים, למקום שבו המפלצות מחכות לנו. שימוש שני: לחפור מינהרה דרכה נברח מהכלא לאחר שיתפסו אותנו על כניסה לחברת החשמל.

joko7

New member
ז´ה ממש קשה ביז´ו ../images/Emo3.gif זה נראה כמו

פרק בתורת הקוואנטים יותר מאשר שאלה פשוטה,,הלכתי לצמצום שיעזור לי להתרכז במלכוד שלך ו,,,,נשאר לי,,בוחש ויותר מחשיד אותי זה לרקוח,,כפית ככלל וכפית גדולה מרומזת כפרט,,,ברכה וחסכון,,, הפכתי והפכתי ולכל הכיוונים הזדחלתי,,,הלכתי לעיקר ובחנתי גם התפל משל מתחת לאף אך לשווא,,,הרמתי ידיים,,,,,,,,,,אכן אמון אתה על מלאכתך, חיוך מתחת לשפמך,,,,,,,,,וכולנו תוגה.

חץ הכסף

New member
כפית נירוסטה קטנה, מטריפה ופתרונה |

"כפית קטנה וחדשה" היא כפית מלוטשת מבריקה ונוצצת באור. חברת "מכסף": מייצרת סכו"ם נירוסטה באיכות ליטוש גבוהה מאוד. "כפית קטנה": כדי להשתמש בכולה בלי ניסורים, רק קידוחים וכיפופים. "ויראה ברכה וחסכון בעמלו": חסכון (ליוביוב) בכך שלא צריך לקנות ז´רז´רות כל פעם מחדש במקום אלה שנשארו בסלעים, עלות הכפית 2 ש"ח + שתי משולשות עוד שני ש"ח לעומת 20 ש"ח לז´רז´רת ניקל. ו"ברכה וחסכון בעמלו": ברכה=הרבה דגים, ו"חסכון" בהוצאות על ההון לרכישת ציוד ונכסים לדיג. "ז´רז´רות ניקל" באנגלית = "Spoon Lures" מכפיות ומכפות נירוסטה ניתן להכין בקלות ובזול ז´רז´רות ניקל מבריקות בכל גודל ובכל צורה ואח"כ לגשת לאורי גלר והוא כבר יכופף לנו אותן בצורה הנכונה לפי סוג הדג שנרצה לתפוס. בכפית קטנה ניתן להשתמש בשלמותה: לקדוח שנים או שלושה חורים, אחד בקצה הידית לחיבור חוט הדיג, השני באמצע הידית והשלישי בחלק הקעור של הכפית או בקצה, לחבר שני "משולשים" לחורים בעזרת טבעות פלדה קפיציות חזקות. ניתן לשפשף עם בד שמיר את הנירוסטה במקומות שונים לאורך הכפית ע"מ לשבור את קרני האור הפוגעות בה כדי שהנצנוץ יהיה לכל הכיוונים. ניתן לכופף את ידית הכפית שתתאים לציפה על המים או לצלילה לעומק כלשהו. ניתן לנסר את הידית ליד הכף (החלק הקעור)ולהשתמש רק בחלק הקעור כז´רז´רה, או רק בידית. ז´רז´רה גדולה יותר ניתן לייצר מהידית של כף מרק או מזלג... ניתן לשייף את הכפית בצורה של דג כמו בתמונה המצ"ב... לחילופין ניתן להשתמש בפח נחושת או בפחיות שתיה (זכויות יוצרים למורה דרך), לחתוך לצורה הרצויה בעזרת מספריים (רצוי להשתמש במספרי חיתוך הבד של האשה- זה טוב בשביל לקבל ממנה יותר מהר את הגט) א"כ לרקוע את הפחית לצורה הרצויה ולהוסיף קרסים "משולשות" וגם זנב מרצועות רפיה צבעוניות וכדומה כיד הדמיון (רצוי להתיעץ עם יוביוב בעניין הדמיון) להלן סדר הזוכים ממקום ראשון והילך: ToMeR B2 היה הראשון שענה נכון! יוביוב ואוריא חשדו שאני מסניף סוכר לבן בעזרת כפית ויוביוב א"כ חופר לו עם הכפית מנהרות בריחה מתחת לחומות הכלא... joko7 עבד נכון על המילים והגיע לתשובה לאחר יממה במענה ל-amircx לשאלתו למעלה: "דיגים תל-אביביים". אופיר הדייג מיישם את הטכנולוגיה כבר מזמן לפי תשובתו... ו- alonps קלע למינוח באנגלית אבל אלו שבתמונה יקרות יותר מעבודת יד. בהצלחה עם הז´רז´רות החדשות שלכם !!

joko7

New member
אבל שכחת את המצקת של המרק חץ../images/Emo8.gif

ועכשיו ברצינות,,בתכל"ס זה הדבר הראשון שעלה לחבר´ה ולי בראש,באשר לי פשוט חשבתי שהדבר ברור מאליו וגם עיוור יבחין בזאת והייתי בטוח עד מאוד שאתה מכין עבורנו תשובה הרבה יותר מחוכמת כמו שזכיתי לראות אצלך בקוים כלליים ולכן לא העלתי זאת במפורש בתור תשובה פן תעלב ממני שכך אני מעריך את הפלפול שבך,,אבל,,,,,חוק יסוד האומר "מתחת לאף" טפח שוב בעוצמה זדונית על מצחי המדמדם,,אי משם נשמעה צרחת,,זה עוד ירוק,,טען יוביוב החולם
,,,,,הנה כך הגיעה לה תשובה,,,ויהי כן והיתה לנו תרופה. ולסיום שואל אנוכי האם תנצנץ לה הנירוסטה לבלי היכר כאשר תצלול למי הים המלוחים לעיניי המבקר?????????? כל טוב גבר, ה
עליי

למעלה