כפר יונה כביש 57

יואב127050

New member
כפר יונה כביש 57

האם ידוע לכם שעל ציר 57 צמוד לגבעת אלונים מוקמת בימים אלו תחנת דלק שלישית כאשר ברדיוס של 500 מ כבר פועלות 2 תחנות דלק . פתרון תחבורתי לישוב זה שהפך כבר לעיר אין וגם את מיקום תחנת הרכבת אכלו תוכניות הבנייה .כל רעיון לסלילת 57 עוקף כפר יונה כבר מיזמן ירד מסדר היום.

ש מים

New member
הסטת כביש 57.

את כל התודות והברכות על אי-ההסטה נא להעביר למשרדיהם של הצדיקים הטהורים הגדולים: מר"ן אריה מכלוף דרעי וכבוד הנשיא (כמעט...) בנימין פואד בן-אליעזר.
הדברים מובאים מידע אישי, בתור מי שליווה והיה צמוד להליכי התכנון של הכביש והאזור באמצע שנות ה-90'.

DanielOne

New member
אין התנייה לאישורי בנייה

בסלילתו של עוקף כפר יונה?

ש מים

New member
לא הבנתי

כביש 57 "צפון" הוא הוא "עוקף כ.יונה". או שאתה מתכוון למשהו אחר?

ש מים

New member
"תכנית יצחקי"

אני לא זוכר את מס' התכנית, אבל זו תכנית בה הייתי מעורב (באמצע שנות ה-90'), ושנמצאת בין ציר 57 הקיים לתוואי צפוני, שהיה "במחשבה" בזמנו.
בתכנית זו נשמר שצ"פ גדול בחלק הצפוני (הרחק ממרכז הכובד האורבני של השכונה החדשה), כעתודה לציר 57 הצפוני (שכאמור, התוואי שלו עוד לא היה סגור אז). כאנקדותה: אני התנגדתי לתכנית, בטענה שהשצפ אינו עונה על צרכי הציבור, בשל היבטי מיקום ומרכזיות, אבל הטענה נדחתה (בגסות) ע"י מתכננת המחוז דאז. לאחר שניסיתי לברר את עילת עמדתה נרמז לי שיש כאן "מערכת קשרים מסויימת"...

DanielOne

New member
אני זוכר ששמעתי

שלא יבנו פרוייקטים חדשים, עד אשר יסיטו את התוואי של 57.

ש מים

New member
כן...

כך נאמר/הוחלט כבר לפני יותר מ-20 שנה. אבל מתברר ש-"כשיש קשרים לא צריך פרוטקציה"...

אבל - מכיוון שהסטת כביש 57 אינה נראית באופק (כבר יותר מ-20 שנה), אני סבור שיש להתאים עצמנו/את כפר-יונה למציאות, ולהמשיך לתכנן ולבנות, בהנחת אי-הסטת הכביש.

יואב127050

New member
אז מדוע לא מתחלים בסלילת 57 העוקף כפר יונה אבל מאפשרים המשך

האם רשויות התכנון הועדה המקומית לתכנון ובנייה שרונים ,הועדה המחוזית ,הועדה הארצית לתכנון ובנייה נרדמו בשמירה !!.איך הנושא לא קיבל התיחסות של מבקר המדינה והיועץ המשפטי לממשלה האם הכל הפך להיות הפקר במדינה הזו ???!!

ש מים

New member
במקרה זה חייבים לפעול מקצועית

אני לא יודע מה מצב התנועה בכביש בימים אלה, אבל מציע לך/לתושבים האוכפתיים להתאגד ולהתחיל לפעול מקצועית (למשל: דוחו"ת ע"י מתכניי-תחבורה ומתכנני ערים וסביבה) וציבורית (יח"צ, תקשורת). באזור בקעת-הנדיב קיימת קבוצת תושבים מאוד פעילה ומקצועית, הפועלת הכיום בעיקר בסוגיה זו (תחבורתית וסביבתית), מציע לך/ם לנסות לחפש אותם. אני יודע שאנשי הקשר העיקריים מתגוררים בגבעת-עדה.
בהצלחה.

ש מים

New member
פתרון תחבורתי לכפר-יונה

אני מדביק כאן את ההודעה של יואב. נא לשרשר כאן את כל הפוסטים הקשורים לכפר-יונה ולכביש 57.

"אין בפורם זה קבוצה שמוכנה להתארגן ולהתחיל סוף סוף לפעול מחדש היום בונים תחנת דלק שלישית על ציר 57 וצמוד לשכונת גבעת אלונים מעבר עילי או תת קרקעי אין לשתי השכונות כדי לעבור בבטחה לישוב הותיק אשר מספק את כל השרותים לכל הבנייה הגדולה."

למעלה