כפי שהבטחתי - אמנה לעסק מהבית

bell2002

New member
כפי שהבטחתי - אמנה לעסק מהבית

אני מעוניינת לנהל עסק מהבית, אני מכירה בבעייתיות של החלטה זו, וכדי להבטיח הצלחה אני מתחייבת לעצמי להתייחס לעסק כאל עבודה מחייבת. אדאג למקום מסודר בבית עבור העסק. אפעיל את העסק בימים ובשעות מוגדרים מראש. אעשה הפרדה מלאה בין הבית לעבודה - בשעות שאני מפעילה את העסק לא אעסוק בענייני הבית, ובשעות של הבית לא אעסוק בעסק. אדאג שבני המשפחה יתייחסו לעסק שלי כאל עבודה לכל דבר, ולא יפריעו לי בביצוע עבודתי. אגדיר לבני המשפחה תפקידים ומטלות בהם הם יוכלו לעזור לי בעסק. אדאג להופעה מסודרת ומכובדת כשאני עובדת בעסק. אכבד ואתגאה בעסק שלי וכך גם יכבדו אותי הסובבים אותי - אלו שבאים לעשות איתי עסקים, וכן בני המשפחה. אנהל יומן עם סדר יום ברור, אפרט בו פגישות, מטלות לביצוע וכדומה. אדאג לפרסום העסק ואעשה כל מאמץ להצלחתו. זוהי האמנה לעסק מהבית - כל אחת שחושבת לפתוח עסק מהבית, צריכה להתחייב כלפי עצמה לעמוד באמנה הזו.

שש שבע

New member
איך אמר ההוא? הורא רוצה אבל זה לא

יוצא. בלתי אפשרי לשמור על הגבולות האלה, תאמינו לי ניסיתי. אי אפשר להפריד בין בית לעסק, ואי אפשר שבני הבית לא יפריעו לך זמן העבודה,

bell2002

New member
למה אי אפשר?

ובכל מקרה האמנה הזו היא משהו שצריך לשאוף להגיע אליו. אולי את לא הצלחת אבל זה עוד לא אומר שזה בלתי אפשרי. כמי שעובדת חלקית מהבית, אני יכולה לומר לך בוודאות שבני ביתי יודעים לא להעיז להפריע לי בעבודתי. אני לא עובדת בשעות הערב אלא אם זה משהו דחוף. כך שמנסיוני זה בהחלט אפשרי. קשה אבל בהחלט אפשרי. הפרדת הבית מהעסק הוא רק סעיף אחד מהאמנה. גם אם לא מצליחים לקיים את כל האמנה כולה עדיף להצליח לקיים חלק גדול ממנה מאשר את כולה, לא? האמנה נועדה בראש ובראשונה לפתח מודעות לבעיתיות של פתיחת עסק מהבית ולפרק מוקשים, וכן לתת במה בליבנו לעסק שלנו. וחוץ מזה, לא חייבים להתחייב לאמנה הזו - רק מי שרוצה. אף אחד לא יבלוש אחריכן לבדוק אם התחייבתן לאמנה או לא. במט"י טוענים שלהצלחה של עסק מהבית יש מספר גורמים, אחד מהם הוא המודעות הזו שדיברתי עליה מקודם. לא רוצה? לא צריך! שיהיה יום טוב.

שש שבע

New member
איך אמרת? עובדת חלקית,

זה כל הענין, אבל כשזה משרה מלאה, בני הבית מפריעים ועוד איך, לא יעזור, כמו שיתקשרו אליך למקום העבודה, רק יותר...

bell2002

New member
שש שבע יקירתי

אין לך בעיה איתי. לא אני חיברתי את האמנה הזו, אלא גיבשו אותה במט"י. אני עובדת משרה חלקית מהבית ועוד משרה מלאה מחוץ לבית, יש לי שלושה ילדים קטנים מאוד - כך שאני יודעת עד כמה ילדים יכולים להפריע. ואני רק רוצה להגיד לך שילדים יודעים מתי "מותר" להם להפריע לפי התגובה של ההורה. אצלי הם יודעים שהסנקציות יהיו קשות אם יפריעו לי בעבודה (גם בבית וגם בחוץ), כך שהם עושים כמיטב יכולתם לא להפריע. מנגד אני לא דורשת בגילם הצעיר להיות מסוגלים להסתדר שעות לבדם ודואגת שכשאני עובדת יהיה מישהו מבוגר איתם (מטפלת, בייביסיטר או בעלי). אצלי, לא מפריעים לי בעבודה. אצלי, עושים דברים אחרים שאצלך אולי אסורים. בכל משפחה יש גבולות שהמשפחה הגדירה או שנוצרו במשך הזמן. השאיפה היא שלא יפריעו לך בזמן העבודה, וזה מה שכתוב באמנה.

שש שבע

New member
בואי נשמע

מה כבר עושים אצלך שאצלי אסור? מענין לשמוע. דוקא חשבתי שאני אמא יצירתית... וגם אצלי לא הפריעו רוב הזמן, אבל דוקא בזמנים מאוד לחוצים כל הפרעונת קטנה שלא היתה נחשבת בזמן אחר, הופכת להפרעה גדולה, ואז סנקציות או לא? ולכי תסבירי לילדים מתי מותר להפריע ככה ומתי אסור, ומט"י לא התיעצו איתי לפני שכתבו את האמנה שלהם, תאמיני לי שאחרי 15 שנות עבודה מהבית עם 8 ילדים, למדתי כמה דברים שהם בחיים לא היו מעלים על דעתם. ואם רוצים באמת שהעבודה מהבית תעזור באמת בפרנסה, צריך להשקיע.

כתבת יפה ../images/Emo50.gif בהמשך קיום

האמנה ועמידה בתנאיה. אני מקווה יום אחד גם להצליח לעמוד באמנה שלי שהיא מאוד דומה לשלך. אצלי העבודה היא רבע משרה ומתפרשת על פני כל היממה. הלקוחות יכולים להגיע ולצלצל בכל רגע נתון ואני מעוניינת להיות זמינה בכל רגע נתון.

bell2002

New member
נכון, הייחוד שלך הוא בזמינות

זו לא אמנה "שלי", גיבשו אותה במט"י לאחר הרבה מחקרים. ניסו לענות לשאלה מה מפיל עסקים קטנים מהבית, מה גורם להם לא להצליח. האמנה הזו היא המסקנות של המחקרים. מי שרוצה - מוזמנת לנסות ליישם אותה ובכל מקרה בעצם הבנת הבעייתיות ויצירת המודעות, יש כבר צעד גדול קדימה.

O C

New member
קשה, קשה לעמוד בזה.

אני בבית לבד עם הילדים (בעל עצמאי עובד שעות מטורפות), אמורה גם להוציא אותם בבוקר, גם לקחת אחה"צ, גם לטפל בבית וגם לעבוד.... נו? נראה לכם קל? אז אני ממש לא מצליחה לשמור על גבולות בין בית לעבודה. ובטח שלא להתלבש לעבודה, אני נשארת עם כל הג'יפה עלי
בימים אלו אני מנסה להגיע לסדר יום נכון, אני בדרך הנכונה אבל עדיין רחוק מלהיות אידיאלי. מזל שיש למה לשאוף...

bell2002

New member
אולי תנסי בהפוך על הפוך

אם תתלבשי ותייצגי בכבוד את העסק שלך, תפרסמי אותו כיאות וכו, כך שיגדל ויפרח, תוכלי לקחת עוזרת שתנקה לך את הבית פעם בשבוע ואולי גם בייביסיטר שתשמור לך כמה פעמים בשבוע על הילדים? לא נראה לי קל בכלל, גם אני באותה ג'יפה כמוך. וזה קשה קשה קשה! אבל אני מקווה שע"י פיתוח המודעות כולנו נעשה צעד אחד קדימה. אני מבטיחה להעלות כל חומר שאוכל לפורום כדי שגם נשים אחרות יוכלו להנות מהידע הזה כמוני.

שש שבע

New member
כן, גם אני לקחתי בייבי סיטר

ואז כשהילדים הציקו לה היא היתה באה להתלונן אצלי, עד שנמאסה עלי, ופיטרתי אותה, וכשהגיעה אחרת, עשתה אותו דבר, אז הבנתי שאין לי כוח לחנך גם את הביבי סיטר, והשארתי את הילדים להציק זה לזה. לקחתי לי עוזרת שתבוא יום יום 4 שעות לסדר לטאטא, ולטפל בכביסה וכלים (יש לי מדיח) אבל הגברת לא עמדה בעומס(3 חודשים וזה גם רק בגלל שהיא היתה חיבת לי כסף ולכן החזיקה מעמד 3 חודשים), אחר כך הבאתי עוד אחת, וגם זו התיאשה אחרי 3 ימים, הבאתי עוד אחת, וזו החזיקה מעמד שבועיים, ושוב לקחתי מישהי ואחרי פעם אחת לא הזמנתי שוב, כי היתה גרועה, אז עכשיו אני עובדת בעסק, וגם מטפלת בבית ובילדים ובכביסות והכל,ואין לי כוח לחפש עוזרות, מה שאני עושה, עושה, מה שהוד רוממותם הנסיכים סביבי טורחים לעשות, על הכיפק, ואם לא, אז לא, אבל שלא יתלוננו, וזהו, מי שמתלונן, אני שולחת אותו אחר כבוד לטפל בעיניו ושלום.

למעלה