כפל מס ביטוח לאומי - פחות?

Fellowship

New member
כפל מס ביטוח לאומי - פחות?

עד כה הנחת העבודה שלי היתה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים בשנה לביטוח לאומי עבור כל שנה בארה"ב,
אבל הטעות שלי היתה שחישבתי את דמי הביטוח הלאומי (ומס בריאות) של שכיר מהברוטו (כולל החלק של המעסיק),
במקום של עצמאי מהרווח, וההבדל משמעותי.

אם נניח בצד משכורות גבוהות של אנשי הייטק (לדוגמא) וניקח שכר של 77K$ לשנה,
ונשים בצד את ויזת ה J ואת הפטור שיש לנו ממיסים פדראלים ונניח שכן צריך לשלם מיסים מלאים, נניח גם שאין הפרשות סוציאליות.
משכר של 75K$ נשאר לאחר תשלום מיסים פדראליים, FICA, מס סטייס ומחוז, סדר גודל של כ 53K$ (כתלות בסטייט).
מ 53K$ ניתן להפחית כ 45K$ (אש"ל יומי לשנה, עשינו זאת השנה),
ניתן להפחית הוצאות חינוך ילדים (אנחנו הפחתנו כ 10K$), הוצאות רכב וכו' (בהתאם לחוק).
המשמעות היא שהרווח הנקי הוא מזערי, דרך אפסי עד כדי שלילי (לקיזוז בהמשך), ולכן אין שום תשלום לביטוח לאומי.
כמובן שזה תלוי אם היו הוצאות על חינוך, אבל גם אם לא, ההפחתה המשמעותית היא האש"ל,
אז גם אם מפחיתית רק את האש"ל, יוצא שהתשלום לביטוח לאומי הוא פחות מ 5,000 ש"ח בשנה.

ואם מחשבים עבור שכר של 100K$, יוצא לאחר מיסים מלאים בארה"ב כ 67K$,
ולאחר ההפחתה של האש"ל, מגיעים לתשלום של כ 12,000 ש"ח לביטוח לאומי.

אולי רק אני חשבתי שזה הרבה יותר, אם טעיתי במשהו, אשמח לתיקונים.
כמובן שבמשכורות גבוהות יותר אז גם החוב גבוה יותר.

John the Savage

New member
אתה לא טועה, החישוב נראה נכון

אני חושב שכבר הזכירו כאן בשרשורים קודמים שהתשלום לבט"ל לשוהים בחו"ל זה לאחר ניכוי הוצאות מוכרות (אש"ל, חינוך וכו').

Fellowship

New member
נכון, פשוט לא ידעתי שהניכויים יכולים להיות משמעותיים, בנוסף

בחישובים שערכתי חישבתי דמי ביטוח מלאים (עובד + מעביד) מהברוטו,
במקום מהרווח, גם זה כמובן משמעותי מאוד.

אגב, להבנתי עלינו לשלם כל שנה, במסגרת הדו"ח השנתי, את הכסף לביטוח לאומי (ככל שיש חוב),
וכאשר נחזור לישראל, במידה ויכירו בניתוק התושבות (בהנחה וזה יקרה לאחר לפחות 4 שנים, בכפוף לשאר המבחנים),
אנו אמורים לקבל את הכסף חזרה מביטוח לאומי.

האם זה הגיוני?
זה הרי נוגד את העקרון הבסיסי בתחום הביטוח, בשנים בעבורן שילמנו, נהננו מביטוח (לאומי) בישראל,
כלומר, יכולנו לחזור לישראל ולקבל טיפול רפואי (לדוגמא).
הרי בשום ביטוח לא מקבלים חזרה את הפרמיות בדיעבד.
האלטרנטיבה היא אולי לא לשלם לביטוח לאומי, אבל זה לא חוקי.

אז מה בעצם התרחיש הרלוונטי?

John the Savage

New member
על פי הדיווחים כאן בפורום

בביטוח לאומי כבר לא מחזירים כסף בחזרה. היו זמנים בהם ביטוח לאומי החזירו כסף במקרים האלו, אבל כבר כמה שנים טובות שהם לא מחזירים פרמיות באופן רטרוקאטיבי. כסף משוחרר לא יוחזר.

ככל הידוע לי, רוב האנשים כיום פשוט מחכים לחזרה לארץ ורק אז מתחשבנים עם בט"ל. זו לא המלצה, אלא רק מה שאני שומע שאנשים עושים בפועל.

Fellowship

New member
מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא..

שֶׁיֵּעָשֶׂה, וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ?

גם אני הבנתי שרוב האנשים לא מגישים דו"חות ולא משלמים, אלא רק לאחר החזרה לישראל,
ואף יתרה מכך, בעבר רבים היו חומקים מתחת לרדאר.
הבעיה היא שהחל משנת המס 2017 חלה על העוברים לחו"ל חובת הגשה של דו"ח שנתי,
אז אם מצד אחד צריכים להגיש דו"ח (ולשלם בהתאם) אבל מצד שני ביטוח לאומי לא יחזיר כספים, אז משהו כאן לא מסתדר

ilanvag

New member
עוד לא לגמרי הבנת והפנמת את הנקודה, נכון?

אין לנו שמץ של מושג איך שינויי החקיקה של 2017 ישפיעו, ומה יהיו התוצאות.
&nbsp
אנחנו מחכים *לך* -- שאתה תחזור ארצה, ותכתוב לנו ספר על מה שקורה בפועל, כדי שנוכל לייעץ לבאים אחריך...

Fellowship

New member
זה לא קשור רק לשינוי החקיקה האחרון

שינוי החקיקה רק מרחיב את מעגל חייבי הדיווח,
גם לפני כן היו אנשים שחייבים בדיווח,
לכן השאלה היתה נכונה גם אז ולא רק לאחרונה.

Kender00

New member
איזה שינוי חקיקה מ 2017? לפי ידעתי לא היה שום שינוי בחוק

השינוי היחיד היה ב 2016 (תיקון 223 לפקודה)
http://hmercaz.global/תיקון-223-לפקודת-מס-הכנסה-הרחבת-חובת-הדיווח-חזקת-הימים-נהנה-בנאמנות
&nbsp
התיקון היחס לנושא הדיווח למי שחזקת הימים חלה עליו, ופני כמה חודשים (אני לא זוכר אם בסוף 2017 או תחילת 2018) מס הכנסה פרסם טופס לנושא (היות והפקודה לא הגדירה פורמט)
&nbsp
השינוי הנוסף הוא חוות דעת מס הכנסה לנושא מצומצם של ניקוי מס במקור לגבי חברה מסויימת (שפנתה למס הכנסה) וחל רק על החברה ועל עובדים של החברה שיתחמו (או חתמו) על זה, אבל זה לא שינוי חקקתי או דבר שמחייב מי שלא בהסכם...
&nbsp
דברים אלו נגעו למס הכנסה ולא לביטוח לאומי... נכון שביטוח לאומי מחייב לפי הכנסה חייבת שפוסק מס הכנסה

&nbsp
מה שכן מתחולל הוא שמס הכנסה מפנה יותר משאבים גם לדגים הקטנים היות ועם שיתופי הפעולה היום זה יותר קל, מה גם לרוב הדגים בקטנים אין את המשאבים או הרצון לנסות להילחם במערכת (וזה מחייב זמן וכסף)
ולדגים הגדולים יש סוללה של רו״ח ועו״ד שילחמו, ומס הכנסה יודע שהמקרים של הדגים הגדולים הוא מעדיף לסגור את זה בחדרי חדרים ושזה לא יגיע לפסיקה של בית המשפט
&nbsp
עם הקטנים או הבינונים הוא לפעמים רץ לבית משפט על מנת לגרום להם להתקפל, אבל לפעמים הוא חוטף ואז הוא בבעיה או שהם מנסים לשנות את החוק,
זאת הסיבה לפס״ק יעל צור, ופס״ק מיכאל ספיר, לפי דעתי מס הכנסה לא ביצע הארכת סיכונים במיוחד במקרה מיכאל ספיר...
ובמקרה יעל צור מס ההכנסה לא רץ לעליון על מנת לא ליצר תקדים שמחייב את כל המחוזיים (לפי דעתי)

Fellowship

New member
האמת היא שזו שאלה מצויינת

זכרתי שקראתי כאן בעבר שעבר חוק (או אולי צפוי היה לעבור?) שמחייב את כל מי שעבר לחו"ל להגיש דו"ח שנתי.
ללא קשר לחזקת הימים, לא רק עבור מקרים מסויימים וכו',
אלא באופן גורף, כל מי שעבר לעבוד בחו"ל (וכמובן לא הוכר עדיין כתושב חוץ), חייב בהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה בישראל.

בשל העובדה שעבור שנת 2017 בכל מקרה אנחנו היינו חייבים בהגשה, ללא קשר לחוק המדובר, אז לא התעמקתי בנושא.
אבל כעת אני אכן לא מוצא רפרנס/אסמכתא לחוק כזה שעבר.

יש למישהו מושג?

ilanvag

New member
תודה, צודק, התכוונתי לתיקון 223.

ומסכים לחלוטין לגבי המסקנה שלך -- מדוע מס הכנסה לא מערער לעליון.
&nbsp
הבעיה היא שזה מכניס את כל המערכת לאי-וודאות...

Fellowship

New member
אז בעצם אין חובת הגשת דו"ח שנתי

השנה הגשנו (היינו צריכים בכל מקרה), אבל עבור שנת המס 2018, אנו לא חייבים להגיש?
הייתי תחת ההנחה שלפי החוק/תיקון החדש כל מי שעבר לחו"ל חייב להגיש, אבל אני מבין שזה לא נכון.

klemiki

New member
יש חובה

התיקון אומר שאם אתה עומד בהגדרה של תושב לפי חזקת הימים, אבל כופר בה עליך להגיש דוח.
אם ב 2017 ההיצם בארץ יוצר מחצי שנה, או יוצר מ 30 יום וגם 425 ובשנתיים לפני כן, אז אתה תושבים. אתם חושבים שלא? שילחו דוח.
&nbsp
לפי הבנתי אם ההיתם שנה מלאה בארהב לא צריך להגיש דוח
&nbsp
אני לא רואה חשבון או עורך דין

Fellowship

New member
זה בדיוק מה שאני אומר.

עבור 2017 - הגשנו דו״ח, היינו צריכים להגיש ללא קשר לחזקת הימים.
ב 2018 נהיה בישראל פחות מ 30 ימים, אם בכלל.
חשבתי שגם נצטרך להגיש דו״ח אבל אני מבין שלא(?).

klemiki

New member
הנה התיקון

במסגרת תיקון 223 לפקודה הורחבה חובת הדיווח למס הכנסה במקרים להלן:
יחיד אשר מתקיימת בו החזקה הכמותי (חזקת הימים) הקבוע בהגדרה של תושב ישראל בפקודת מס הכנסה, והחזקה נסתרת לטענתו - יגיש דוח המפרט את העובדות אשר עליהן מבוססת טענתו בלבד, אשר אליו יצרף את המסמכים התומכים בטענתו, אם יש מסמכים כאמור, מבלי לגרוע מחובת הדיווח של תושב חוץ על הכנסות מישראל. הוראה זאת לא תחול במקרים להלן:
בן זוגו וילדיו של יחיד כאמור.
יחיד אשר מתקיים לגביו קביעת שר האוצר, בהתאם להוראות סעיף (א)(4) להגדרת תושבי ישראל, כי לא יראו אותו כתושב ישראל אף שעומד בהגדת תושב ישראל.
עובד זר כהגדרתו בסעיף 48א לפקודת מס הכנסה.
יחיד תושב ישראל אשר העביר, במהלך 12 חודשים, כספים לחו"ל בסך 500,000 ש"ח או יותר. חובת הגשת הדוח תחול בשנה אשר בה הועבר הסכום, כולו או חלקו, לראשונה ובשנה העוקבת.
נהנה, תושב ישראל אשר מלאו לו 25 שנים, בנאמנות ששוי נכסיה בסוף שנת המס לפחות 500,000 ש"ח.
תחולת התיקון לגבי דוחות לשנת המס 2016 ואילך.
&nbsp
אם אתה עומד במבחן הימים, לא צריך להגיש

Kender00

New member
זה קצת יותר מורכב, והיות ויש לזה השלכה פלילית במקרים

מסויימים, לכן כדי לדבר עם איש מקצוע ולא לבנות על הודעות בפורום...
&nbsp
לפי ידעתי החוק בישראל מחייב כל אזרח להגיש דוח מס שנתי (כמו בארה"ב), אבל יש פטור שחל על רוב העובדים בישראל שבגינו לא צריך להגיש, למשל מי שעובד כשכיר (בחברה שהוא לא הבעלים) ומרוויח עד תקרה מסויימת (אני חושב באיזור 700 אלף ש"ח בשנה) פטור מהגשה.
אבל זה לא היחיד.
&nbsp
לפי הבנתי מי שהיה פטור הגשת דוח (היה שכיר) ועבר לחו"ל אז לפני תיקון 223 רוב האנשים שחל עליהם חזקת הימים פשוט ירדו מתחת לרדאר ו"נעלמו" למס ההכנסה, אם ע"י שקיבלו חוות דעת או שהחליטו על דעת עצמם.
היות שאפשר לטעון לניתוק תושבות מיום המעבר גם אם חזקת הימים חלה היות והמבחן המהותי חזק הפקודה על חזקת הימים.
מה שלפי דעתי מס ההכנסה רצה לבצע אם תיקון 223 הוא לחסוף את מי שירד מתחת לרדאר, וכך לנסות לתפוס יותר דגים,
היות והגישה של מס ההכנסה היתה שמתחת ל 3 שנות מס לא ניתקת זיקה (והיא תמיד בדקה אחרי המעשה) אז בתיקון 223 היא מקשה עד הופכת את טיעון ניתוק לקשה יותר לנישום...
ומס הכנסה מתחיל לאסוף תחמושת כמה שיותר מהר...
ולפי הבנתי אני לא חושב שתיקון 223 מחייב הגשת דוח למי שהיה זכאי לפטור מהגשה שנתית
&nbsp
ל following אם אני זוכר נכון היה לכם עוסק מורשה או משהו דומה אז אתם חייבים בדיווח ולא זכאי לפטור של רוב השכירים,
היות והמקרה שלכם יותר מסובך אז לפי דעתי תוציא סכום מהכיף ולך לרו"ח (שגם עו"ד) לתחום מיסוי ישראלי שמתמחה בזה שילווה אותכם, ואולי אתם תיצרו תקדים ותוכל לעדכן איך הכל עבר שתחזרו לישראל...

Fellowship

New member
בשנת 2017

היה לנו עדיין עוסק מורשה, בנוסף, עזבנו באפריל, כך שנחשבנו תושבי ישראל, בהגדרה,
ואף ללא קשר לכך היינו צריכים להגיש דו"ח לאור העוסק המורשה, ודו"ח אכן הוגש.
&nbsp
אני מסתכל כעת על שנת המס 2018, אין עוסק מורשה, נהיה בישראל בשבועיים בלבד,
מדוע שנדרש להגיש דו"ח מס?
&nbsp
לפי תיקון 223, נראה שאנחנו לא חייבים:
"יחיד הטוען שאינו תושב ישראל אך חלה עליו החזקה הקבועה בסעיף 1(א)(2) לפקודה (להלן: "חזקת הימים"), יהיה חייב בהגשת דו"ח"
&nbsp
חזקת הימים לא תחול עלינו, לכן לפי תיקון 223 אנו לא נדרשים בהגשת דו"ח מס, מישהו מבין אחרת?
&nbsp

Kender00

New member
איפה ראית שיש חובה?

דבר ראשון אני לא רו"ח או עו"ד לכן יש לקחת את מה שרשום פה כדעה אישית ויש להתייעץ עם איש מקצוע על מנת לקבל תמונה מלאה!
&nbsp
סעיף 223 http://hmercaz.global/Media/Uploads/PDF/tikon 223.pdf
&nbsp
מציין:
"יד אשר מתקיימת בו החזקה הכמותי (חזקת הימים) הקבוע בהגדרה של תושב ישראל בפקודת מס הכנסה, והחזקה נסתרת לטענתו - יגיש דוח המפרט את העובדות אשר עליהן מבוססת טענתו בלבד, אשר אליו יצרף את המסמכים התומכים בטענתו, אם יש מסמכים כאמור, מבלי לגרוע מחובת הדיווח של תושב חוץ על הכנסות מישראל."
&nbsp
כלומר היחיד מחוייב להגיש "דוח המפרט העובדות אשר עליהן מבוססת טענתו בלבד"
ו "מבלי לגרוע מחובת הדיווח של תושב חוץ על הכנסות מישראל" זה לא מחייב להגיש דוח על הכנסות מחו"ל אם אתה חושב שאתה תושב חוץ לפי המבחן המהותי!

Kender00

New member
הפניה למתי שכיר לא פטור מחובת הגשת דוח לפי סעיף 134 א

https://goo.gl/48XT9s

וסעיף 131 לפקודה
https://goo.gl/hdYzzS
מחייב להגיש רק דוח על הכנסות מישראל (ולא על הכנסות מכל העולם) למי שחזקת הימים חלה עליו אבל חושב שהחזקה המהותית שהוא תושב חוץ

ומצורף לינק להתיחסות (אני לא מכיר את המשרד המדובר אז כפי שציינתי בעבר חובה לפגישה פרטני עם איש מקצוע על מנת שיתן למבקש תמונה מלאה לגבי מצב המבקש שבה לקחים כל הפרטים הפרטניים שחשובים לנושא)
http://www.shahabazi.co.il/page/117

Kender00

New member
יש טעות אחת והיא חישוב במשכורת הקובעת

המשכורת הקובעת אתה לא יכול להוריד את המיסים ששלמת פה וזה חשוב.
אתה כן יכול להוריד הוצאות כגון אש״ל וכדומה...
&nbsp
את המסים ששלמת פה אתה יכול להוריד מחבות המס בישראל אבל לא מהמשכורת הקובעת,
&nbsp
כלומר נגיד לצורך הדיון (אי פה שימוש בשום מחשבון מס אז האחוזי מס לא מיצגים)
נגיד שהמשכורת ברוטו היא 100 אלף דולר
שהמשכורת הקובעת (ברוטו לאחר ניקוי של אש״ל והוצאות שמס הכנסה הישראלי מכיר) היא
50 אלף דולר
נגיד ששלמת פה (ארה״ב) מס של 20 אלף דולר (15 אלף פדראלי, 3 אלף מדינתי ו 2 אלף FICO)
ביטוח לאומי ידרוש 12% מ 50 אלף
מס הכנסה יחשב את המס לפי 50 אלף ונגיד שחבות מס היא 10 אלף דולר, בגלל ששילמת 15 אלף פדארלי אז לא תתצרך לשמם שוב למס הכנסה הישראלי
אם חבות המס היא 16 אלף אז אני לא בטוח אם מס הכנסה בישראלי יקבל את התשלום מס מדינתי אז או שלא תשלם או תשלם אלף דולר...
&nbsp
שים לב שלביטוח לאומי בישראל יש מקסימום משכורת חודשית שמעל זה לא משלמים

למעלה