כפר האורנים

• פותח הנושא KHM1
  • פורסם בתאריך

KHM1

New member
כפר האורנים

שלום רב, אני תושב הישוב מספר שנים, עד היום נהנתי מאוד לקרוא את כל מה שנעשה בפורום, למרות שאני חייב לציין הרבה פעמים שמשהו העלה רעיון או הערה רמת התנפלות פה היתה מאוד צורמת. אני מעלה כמה סוגיות שאני חושב שוועד הישוב והיושב בראשו, המזכיר והמועצה צריכים לקחת לתשומת ליבם. 1. הנוי - באם נבחן את הנוי ורמתו במודעין, רעות מכבים ואפילו לפיד נראה שאצלנו המצב מחפיר אל מול רמת הנוי שיש בישובים הללו, מסקר מהיר שערכתי רמת תשלום הארנונה אצלנו איננה פחותה נהפוכו ולכן לא ברור לי למה אצלנו הנוי כה עלוב. 2. תחזוקת הרחובות, ללא קשר לחברת הוט, אני מתגורר כאן כבר מספר שנים ואני חייב לציין שהמדרכות לא מנוקות אפילו פעם אחת עד הגשם הראשון, אין שטיפה או טיאוט, במדרכות צומחים צמחים שוטים ואף אחד לא מוציא אותם,יש קני נמלים ואף אחד לא מרסס . שהערתי פעם למנקי רחוב הם הסתכלו עלי בפליאה, אני מציין שאני מנקה לפני בייתי וכך הרבה משכני אבל האם זה לא מוגזם???? איפה המנקים האם די רק בניקוי הכבישים שנוקים פעם בחודש, אין ניקוי של הגינות לא אלו בשולי המדרכות ולא בגינה הציבורית אצלנו עשינו סקר ברחוב ועד שלא הרמנו פחית ובקבוקים מהגינות ברחוב דבר לא נעשה (מדובר על שלושה חודשים של בחינה). 3. משמרות בטיחות, לא יאמן אבל ילדינו אינם מטיילים ברחובות, אינם הולכים ברגל ועוד בישוב כה קטן, אני חושב שחלק מהענין הינו משמרות בטיחות לפחות בימי בית הספר. 4. היער- אנו מתגוררים ליד אחד המקומות היפים בארץ עם יער כה יפה, למה אין בו פיתוח, למה אין הרחבה של הנוי לכיוון הזה? למה אין שבילים מסודרים, פחי אשפה (זכותינו לבקש הרי בשאר ישובי הקו הירוק חזות הישוב הינה אחד מהדברים הבולטים ביותר לדוגמא קדומים ופסגות), מתקנים כמו ביער בן שמן- מעבר לזה הנחתם את המכולה ברחוב היער ומאז אשפה ופסולת בניה נערמת לצידו, למרות שהובטח שזה זמני ויסולק משם. 5. גני נעמת או ויצו בישוב? איפה המועצה בענין? 6. למה אנחנו לא באגנדה של המועצה, מושי אני יודע שאתה עובד אצלנו ואתה לא מטעמם, אבל הרי המינוי שלך נעשה על ידם (אין לי טענות אני מאוד מרוצה מתפקודך) אבל הייתי מצפה שתצליח לשים אותנו על השולחן ולקדם את ענינו אצלם. 7. תשלום הארנונה הגבוה, מחשוב שעשינו אנחנו משלמים כישוב כ 350000 ש"ח לחודש משמע לשנה 4.2 מליון שח בקרוב למעוצה, ומקבלים חזרה 420000 שח לחודש משמע האם זה הגיוני? כמה כסף הם שמים בקאנטרי הרי מעבר לתשלום הנ"ל, שלב ב' שילם סכום כסף נכבד בעבור מבני ציבור. 8. האם זה נכון שאנחנו היחיד במועצה שמשלם ארנונה או ארנונה מלאה כשם שנכתב בעיתונות, אולי הגיע הזמן לפעול להקמת מועצה מקומית. 8. מכולת- האם זה מוגזם לעשות מכרז פנימי על שטח מיועד עתידי ליד המזכירות עד שיוקצה, יש שם מבנים או איפה שהיום ממוקמת הבמה או בסוף אחד הרחובות לעשות מכרז מסודר למכולת, אנחנו הרי רוצים לגדול והיות היקפנו הוא כמו מכבים לא מן הנמנע שיהיה לנו רמת שירותים מינמלית. 9. מכשיר ודיואמט DVD גם היה מקל על חלקנו. 10. גן המשחקים האם הוא נבדק על ידי מכון התקנים לאישור, הגן נראה רע, חסר בו חול, המגלשה שבורה כבר חודש, החול מלא צואה!! למה לא ניתן לשפר ולעשות. 11. מה סדר היום של הועד מה הנושאים לטיפול? 12. למה לא בונים פה קאנטרי בשיטת רעות על בסיס מניה ובכך משדרגים מראש את המבנה, ואיכות המקום. 13. מערכות איוורור וחימום בחלל המרכזי בבית ספר, ופתרונות אקוסטיקה הדבר הינו בגדר שערוריה. 14. מתקנים או פחים ציבורים להשלכת צואת כלבים, אף אחד מאיתנו לא יזרוק צואת כלב הרי לפח של אדם שלא מכיר וכן לא יסתובב שעה עם מואה ביד, לכן פחים לאורך השבילים כמו שיש במודעין עם אפשריות של קניה במזכירות של שקיות ומתקני איסוף הינו רעיון טוב. 15.בית תרבות בישוב האם מתוכנן? 16. מה קורה עם השלב הבא? איפה זה עומד? איך עומד להיות מתוכנן? מה ההיקף? 17. הצפירה ביום שישי קרית ספר האם לא ניתן לבקש מהם קצת התחשבות בשכנים? 18.הכניסה לישוב ואני לא מדבר על הקטע של לפיד אלה על שלנו, באם נבחן את רעות ומכבים וסליחה על ההשואה אבל אלו הישובים הסמוכים לנו, הרי שבפתח הישוב יש נוי נפלא ותחושה שנכנסת, אני לא מזלזל בפסלים המדהימים אבל בתוך כל הקוצניות ותחושת המדבר זה נקודת החן היחידה. 19. בכל ישוב בשטחים בכל קיבוץ יש שער אלקטרוני שבערב הישוב סגור ואתה פותח את השער מביתך, וכן יש אינטרקום ליד עם רשימת תושבים עם הטלפון שלהם במידה ורוצים להגיע במפתיע, זה נפלא אלף כי ככה יש מערכת טלפון סגורה לישוב ושנית מקנה תחושת ביטחון בעיקר אחרי מקרה הילדה בלפיד. \ 20 חוץ מהמכתב שהוצא למהנדס בדבר הכביש ששילת הורידו לנו, איפה היועץ המשפטי של המועצה שיגיש נגדם תביעה מטעמנו, איפה ההתארגנות הגורפת. 21. ישור ההדורים עם לפיד- הרי זה מגוחך כל הדיונים האלה כאן עליהם, חברינו גרים שם וכבני אדם אנחנו דומים אותו חתך, למה לא להתגייס יחד לבנות ישוב אחד איכותי נפרד מהמועצה שלנו ולהרוויח בגדול אני מקווה שכל הצינקנים לא יתקפו אותי, זה לא נאמר מתוך רצון לעורר מהומות אלא כדי להעלות סוגיות לדיון, לראות איך צועדים קדימה. ואני מבקש מרונן וממושי תשובת עיניניות על כל 19 הסעיפים תודה

ronpel

New member
תשובה

אתה רוצה לצעוד קדימה? אנחנו בעד. חלק גדול מן הנקודות שאתה מעלה מבוססות על נתונים או שמועות שאין בהם אמת ורחוקות מאד מן המציאות. חלק אכן בעיות שנמצאות בטיפול. בכל מקרה נשמח אם תבוא לעזור לכל אלו שעובדים כדי לקדם את הישוב. אפשר להתחיל בפרוייקט אחד למשל היער - שלח מסר למושי או לי עם הפרטים שלך ונריץ פרוייקט שבילים שכה חושב לך. אני ממתין.

ravid 119

New member
התיחסות לתשובת רונן

רונן ומושי שלום, הייתי מצפה להתייחסות עניינית לנקודות שהועלו. חשתי לא נוח עם התשובה של רונן. פרטים אינם מדויקים ואינם נכונים - מהם הפרטים הנכונים ? העלה אותם תושב בודד, אך משהועלו אני חושב שהן נחלת הכלל, ומניח כי רבים שקראו אותן חשו הזדהות ומצפים לתשובות. אם נדרש זמן ללמוד את הנושאים שהועלו , והתשובות אינן זמינות - ניתן גם להשיב כי הנושאים בבדיקה ובהמשך יתקבלו תשובות מפורטות. ראו את התיחסותי כביקורת בונה - אין בליבי על אף אחד מהאנשים התורמים מזמנם ( אם תמורת שכר ואם בהתנדבות ) למען הניהול השוטף של הישוב ופיתוחו העתידי. בברכה, פז.

אלי בקר

New member
רונן חבל האנרגיה -זה שוב המתסיס מ..

זה שוב תרגיל הקבוע של איזה מתוסכל שלא גר כאן והקנאה אוכלת אותו. זה די ברור היכן הוא באמת גר. רואים שהוא רק אוסף רסיסי מידע מהפורום ומעוות אותו כדי להתסיס ואין לו מושג אמיתי על הדברים. זה שוב נסיון התגרות כפי שמופיע כאן בפורום כל שבועיים כנראה ע"י אותו אחד בשמות שונים. KHM1 לך תחפש לך עיסוקים אחרים ותפסיק להפריע לנו. לילה טוב

9, 13

9. משמרות זה"ב מופעלים רק ע"י כיתה ו'. בוצעה פניה למשרד החינוך ולא אישרו לכיתות ה'. ניסינו להפעיל ע"י הורים אבל ההיענות היתה נמוכה וזה עבד בדיוק שבוע מקווים שבשנה הבאה עם פתיחת כיתות ו' הפרויקט יצא לפועל. 13. מערכות איוורור וחימום בחלל המרכזי בבית ספר, ופתרונות אקוסטיקה - נושא החימום והאיוורור נבדק ע"י גורמים מקצועיים הכיתות עצמן ממוזגות לגבי אקוסטיקה לא ברור על מה מדובר למיטב ידיעתי אין בעיה ולא היו תלונות אך אשמח לפירוט במסר ערב טוב אגב 22 נק' את 8 כתבת פעמיים

KHM1

New member
תגובה

יוסי שלום ראשית תודה על התגובה המידית, האקוסטיקה שציינתי היא בחלל המרכזי. היות ואני מוריד את ילדי בבוקר והייתי במספר אירועים בית ספרים, סרט בחלל הזה אני חייב לציין שהאקוסטיקה בו מזעזעת רונן אני אכתוב לך במסרים אישים אך בכלל זאת אבקש תגובה ענינית על 22 הנושאים מה שהינו נכון אנא תקן אותי בבקשה בכדי שאדע ואוכל לראות כשאר התושבים שגרים פה את כל התמונה. כל מה שנאמר איננו בכדי לגרום למהומה אלה משיחות סלון רבות שהייתי בהם החלטתי ליישר קו על כל המצוקות שנראו לי רלוונטיות לכלל התושבים ולי לשיפור איכות חיינו כאן.

למרות חוסר הפופולריות, אני נאלצת לה

להסכים עם חלק מהסעיפים. חלק גדול ההסעיפים כבר נדון בעבר בפורום (גני ויצו/נעמת, קאונטרי ביישוב, עדיפות ע"י המועצה וכו'). אבל בעניין הנוי, הפיתוח הסביבתי והיעדר המכולת - אני בהחלט מסכימה שמצבנו רע ולאחר 7 שנים זה היה צריך להיראות אחרת. לי נראה שעיקר הבעיה היתה בחמש השנים הראשונות של היישוב בהם לא היה מזכיר מתפקד (או לא היה מזכיר בכלל) וכתוצאה מכם גם לועד היישוב לא היו שיניים. אני מודעת לעובדה שבשנתיים האחרונות מושי רונןוצוות המתנדבים הענק ביישוב עובד קשה מאוד עושה מעל ומעבר למצופה וגם מקדם את היישוב בקצב נפלא. אני גם יודעת שחלק מהדברים לא ממש ניתן לתיקון (כמו עצי הדולב המזעזעים שגם אינם יפים כלל, וגם משירים עלים וגורמים ללכלוך), אך שוב, במבחן התוצאה - יישוב אחרי 7 שנים אכן היה צריך להיראות אחרת. אגב KHM1 - אם לא היית מסתתר מאחרי שמות בדויים, אני בטוחה שההתיחסות להערותיך היתה ענינית יותר!

ronpel

New member
תשובות

1+2. נוי -יש נקיון רחובות כל יום שלישי וגינון כל יום שני . תמיד אפשר לעשות יותר אבל לדעתנו המצב בהחלט טוב בהינתן מגבלות התקציב הקיימות. אפשר לעשות הרבה יותר אבל זה אומר לפגוע בדברים אחרים. בשביל זה הוועד מחליט על מסגרות תקציב בכל תחום ומושי והצוות מנסה לנצל את התקציב בצורה הטובה ביותר. את כל נושא הנוי מלווה אלה אלעזר בהתנדבות כבר שנים - מתקיים סיור עם הגנן בימי שישי ורישום הערות. מי שהנושא קרוב לליבו יכול להצטרף לסיור הנ"ל ולנסות לעזור. ורדה צודקת בנושא העצים - לצערנו לא שיתפו את הישוב בזמן ביצוע הפיתוח וקיבלנו "מתנות" שהיו עולה לנו הרבה כסף לתחזק ולהחליף- כמעט כל הערוגות שבוצעו ע"י העמותה עוברות עקירה ושתילה מחדש. זה עולה המון כסף ולכן מבוצע בשלבים. התחלנו בכניסה לישוב ונמשיך ברחוב נחל מודיעין. מעבר לאחריות הוועד יש גם שמירה ע"י התושבים. לצערנו חלק לא קטן מן התקציב נזרק על נקיון ותיקונים בשל זילזול של תושבים , בעלי כלבים ועוד. אם תהיה יותר תרבות של שמירה על הקיים יהיה הרבה יותר כסף להשקיע בפיתוח- מי שרוצה דוגמאות - שיעשה סבב ברחובות בהם יש בניה חדשה ויראה את הנזקים . לגבי השוואה לישובי הסביבה - מביקורים שלי בהרבה ישובים באזור - מצבנו הרבה יותר טוב בהרבה. 3- שנה הבאה כאשר יהיו כיתות ו בישוב. 4. היער נמצא בתב"ע של הישוב אבל שייך למנהל האזרחי- להם אין תקציב לטפל בו ולנו אסור לגעת ללא אישור שלהם. גייסנו סכום קטן מתרומות תושבים לסימון שביל - אנו מחפשים תושבים מתנדבים להרים את הפרוייקט -אתה מוכן להצטרף? 5. נעמת וויצו לא בונים מעונות -הם רק מנהלים אותם. משרד השיכון בונה מעונות אבל אנחנו עדיין לא עומדים בקריטריונים שלהם מבחינת גודל הישוב. אנו מחפשים פתרון חלופי בשיטת BOT . 8+6+7. אנחנו מאד באג'נדה של המועצה - אשמח לשבת איתך ולתת פירוט חבל שסתם מכפישים אותם מבלי לדעת את הפרטים. ארנונה- כולם משלמים - זה חוק ואין בזה משחקים. הסכום החודשי שהישוב כולו אמור להעביר מגיע ל150,000 שח ברוטו . זה הרבה פחות ממה שKHM חישב. אנו מקבלים חזרה הרבה יותר מזה. אני מוכן לשבת איתך ולפרט סעיף סעיף מתקציב המועצה. 8+9 . מכולת - פרט לשטח המיועד למסחר (צ-2) אין בתב"ע אפשרות למקם מבנה למסחר. בדקנו זאת כבר מספר פעמים. הפתרון יהיה רק בהקמת אזור המסחר בשטח הנ"ל. כפי שכבר הוסבר בעבר - מתקיים כרגע מהלך לשינוי תב"ע על מנת להקטין את גודל המבנה כך שיהיה כדאי להקים אותו וגם יהיה מתאים לגודלו של הישוב כיום. הליך שינוי תבע לוקח מספר חודשים ואנו בעיצומו. כאשר ההליך יעבור את כל האישורים - יוכל בעל הקרקע (זה לא אנחנו אלה אדם פרטי) להקים את המבנה ואז תהיה מכולת וגם עסקים נוספים שכה נדרשים. לגבי מכונת סרטים - אני מוכן לבדוק - אני לא בטוח שכמות התושבים הקיימת מספיקה כפוטנציאל לבעלי המכונות הנ"ל. 10 -גן המשחקים הוקם על פי התקן. החל מהשנה יגיע כל שנה בודק מוסמך המתמחה בבדיקות ויבדוק את כל מתקני המשחק בישוב כולל גני הילדים. (את הבדיקה והתיקונים בגני הילדים מממנת המועצה - בהתייחס לסעיף 7 שלך) עדיין לא קיבלנו את הדוח שלו. כל תיקון שידרש יבוצע. לגבי שמירת נקיון- זה מוטל עלי ועליך ועל כל התושבים ובעלי הכלבים. לא נישמור אז לא יהיה נקי. הוועד והמזכירות לא יכולים להיות משטרה. יש תרבות של התנהגות שאם לא נשמור עליה אז הדברים יראו בהתאם. 11. יש בערך 100 נושאים בסדר יום של הוועד - פירוט בפגישה -אי אפשר לכתוב את הכל. 12. הוסבר בעבר- השטח לא שייך לנו- הגשנו שינוי תב"ע להפוך אותו לשטח ציבורי. כאשר יהיה שלנו ננסה להקים- אם יהיו מספיק תושבים שירצו להשקיע כסף אז יהיה קאנטרי. 13. כך תוכנן בית הספר עי האדריכל המומחה- אין לנו תקציב או פתרון לבעיה. 14. פחים לכלבים - חשבנו על זה - לאור נסיון שבוצע בשוהם שהיה כשלון גמור -החלטנו שחבל על הכסף.גם כאשר היו פחים אף אחד לא השתשמש בהם. 15. בית תרבות - האמת שאלה מוזרה לתושב שגר כאן- יש מתנ"ס פעיל ותוסס. מחר יש ארוע פתיחת הספריה אתה מוזמן להגיע. 16- שלב - ב לאף אחד אין באמת מושג. 17- צפירה של יום שישי - קיים בכל הארץ .אם באמת מפריע לך תכתוב להם מכתב. 18. כניסה - איזה קוצים? בו נעשה סיור ביחד להבנת הבעיה. 19 . לא בכל ישוב יש שער - בטח לא בגודל כמו שלנו. חוץ מזה אין אצלינו תשתית לטלפון פנימי כך שזה לא רלוונטי. 20. תביעה על מה? הכביש לא קיים בתוכניות ולכן חוקית הם פעלו כשורה. יש לך עו"ד שחושב אחרת נשמח לשמוע. 21. אני בעד - אבל הם לא - יש לך רעיון איך לקדם זאת? עדיין לא קיבלתי מסר ממך -אני ממתין ביי רונן

אלי בקר

New member
רונן -האם KHM1 פנה אליך במסרים?

סתם מתוך עניין - אם לא אז ברור שצדקתי. KHM כתבו לך תשובה ארוכה - לפחות תגיב או תגיד תודה אפילו אם זה היה סתם בשביל להציק לנו.

למעלה