כפר אורנים + לפיד, בבקשה תגובתכם ודעתכם.

כפר אורנים + לפיד, בבקשה תגובתכם ודעתכם.

לכל אלה שכל הזמן יורדים על כפר האורנים כדי שיחשבו קצת אולי קצת שיתוף ואחווה בין שני הישובים הוא הדבר הטוב ביותר לכולם הם הרי שכנינו. למה לא לבדוק איחוד של שני הישובים כך שמספר התושבים הכולל יאפשר הקמה של מועצה אחת. ואכן לא בכדי מחירי הבתים בכפר האורנים עלו באחוזים הרבה יותר מהיישוב לפיד ומדוע הוא יישוב נחשב יותר כיוון שיושב ראש הוועד וחבריו הם אנשים ברמה שיודעים איך להוביל ישוב ולא כמו הועד שלנו שדורך במקום ומביא את ישובינו לשום דבר כאשר גולת הכותרת בפועליו הם כיכר חדש שבנו שאין אני מפחית מערך חשיבותו, אולי מישהו יכול להגיד לי מה הועד עשה טוב לישוב לפיד חוץ מלריב עם השכנים ולהתעסק כל הזמן בכביש גישה, כדי שתהינה נציגות ראויה שתדאג לאינטרסים הנכונים של תושבי הישוב ולא לאינטרסים האישיים שלהם ולא מייצגים נאמנה את התושבים ומתפארים בזה שהם עושים עבודתם בהתנדבות כי אף אחד לא ביקש מהם לעשות זאת הם הציגו עצמם כמועמדים ולכן עליהם לעסוק ולפעול למען הישוב ללא הרף. היישוב ראוי לנציגות ברמה אשר תוביל את ישובינו לאיכות לחינוך טוב לילדינו לתשתית ראויה ולא לחוסר מעש, מי הם בכלל אנשי הוועד מישהו יכול לפרט ולאמר את פועלם למענינו.

אירילה

New member
איחוד/כביש גישה/ועד הישוב

1. מבחינת איחוד שני הישובים לישות אחת ,ההגיון אומר שכן ,המציאות אומרת אחרת ,מבחינה סטטורית לא ניתן בשל הבעיה הפוליטית , שטחים מול הקו הירוק. מועצה מקומית פסה מבחינת הממשלה ,לכל היותר אם מועצה אזורית חבל מודיעין תקיא אותנו מתוכה ,המקום היחיד יהיה - עיריית מודיעין. המדיניות היום היא צמצום רשויות ואיחודם ,בטח לא מועצה מקומית חדשה. 2. בנושא כביש הגישה ,אני גם בדיעה שיש למצוא דרך חילופית אשר תוביל לכפר האורנים ,לא דרך לפיד ,הויכוח כאן הוא על איכות חיים ,ההצהרות היפות אשר באות מכפר האורנים לא מעידות על רצינות ,לא אחת הציע כפר האורנים לסלול את כביש הגישה מאחרי הבתים שלאורך גדר הביטחון ליד היער ,איזו איכות חיים תהיה אז לתושבי המקום שם? לו היה זה הפוך ,אני בטוח שגם לצד השני היתה התנגדות לכך. מאידך ,באמת הגיע השעה שקברניטי שני הישובים יפסיקו עם מלחמות הכבוד שלהם ,יורידו פרופיל ,יעלו לאיזו גבעה בודדה וירדו ממנה רק לאחר העשן הלבן ,עפ"י שהבנתי הרבה פוליטיקה משחקת כאן ואולי באמת איזו יוזמה של התושבים המקומים תוכל להוריד את ראשי הועדים מהעצים הגבוהים עליהם הם מבוצרים ולדחוף קדימה. אם זו אמת ובאמת תושבי כפר האורנים מוכנים לסגירת כביש המעבר לאחר סלילת הדרך העוקפת ,כי אז באמת נגמרו התרוצים ויש לשבת עם הצד השני ברצינות. 3. ועד הישוב - לא הכל שחור וישנם דברים רבים אשר הועד הנוכחי קידם ןלציין כי ועד זה השכיל להשתמש בגורמים מקצועיים בתחומים השונים שבעשייה. ציון כן של "לא עבר" הוא בדיוק מה שעשה הועד הקודם והוא נתק מהתושבים ,הפורום היה יכול להיות הרבה יותר פורה מכפי עכשיו , אנחנו כבר מזמן הרחק מתקופת הבחירות לועד ,שאז הפורום התנהל בצורה גסה מאוד מבחינת הגולשים אשר לא בחלו בשום ליכלוך והשמצות עד לדרגה האישית ביותר דהיינו התא המשפחתי ,לא אחת קראתי לועד להשתתף בדיוני הפורום ולא קיבלתי שום התייחסות ,הבטחתי לועד המוכחי כי אשמור על כללי הפורום בקנאות וכי דרכם סלולהבפני הציבור בישוב בכל הקשור לפורום לפיד .ג'קי פינטו אשר הוא הממונה מבחינת הועד (עד כמה שידוע לי ואם לא אז אני טועה כנראה) על קשרי הקהילה ,שומר על שתיקה מוחלטת ואני רק יכול להבין שזו מדיניות הועד לא להיכנס לפורום וכאן לדעתי ועד הישוב ירה לעצמו יריה ברגל בלשון המליצית כמובן. נכון להיום - שקט תעשייתי מדומה ,כך לפחות תושבים אחרים מרגישים גם. אני לפחות אישית ,מצר על כך מאוד. גרשון

pini19

New member
לא אינטרס של לפיד!!

ללפיד אין שום אינטרס להתאחד עם כפר אורנים ושום רווח לא יצמח מאיחוד שכזה, להפך הוא הנכון ואני אפרט: 1- איחוד שני הישובים לישוב אחד ינציח את מעבר כפר אורנים דרכינו(כפי שרוצה ידידנו מכפר אורנים שינויים 1) זה אומר המשך הגהנום שאנו עוברים כרגע, רק עם עוד תוספת של 550 משפחות כלומר עוד 1000 רכבים ששועטים דרכנו, זה אומר תשתיות הרוסות יותר, רעש לא נורמלי וזיהום אוויר כבד יותר. 2- מכיוון שכפר אורנים הולך להיות ישוב גדול פי שניים מלפיד, אתם מבינים מי יבחר ולאן ילך כל הכסף . 3- אוכלוסיות שונות: . שני האוכלוסיות הם שונות בתחליט. בכפר אורנים גרה אוכלוסיה צעירה יותר (יאפית בעיקרה) לעומת לפיד שאפשר להגדירה הטרוגנית עם חתך אוכלוסיה רחב. ולא בטוח שיש מכנה משותף ביניהם. ולמה אני מציין זאת מכייון שהצרכים של שתי האוכלוסיות אלה שונה וסביר להניח שרוב המשאבים הכספיים יופנו לצרכים של תושבי כפר אורנים מכייון שתמיד הכסף הגדול הולך לאוכלוסיה הצעירה יותר. לנו בלפיד יש צרכים אחרים כרגע וגם בעתיד(ראה איחוד מכבים רעות עם מודיעין) כך שאיחוד כזה לא יועיל. 4- תושבי לפיד נהנים היום מכמה שרותים חינם (או בסיפסוד גדול) גן ילדים מגיל 3 חינם, יום לימודים ארוך + הזנה, חוגים מסובסדים ע"י המועצה.מה שבטוח לא נזכה לו בישוב משותף . 5- מועצה אזורית חבל מודיעין הולכת להיות מועצה עשירה (אזורי תעשיה וההי-טק מיקום מרכזי ליד נמל התעופה ומרכז הארץ), אין שום סיבה לוותר הפעם על השמנת!! ( בתקווה שהפעם חברי המועצה מלפיד יפעלו כגוש אחד) 6- מס הוועד בכפר אורנים הוא פי -3-2 מאשר בלפיד,( ומי שמכיר את ארץ ישראל, מיסים רק עולים ולא יורדים.)כך שבישוב משותף נשלם יותר ונקבל הרבה פחות. 7- כפר אורנים ישוב מעבר לקוו הירוק חשוף ופונה לישובים הערביים בסביבה דבר שמצריך שמירה קבועה של 24 שעות זה עולה הרבה כסף. אין שום סיבה שבישוב מאוחד נממן שמירה כזאת.(חלוקת משאבים..) ולכן אני באופן אישי לא רואה שום יתרון בהצעה מסוג זה.

למעלה