כפי שנאמר

מזלט

New member
כפי שנאמר

ויקרא כ``ו פס 6-7: ``ונתתי שלום בארץ ... ורדפתם את אויבכם ונפלו לפניכם בחרב``. שימו לב. מתי ניתן יהיה להשיג שלום אמיתי? רק כאשר ניפטר מאויבנו. עד אז... תחשבו על זה.

Casus Belli

New member
אפרופו תנ``ך

לא בספר ויקרא, אלא בספר שמות, פרק י``ז פסוק 14. לאחר הקרב נגד עמלק ברפידים כתוב ``ויאמר ה` אל משה כתוב זאת זכרון בספר ושים באזני יהושע כי מחה אמחה את זכר עמלק מתחת השמים``. בשביל למצוא את האנלוגיה לא צריך להתאמץ... ונסיים בציטוט יותר אקטואלי (מלפני 28 שנה) ע``י רמטכ``ל דגול, ``דדו`` כינויו: ``צה``ל ימשיך במלחמה, עד שישבור לאויב את העצמות``.

Casus Belli

New member
אני? פרשן?

סתם הבאתי את הציטוט מספר שמות. יש גדולים ממני בתורה, תאמין לי... הבנתי שעמדותיך הפוליטיות ימניות, וכך גם שלי, אז קבל ח``ח! דרך אגב, שמעת על ה``הרעלת ממתקים`` שקיבלו הפלשתינים? זה מתחיל להיות מצחיק לשמוע כמה זבל הם ממציאים על הצבא שלנו. קודם אורניום מדולל ועכשיו ממתקים מורעלים שמחולקים ע``י חיה``א הישראלי. אני לא יודע אם לצחוק או לבכות!

palmino

New member
אפשר

שיעור פרטי בתנ``ך אני רואה שיש מולי שני רבנים גדולים בתורה אולי תעזרו לי לעבור את המתכונת בתנ``ך שיש לי עוד שבועיים, מה אתם אומרים?

מזלט

New member
take it easy

מתכונת תנ``ך , הא? ראבקום. עשיתי שנה שעברה. קיבלתי 91 בבגרות. היתה לא בגרות קשה רצח. לא נורא, זה 2 יחידות, לא סיפור, וזה עוד שבועיים - הכל תלוי במיקוד.

רפאל 17

New member
אתה בטוח שאתה בכיתה ט?

אני לא זוכר שבכיתה ט ידעתי לצטט משהו מהתנ``ך...ולדבר בכזו עברית יפה:)) קבל ח``ח!

Casus Belli

New member
לעניות דעתי... כן!

אמיר - אומנם גם לי יש נטל בית ספרי מעצבן (או ליתר דיוק: מבחן) בתנ``ך. לא בסדר גודל של מתכונת, אבל יש לי כמה דברים לעבוד עליהם בהקשר של שלמנאסר מלך אשור, חזקיהו והמצור על י-ם וכו` וכו`... בקיצור: לא הייתי מחזיק מעצמי בתור גדול בתורה... :cool: חוץ מזה, התואר הזה נשמע מצחיק. רפאל - זה ישמע טיפה אירוני, אבל אני לומד בבי``ס הכי חילוני שקיים (למיטב ידיעתי) אי שם במרכז הארץ. דווקא את הציטוט הנ``ל שאבתי ממקורות ללא זיקה למערכת החינוך, אלא מדוד שלי. אני אפילו מדהים את עצמי בעובדה שאני זוכר את זה! תודה על הח``ח, וחיזוק חיובי גם לך. יום טוב.

מזלט

New member
הכוונה

אינה לשלום בין שני עמים, אלא לשקט, לשלום, לרגיעה.

למעלה