כפר המוזיקה 2007, ניצנים.

כפר המוזיקה 2007, ניצנים.

אם הייתי זקוקה לאיזושהי הוכחה- הכפר הזה נתן לי אותה סופית. אני כבר לא שם. לא נמנית עם עדרי המעריצות של אביב גפן, לא מתחברת להופעות המוניות. למרות שאני סוג של ילדת ירח. אולי ילדת ירח שהתבגרה, והבינה שאביב זה לא הכל בחייים. יצאתי מאוחר מהבית, מה שגרם להפסד של רונה, ההופעה היחידה בעצם שרציתי לראות. אז במקום לוותר ולחזור הביתה, אחרי שכבר עשיתי את כל הדרך הזאת, החלטתי לנצל את ההזדמנות וכשהתחילו ההופעות נדבקתי לעמדת הסאונד. בשלב מסויים ביקשתי להכנס פנימה, וכצפוי למרות שהסאונדמן אישר לי, המאבטח חסם אותי. מילא. העברתי ככה את ההופעה של שי גבסו, שודוקא די הפתיע אותי, למרות שהקשבתי לו בחצי אוזן, כי הייתי עסוקה בלהקשיב לסאונד ולנסות להבין ממה שאני שומעת מה הוא עושה שם עם כל הכפתורים האלו. ממה שכן קלטתי, רוב השירים של גבסו מדברים על אלוהים, אהבה, ומה שבניהם וזה די נחמד. יש לו גם שיר מחאה פוליטי אחד. לפני ההופעה של נינט כבר התחלתי להתלבט אם לחזור הביתה או לא, והתחלתי לברר איך חוזרים משם אחרי שהרכבות נגמרות. וזה המקום להגיד תודה לחברה טובה שהיתה איתי בטלפון ובדקה לי כלמני לוחות זמנים, עד שפשוט ניגשתי למודיעין ושאלתי. כשהייתי בדרך חזרה לבמה, נינט כבר הייתה באמצע ההופעה. חזרתי לעמדה שלי מול הסאונדמן, והקשבתי. הפעם, בגלל שסיקרן אותי לראות את נינט בהופעה, ניסיתי להתרכז גם בהופעה במקביל. אז מה היה לנו? סאונד סבבה לגמרי, עם כמה חריקות קטנות, אבל נו מילא. היתה לה שורה אחת שממש התחברתי אליה "געגועים הם ילדים של הבדידות" מישהו יכול להגיד לי איזה שיר זה? היה גם הרס של שיר אחד של אביב, שאני כבר לא ממש זוכרת מהו, כי בשלב מסויים הפסקתי להקשיב וחזרתי להסתכל על האיש שמשחק עם הכפתורים. האירוח של ביט 69 היה נוראי. הם בעצמם לא לטעמי, והשילוב שלהם עם נינט, שלא ברור לגמרי מה היא רוצה מעצמה ומאיתנו, היה מזעזע. המילים היו נחמדות, אבל לא השאירו בי חותם. לקראת סוף ההופעה נינט כבר היתה עייפה או משהו כזה, ונתנה הרבה פעמים לקהל לשיר, מנצלת את ההזדמנות לנוח. היו לה איזה זיוף אחד שקלטתי בבירור, והתחלה של שיר אחרי הביט, אבל נו, בטח רק אני שמה לב לדברים כאלו בהופעות. סה"כ היתה הופעה חביבה למדי ,שנהרסה מבחינתי עם האירוח. ההופעה האחרונה, של אביב, היתה ההופעה היחידה שלו שהזכירה לי הופעה של זמר חובב. ההפתעה הגדולה בהופעה הזאת: האירוח של אלכס. אין ספק שלאביב יש כישרון בלזהות זמרים מוכשרים ולתת להם את הבמה. ממש אהבתי את השיר שהיא שרה לבד, הקול שלה די מדהים, וכשיצא הדיסק בטח אקנה לי אחד. הוא הפסיק שירים באמצע, וזה די לא צריך לקרות לאמן בסדר גודל כזה, אבל נו, כנראה שזה קורה לכל אחד מתישהו. בהתחלה הוא עלה עם מסיכה על הפנים, אופייני בהחלט. שר את כל השירים המוכרים וגם ניסה לשיר את שחור ולבן באנגלית, לכבוד אורחים חשובים מחו"ל, כדבריו. חזרתי הביתה בסביבות 3, לא לפני שאיזה נהג מונית אחד עשה לי סיבובים בכל ת"א וגבעתיים עד שהגיע לבית שלי. תודה על הכרטיס, היה נחמד וטוב שהיה, שנה הבאה, או בעוד שנתיים- נתראה בעמדת הסאונד.

מישהי שאביב אירח אתמול

אין לי מושג מעבר לזה, פעם ראושנה ששמעתי/ראיתי אותה. ותודה על השם.

hodayoyo

New member
הוא לקח עליה חסות../images/Emo60.gif

כמו שהיה עם נינט רק שהאלכס הזאת לא מוכרת. אביב יפיק לה את האלבום וכאלו.

אלכס

ילדה שאביב פיתח עם עוד מישהו שברח לי השם שלו..והיא מופיעה איתו מלא זמן כבר..הייתי בהופעה שלו למעלה מחצי שנה כבר והיא הייתה איתו והם שרו את השיר שלו ושל אריק איינשטיין.

Alaithlos

New member
גבסו, נינט, אבל עוד לא אביב.

שלוש הופעות בערב אחד הן הרבה. קשה לי לפרק את הערב הזה לחלקים ולהגיד שהתחושות שלי לא היו "בהשוואה ל". הפתיחה הייתה של שי גבסו, והציפיות שלי לא היו גבוהות. ידעתי שאני מגיעה למשהו לא מוכר –ומבחינתי, זה חלק מהכיף. לא היה לי צורך עז להימחץ בין שלל הנערות המתבגרות כדי לראות אותו קצת מיותר קרוב, וכסאות הפלסטיק הצמודים לרחבת האוכל קראו לי ולרגליי לנוח קצת. המוסיקה הייתה נהדרת גם משם. ישבתי (חלק מהזמן לבד, וחלק ם ידיד) וחשבתי לעצמי שהפן האינסטרומנטלי של השירים פשוט מספק אותי. גם אם שי היה מחליט לא להגיע באותו ערב, ולהשאיר אותי עם המוסיקה בלבד, הייתי יוצאת מרוצה בהחלט. השירה שלו רק הוסיפה מבחינתי. אם היו אלה המילים, האופן שהוא שר אותן, כאילו בכל מילה עולם שלם. הדרך שהוא מתחבר למה שהוא שר, ומרגיש את המוסיקה ואת הטקסט פשוט ריגש אותי. אני זכרתי אותו כבחור רזה, ביישן, חובש כיפה מוסתרת מאחור ומצאתי שמופיע מולי בחור אנרגטי, קופצני וחמוד, שלא מפחד לרקוד ולהשתולל על הבמה לצלילי המוסיקה שכפי שאי אפשר לפספס –הוא כל כך נהנה ממנה.
נינט. אח, נינט. קשה לי לבקר הופעה שהגעתי אליה עם ציפיות כל כך נמוכות, ובכל זאת התאכזבתי. אלוהים, היה לי באמת קשה. ישבתי עם ידידי וניהלנו שיחה שלמה על למה היא מעוררת בי כמו סלידה, מה יש בה שגורם להכל להראות כל כך פלסטי, מוגזם ולא אישי. אפילו השירים שאמורים להיות נוגעים ואישיים היא שרה (כמובן רק לדעתי) כזמרת, עם יכולת ווקאליות נהדרות, ושום רגש או התקרבות. היה לי לא כיף, ההופעה החיצונית החרידה אותי, הפוזות והתנועה הכל-כך מענטזת באופן דוחה. אפילו שפת הגוף שלה לא נראתה אמיתית.
ביט69? לא אהבתי מראש. הם חמודים, אבל המוסיקה לא לטעמי ואני לא מתחברת אליה, ולכן גם אין לי הרבה מה לומר.
"אל תדאג" של אביב גפן, בביצוע נינט; מבחינתי זה שיר אהוב. שיר שאני מכירה כבר שנים, ונהנית ממנו באופן קבוע בביצועו של אביב -כך שאין ספק, הבעיה היא לא במילים או בלחן.
הביצוע של נינט היה לא לטעמי, כמובן שכל מה שכתבתי על ההופעה שלה תקף גם לכאן, אבל בנוסף: לא אהבתי את האופן שבו היא שרה, את הצעקות שהן לא באמת שלה, ולא מזכירות את אביב, לא אהבתי את הקפצוצים על הבמה כאילו שזה שיר שמחויותר מכל לא אהבתי את ההגזמות שלה. השיר הזה, שמתעסק בצורה ברורה ומפורשת ב.. מעבר בין גברים שונים נקרא לזה? הוא חזק מספיק גם בלי שנינט תעבור מנגן לנגן ותעביר עליו ידיים תוך עינטוזים. באמת שהרגשתי ביזיון של השיר.
אחרי ההופעה של גבסו נינט נראתה לי פשוט כדבר נוראי. אולי כי עלו לי הציפיות, אולי כי מעולם לא אהבתי אותה במיוחד. עד כאן לשתי ההופעות הראשונות -כי על השלישית אני באמת צריכה עוד זמןלעיכול כדי לכתוב משהו אמיתי.
עוצב באמצעות תפוז-פד

אז זה השיר שהיא הרסה

בהתחלה היא עשתה אותו כל כך שקט שלא הבנתי מה זה השיר הזה והפסקתי להקשיב. ואז גיליתי שזה של אביב ובכלל לא התאמצתי..

נראה שבסופו של דבר נהנית

אני שמחה בשבילך :) אין ספק שביט 69 אחת הלהקות המיותרות שקמה בארץ. נראה לי שהרבה לא הפסדתי חחחח טוב שיש לך חברות טובות כאלה
אני לא חושבת שאלך לכפר המוזיקה שנה הבאה אבל נתראה בהופעה הבאה! (אביב, שילה או וואטוור
)

ממש לא הפסדת

וביט- מה זה השטויות האלו? אכן מזל
וגם אני לא אלך... ואם כן... אז בתור סאונדמנית.

orkerist

New member
../images/Emo45.gif

הדבר היחיד שאני יכול לומר על כפר המוזיקה, זה שהוא לא מה שהיה פעם. או שאני התבגרתי. יצאתי דווקא מוקדם מהבית כדי להגיע לרונה[כמוך, קניתי כרטיס ליום הזה רק בשבילה], ואכן הגעתי בזמן, אבל מה שמצאתי שם היה יותר ממאכזב. רונה באה מוכנה לתת מעצמה- והקהל פשוט ייבש. חוץ ממני והחברים שלי, מעוד קבוצה שהיתה שם ומג'ינג'י קירח חמוד אחד- כלום. אנשים בקושי זזו ב'גלויה' אפילו. רונה אפילו ניסתה לצחוק על זה קצת, "אני חושבת שאני צריכה לעבור לR&B", אבל תאכלס זה לא מגיע לאמן ובטח שלא לאמן מוכשר כמוה. תזכורת למנהל המוזיקלי של ניצנים- לא לשים אמנים לא של פלייליסט בימים של בוגרי כוכב נולד וביט 69. קיצר, היתה הופעה טובה מצד רונה ונגניה למרות שלא הגע לקהל, נראה לי שקיצרו אותה וטוב שעשו כך, אחרי זה הלכנו לדבר איתה ולעודד אותה, רציתי גם לבוא אתמול לסוזן דלל אבל לא נשארו כרטיסים=( לפחות יצאתי מורווח מתמונה איתה. בהמשך- שי גבסו, עם כל הסלידה שלי מכוכב נולד, הוא באמת השתפר ואולי התבגר, ויש לו כשרון, לבחור. עיבודים ממש יפים, מילים לא רעות בכלל, וביצועים חזקים- הוא בהחלט שווה משהו. והשיר הפוליטי, ד"א, זה שיר מתורגם של בוב דילן, משהו עם וורקר, שכחתי כרגע>< נינט- באמת שחבל עליה....\: נניח שעד ביט עוד היה שווה להאזין, אבל אחרי שהם ירדו היא היתה צרודה ונשמעה כאילו היא מנסה לחקות את שילה פרבר או לפחות אורית שחף... זוועות. אביב- אף פעם לא הייתי מהמעריצים הכבדים, אולי גם לא מהקלים, אבל ההופעה היתה לא משהו. תעזבו רגע את מסרי-הבעיטה-במערכת שדי סותרים הופעה בכפר של קוקה קולה, אני מדבר איתכם על לתת הופעה שמכבדת את הקהל שבא לראות אותה. להפסיק באמצע שיר אחד, זה מילא. אבל זה כבר היה מוגזם. בנוסף לזה שהקול שלו כבר נשמע על הפנים... אני מצטער להגיד אבל ההופעה הזו ממש לא סיפקה את הסחורה. אלכס- דווקא נשמעה ממש לא רע. אם הייתם אומרים לי אלכס במשחק אסוציאציות, הייתי אומר- "שילוב של נינט ואורית שחף". מה שכן, נקווה שהפעם עופר מאירי יקח את המושכות בהפקת האלבום שלה, אחרת תצא עוד זוועת נינט מבית היוצר של אביב. מלכת הפלקט- כבר הייתי די שבוז, אז התחברתי בחצי אוזן, והם בהחלט טובים, אבל יותר מזה אני לא יכול להגיד כי לא הייתי הכי מרוכז. אווירה- ממש לא היתה, וזה לא שהפקאצות והערסים הרסו, כי גם לפני שנתיים היו כאלה והיה ממש כיף, אוירה ממש טובה. השנה - לא ממש. אבל אולי כי זה היום הראשון. היום, למשל, אמורות להיות הופעות ממש טובות. נקווה שהם יהנו יותר. בשורה התחתונה, כנראה ששנה הבאה לא תמצאו אותי בניצנים... זה קורץ, אבל זה עולה לא פחות ואולי אפילו יותר מהופעה רגילה, וזה מבזה את האמן ואת הקהל שבא לראות. אני אוותר.

היא לא ניסתה לחקות..

היא פשוט היתה עייפה. ראו עליה. עוד שניה היתה מתמוטטת על הבמה. הבחורה צריכה קצת הפסקה ממוזיקה לאיזו שנה שנתיים. לא יזיק לה לנוח.

orkerist

New member
לא אמרתי שהיא ניסתה לחקות... אמרתי "כאילו"

ושוב פעם- אם היא עייפה, זה ביזיון גם לה וגם לקהל. לא עולים ככה להופיע...

נכון..

כמו שאמרתי... הבחורה צריכה מנוחה. דחוף. או שהיא סתם התרגשה מהסגירת מעגל... (לא זוכרת אם היא הופיעה בניצנים בשנים קודמות..)

למעלה