כפפות ברכיבת אופני כביש

דני 10001

New member
כפפות ברכיבת אופני כביש

מה הסיבה לשימוש בכפפות ברכיבת כביש ?

ecoride1

New member
למשל

הגנה משפשופים במקרה של התרסקות
הגנה על כף היד מלחץ ממושך
מניעת הזעה של כפות הידיים.

דני 10001

New member
תגובה

ראשית תודה על ההתיחסות . אני אישית רוכב גם עם וגם בלי ולא מוצא שום הבדל או תועלת תוך כדי הרכיבה עצמה . לא מרגיש לחץ ( עניין של הרגל ) ולא מזיע ואפילו לדוגמא עכשיו בקיץ דווקא מעדיף יד מאווררת יותר וחשופה לרוח . כלומר מבחינתי הצידוק היחיד הוא חלילה בנפילה . שואל עצמי בקול רם האם רק לשם כך כדאי לי לרכב עם כפפות ? גם במקרה של נפילה יש מספיק אזורים נוספים ונרחבים החשופים בגוף הרוכב ( ידיים, רגליים ) אשר יכולים להשתפשף , עד כמה זה באמת מה שיכול לעשות את ההבדל ? אשמח לשמוע עוד וללמוד את הנושא מבעלי נסיון .

ecoride1

New member
אינסטינקטיבית, סביר שכפות הידיים יספגו חלק

משמעותי מהזעזוע בעת נפילה ולכן לא הייתי לוקח סיכון בלרכב בלי.
לגבי הלחץ, גם אני חושב שלא הרגשתי בהתחלה אבל לאחרונה זה בהחלט מורגש במיוחד ברכיבות ארוכות. בסה"כ, לדעתי, זה אביזר חובה.

חוריפיש

New member
יש הבדל בין כפות ידיים לאיברים אחרים

כשהייתי ילד נפלתי כמו הרבה ילדים. רק שהנפילה גרמה לשפשופים רציניים בכף יד ימין ובברכיים. השפשופים בכף יד ימין מנעו ממני לכתוב בה במשך שבועיים* ואילצו אותי לכתוב ביד שמאל. השפשופים בברכיים לא הגבילו אותי בכלום.

* אני לא מתחייב לגבי הזמן, אבל אני זוכר את התקרית בבירור. אני מניח שהמסר ברור גם ללא דיוק בזמנין.

ItsikH

Member
מנסיון מר, זהו פריט בטיחות שחיוני אפקטיבי ומועיל אף יותר מ
הקסדה - כי הידיים כמעט תמיד נפגעות, אפילו בנפילה קלה במהירות אפס, ואפילו הרבה יותר מכל איבר אחר בגוף. כפות ידיי מצולקות ותפורות מתאונות רבות, בפרט זכורה לי אחת בה התעצלתי ללבוש את הכפפות אחרי העליה ובתחילת הירידה...

אבישי10

New member
לגמרי

והכי אני לא מבין אל אלו שרוכבים על אופנועים ללא כפפות.

nachshon4

New member
אני רואה הרבה רוכבי כביש ללא כפפות

וגם בפלטון המקצועי יש לא מעט כאלה.
במקרה תאונה זה יעזור למנוע שיפשופים, לא יותר.
זה לא ימנע שברים למשל, זה לא קריטי כמו קסדה.
אני אפילו על טריינר רוכב עם כפפות, הרבה יותר נוח לי מבחינת הזיעה. אבל אם זה ממש מפריע לך לדעתי זה לא חובה.

NAOFER

New member
כרוכב אופנוע(ואופניים) ממליץ לך לא להתנסות באי חבישת כפפות

חלילה אם תפגוש את האספלט הלוהט, ניקוי העור ממזהמי הכביש, יסבו לך כאבים עצומים.
שלא לדבר על ההחלמה הארוכה.

למעלה