כפר שלם - נעים להכיר

כפר שלם - נעים להכיר

סיימתי לא מזמן פרויקט מרתק בכפר שלם. מדהים כמה שתדמית של מקום כלשהו יכולה לפעמים לשקר. לפני שיצאתי לשטח הכנתי את עצמי לגרוע מכל... כל הסיפורים בתקשורת על פלישות, אלימות, סכסוכים וכו' גרמו לי לחשוב בתת מודע שאני מגיע לסוג של מעברה... ובכן, במציאות הדברים מאוד שונים, וזאת בלשון המעטה.

קצת רקע על כפר שלם - ממוקמת בדרום מזרח ת"א, שכונת התקווה מערבית לה. עד 48' לא היה כפר שלם אלא סלמה, כפר ערבי. נגישות מצוינת לכבישים 4, 1 ואיילון. הרבה מאוד שטחים פתוחים באזור - השכונה כמעט צמודה לפארק בגין (פארק דרום) ומרחק קצר מהפארק הלאומי בר"ג ופארק שרון.

בכפר שלם רבתי 11,000 יחידות דיור, התכנון הקיים מאפשר 2,500 נוספות. מחולקת לתתי שכונות כמו נווה כפיר, נווה בארבור, נווה אליעזר ועוד.

פינוי בינוי - החל מסוף שנות ה-60', לאחר חקיקת חוק פינוי בינוי, המדינה מנסה באמצעות חברת "חלמיש" לפנות את תושבי כפר שלם מהבתים הישנים ולבנות תחתם רבי-קומות. הליך הפינוי-בינוי הושלם רק בחלקו והוקפא מספר פעמים בגלל מחלוקות בין התושבים לחלמיש. רוב ה-2500 יח"ד נוספות תלויות בפינוי בינוי, חלק קטן יותר על קרקעות פנויות שבשנים הקרובות ייבנו עליהן כמה מאות יח"ד.

ישנם לא מעט מבני מגורים שנבנו ב- 10-15 שנים האחרונות ומשכו לשכונה אוכלוסייה צעירה ואיכותית יחסית, וגם לא מעט משקיעים ש"גילו" לאחרונה את כפר שלם. רוב הבניה החדשה מתרחשת בחלק הדרומי.

בשכונה יש פרישה מאוד טובה ומגוונת של שירותי ציבור ומוסדות חינוך. חלק מהתשתיות זקוקות לשדרוג. אכן קיימת תופעה של פלישות אך היא מינורית ביחס לבינוי המוסדר. מערכת הדרכים קצת מוזרה לפעמים, אחת הסיבות הן אותן פלישות. הקו הסגול של הרכבת הקלה מתוכנן לעבור על דרך ההגנה. למרות התדמית הבעייתית (שנמצאת במגמת שיפור מתמיד), רמת הפשיעה בכפר שלם מאוד מאוד נמוכה.

תהנו מהתמונות

מינהלת רובע דרום מזרח

ותודה לזהבית מהמינהלת שסייעה לי עם הרבה אינפורמציה...

מרכז מסחרי שכונתי

אין בשכונה מספיק מסחר מאורגן. מצד שני, זו ת"א מסביב אז יש לא מעט אופציות... ויש כמובן את שוק התקווה שאני מאוד מאוד אוהב...

מועדון נוער

עיריית ת"א מזרימה הרבה מאוד כספים (סוג של אפליה מתקנת) לשכונות הדרום שנהנות משירותים ציבוריים ברמה מאוד גבוהה.

אחד התיכונים המפורסמים בארץ - אורט סינגלובסקי

אם אני לא טועה זהו ה"אורט" הראשון בארץ.

דרום מזרח ת"א על רקע תכנית המתאר החדשה של ת"א

תכנית המתאר החדשה של ת"א (תא/5000) מציעה לפתח את מזרח תל אביב כרובע מגורים מגוון ואיכותי, להפוך אזורי תעשייה מיושנים לאזורי תעסוקה מודרניים וליצור רובע ירוק יותר.

ברוב השכונות תינתן אפשרות ל"עיבוי מתון", באמצעות תוספת של קומה או שתיים, הרחבת יחידות דיור ותוספת אגפים למבנים קיימים. התערבות אינטנסיבית תעשה לאורך רחובות ראשיים כמו דרך ההגנה. במקומות אלה התכנית תעודד גם תוספות של שטחי מסחר ותעסוקה.

לאורך הרובע מתוכננים שני "צירים ירוקים" שיאפשרו סביבה בטוחה לתושבים וקישור נוח לפארק מנחם בגין. "ציר ירוק" נוסף יחבר את מזרח העיר למרכזה ולחוף הים, באמצעות גשר מעל נתיבי איילון. הצירים הירוקים מתחברים למערך השדרות והשטחים הפתוחים ברובע. בצירים הירוקים אמורות להיות מדרכות רחבות, שבילי אופניים, נטיעות מוגברות וכו'.

תכנית המתאר כוללת גם תכנון למרכז תרבות עירוני חדש אשר יוקם בלב כפר שלם.

tapuzo

New member
צריך בכל מקום פנוי שם לאפשר לבנות וילות

הדרך להעלות את תדמית ואיכות השכונה יהיה אם יבנו שם בתים פרטיים ווילות, זה יביא אוכלוסיה איכותית
ויחד איתה יבואו השקעות במבני ציבור ותשתיות ברמה גבוהה יותר, כי ככה זה עובד אצלנו

למעלה