Fellowship
New member
כפל מס ביטוח לאומי - פחות?
עד כה הנחת העבודה שלי היתה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים בשנה לביטוח לאומי עבור כל שנה בארה"ב,
אבל הטעות שלי היתה שחישבתי את דמי הביטוח הלאומי (ומס בריאות) של שכיר מהברוטו (כולל החלק של המעסיק),
במקום של עצמאי מהרווח, וההבדל משמעותי.
אם נניח בצד משכורות גבוהות של אנשי הייטק (לדוגמא) וניקח שכר של 77K$ לשנה,
ונשים בצד את ויזת ה J ואת הפטור שיש לנו ממיסים פדראלים ונניח שכן צריך לשלם מיסים מלאים, נניח גם שאין הפרשות סוציאליות.
משכר של 75K$ נשאר לאחר תשלום מיסים פדראליים, FICA, מס סטייס ומחוז, סדר גודל של כ 53K$ (כתלות בסטייט).
מ 53K$ ניתן להפחית כ 45K$ (אש"ל יומי לשנה, עשינו זאת השנה),
ניתן להפחית הוצאות חינוך ילדים (אנחנו הפחתנו כ 10K$), הוצאות רכב וכו' (בהתאם לחוק).
המשמעות היא שהרווח הנקי הוא מזערי, דרך אפסי עד כדי שלילי (לקיזוז בהמשך), ולכן אין שום תשלום לביטוח לאומי.
כמובן שזה תלוי אם היו הוצאות על חינוך, אבל גם אם לא, ההפחתה המשמעותית היא האש"ל,
אז גם אם מפחיתית רק את האש"ל, יוצא שהתשלום לביטוח לאומי הוא פחות מ 5,000 ש"ח בשנה.
ואם מחשבים עבור שכר של 100K$, יוצא לאחר מיסים מלאים בארה"ב כ 67K$,
ולאחר ההפחתה של האש"ל, מגיעים לתשלום של כ 12,000 ש"ח לביטוח לאומי.
אולי רק אני חשבתי שזה הרבה יותר, אם טעיתי במשהו, אשמח לתיקונים.
כמובן שבמשכורות גבוהות יותר אז גם החוב גבוה יותר.
עד כה הנחת העבודה שלי היתה תשלום של כמה עשרות אלפי שקלים בשנה לביטוח לאומי עבור כל שנה בארה"ב,
אבל הטעות שלי היתה שחישבתי את דמי הביטוח הלאומי (ומס בריאות) של שכיר מהברוטו (כולל החלק של המעסיק),
במקום של עצמאי מהרווח, וההבדל משמעותי.
אם נניח בצד משכורות גבוהות של אנשי הייטק (לדוגמא) וניקח שכר של 77K$ לשנה,
ונשים בצד את ויזת ה J ואת הפטור שיש לנו ממיסים פדראלים ונניח שכן צריך לשלם מיסים מלאים, נניח גם שאין הפרשות סוציאליות.
משכר של 75K$ נשאר לאחר תשלום מיסים פדראליים, FICA, מס סטייס ומחוז, סדר גודל של כ 53K$ (כתלות בסטייט).
מ 53K$ ניתן להפחית כ 45K$ (אש"ל יומי לשנה, עשינו זאת השנה),
ניתן להפחית הוצאות חינוך ילדים (אנחנו הפחתנו כ 10K$), הוצאות רכב וכו' (בהתאם לחוק).
המשמעות היא שהרווח הנקי הוא מזערי, דרך אפסי עד כדי שלילי (לקיזוז בהמשך), ולכן אין שום תשלום לביטוח לאומי.
כמובן שזה תלוי אם היו הוצאות על חינוך, אבל גם אם לא, ההפחתה המשמעותית היא האש"ל,
אז גם אם מפחיתית רק את האש"ל, יוצא שהתשלום לביטוח לאומי הוא פחות מ 5,000 ש"ח בשנה.
ואם מחשבים עבור שכר של 100K$, יוצא לאחר מיסים מלאים בארה"ב כ 67K$,
ולאחר ההפחתה של האש"ל, מגיעים לתשלום של כ 12,000 ש"ח לביטוח לאומי.
אולי רק אני חשבתי שזה הרבה יותר, אם טעיתי במשהו, אשמח לתיקונים.
כמובן שבמשכורות גבוהות יותר אז גם החוב גבוה יותר.