כפל ביטוח?

danidy

New member
כפל ביטוח?

שלום אני מחזיק במספר ביטוחים ולא ממש מבין בתחום אודה למי שיוכל לכוון אותי ולומר אם אני זורק כסף לפח... ברשותי מספר ביטוחים: 1. ביטוח מושלם פלטינום של הכללית 2.ביטוח "קו הכסף" של הפניקס 3.ביוטח שיניים של הראל 4. הבנתי שיש ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן הפנסיה שלי (מבטחים - אני מפריש לפי ברירת המחדל) 5. ביטוח תאונות אישיות במסגרת העבודה (יורד לי סכום חודשי) 6. ביטוח חיים במסגרת הסכם קיבוצי (או משהו דומה..) בעבודה - הבנתי שזה ביטוח שמשלם סכום חד פעמי במקרה של פטירה וזהו. אז..?? מה דעתכם? יש לי יותר מדי ביטוחים? האם יש טעם לבטל אחד מהביטוחים? הכוונה ל1 או 2 ולא אלו דרך הפנסיה כמובן.. בסהכ מדובר בכ400 שח לחודש פחות או יותר.. תודה ושבת שלום!! דניאל

דן סלס

New member
כפל

לדעתי הפלטינום מיותר וביטוח השניים יותר אבל זו דעה אישית לגמרי קרא היטב את הפוליסות האלו ותחליט מצד שני אין לך ביטוח סעודי וצריך. גם ביטוח התאונות אישיות לא נחוץ לדעתי - הרי אם לא תוכל לעבוד תקבל קצבת נכות - אז למה צריך עוד כסף אם זה דווקא מתאונה ?

danidy

New member
לדן סלס

לגבי הפלטינום גם אני חושב כך אבל למה אתה אומר שביטוח השיניים מיותר?? עלי לבצע עקירת כירורגיות (עלות של 800 שח לשן) והביטוח שיניים בפירוש מכסה את החלק הארי של הסכום מעבר לכך - טיפולי שיניים הם יקרים למיטב ידיעתי ועל כן אודה לך אם תסביר את דעתך בנושא ביטוח תאונות אישיות בא ליטב הבנתי לבטח אותי לתקופות ארוכות לא במקרה של נכות תמידים חלילה אלא במקרה שרצתי ושברתי את הרגל וכרגע חודשיים אני לא מסוגל לעבוד (אני עובד בעבודה פיזית ולא במשרד מול מחשב) מה דעתך? תודה!

דן סלס

New member
ביטוח שיניים זה שרות

שיניים: כי עם כל הכבוד לשלם 60 ש"ח לחודש בשביל הוצאה של 800 ש"ח לשנה זה לא ביטוח זה סתם "הסדר מוסכים" לגבי תאונות אישיות מדוע אתה צריך ביטוח מוות מתאונה - אתה צריך ביטוח מוות מכל סיבה, אם תמות ממחלה אשתך לא תזדקק לכסף ? ולכן קנה ביטוח חיים ולא ביטוח מוות מתאונה. מדוע צריך סכום חד פעמי כשנכים מתאונה - יש לך ביטוח אובדן כשר עבודה, מה ההגיון בסכום של X עשרות אלפי שח לנכות מתאונה בלבד - מה עם מחלה ? - לכן יש ביטוח אובדן כשר עבודה. מדוטע צריך סכומים קטנים לתאונות שגורמות לשבר, כווייה או סעודוכל אלו רק ממחלה - אני לא מוצא כל הגיון בזה? מה סעוד ממחלה לא צריך כסף - אז אם התשובה היא כן צריך גם ממחלה - קנה ביטוח שכולל הכל ולא רק תאונות. שורה תחתונה ביטוח תאונתי מיותר, קנה ביטוח לכל מקרה מכל סיבה.

ביטוחים

סך כל התשלומים החודשיים לכיסויים לביטוחים פרטיים ,לא צריך להיות גבוהה מ-4% מהכנסות המשפחה נטו. עכשיו , לגבי הביטוחים עצמם: ביטוח משלים הוא לא ביטוח , אלה שירותי בריאות נוספים ולכן קוראים לזה שב"ן , השם ביטוח מתאה, הרי אין לך פוליסה....! הביטוח המשלים הוא טוב לטיפולי השיניים , ותרופות שאתה רוכש בהנחה.... ביטוח בריאות פרטי של הפניקס, הוא ביטוח בריאות שנועד לתת מענה כנגד קטסטרופות , כגון השתלות ותרופות מצילות חיים , שאינם בנמצא בשב"ן או בשירותים המוענקים עיי' משרד הבריאות! לגבי ביטוח אבדן כושר עבודה, צריך לראות את הפנסיה ולבחון עלפי מקצוע שלך , אם האבדן כושר עבודה שלך מספק..... ביטוח תאונות אישיות לא קשור לביטוח חיים הוא ביטוח שנותן כיסוי עד שנתיים למקרה תאונה, לכן הוא לא מהווה כיסוי יאות למצב של אבדן כושר עבודה שיכול להמשך עד גיל מאוחר... כמו כן סכום הכיסוי מוגבל למה שרכש המעסיק. לגבי הביטוח הקיבוצי , צריך לבחון אותו על פי מה שכתוב בפוליסה .

למעלה