כצופה מתמידה ואוהבת את הסדרה

blue4u2

New member
כצופה מתמידה ואוהבת את הסדרה../images/Emo23.gif

וכמי שגם אם לא רואה במועד השידור - מקליטה ולא מפספסת....אני חייבת להגיב על הפרק האחרון של השבוע ברשותכם ולהעיר מס' הערות (כמי שלמדה את מקצוע העבודה הסוציאלית ועסקה תקופה לא קצרה באחד מסניפי שירות המבחן בארץ
). אז קודם כל, כיצד ייתכן שכשיואל שאל את רפי בתחילת הפרק מה זו קצינת מבחן ענה לו זה ש"היה נשוי לאחת כזו כמה שנים"...וההערה שלי היא שקציני מבחן הם עובדים סוציאליים ולא שוטרים וכפי שזכור לי אישתו לשעבר של רפי (אתי אנקרי) היתה לבושה תמיד במדי שוטרת, דבר שלא מסתדר... הערה נוספת היא לפגישה הראשונה של יואל עם קצינת המבחן שלו, דנה ברגר. היא החלה הפגישה באופן שלא כ"כ נהוג אצל קציני מבחן בשיחה הטיפולית הראשונה. מה עם שאלות הכרות???...בשפה המקצועית זה נקרא "אינטק"...או שמא הם דילגו על כך במתכוון?!?!?... היא גם אמרה ליואל שההבדל בינה לפסיכולוג הוא שפסיכולוג מקשיב וכאן הוא זה שיקשיב, דבר שממש לא נכון בכל טיפול וגם אצל קציני מבחן נעשה טיפול במלוא מובן המילה
ועוד שאלה שאני תוהה עליה - האם יהיה רומן בין יואל לקצינת המבחן שלו, שהרי אם כן - זה דבר אסור ולא חוקי ונוגד את חוקי האתיקה של העו"סים וכל המטפלים למיניהם
בקיצור - ידוע לי כי בכל הסדרות למיניהן נוהגים להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני או תוך כתיבת התסריט. האם פה לא עשו זאת הפעם??!!? ושוב, אני שואלת ותוהה על כך אבל חלילה לא רוצה להאשים/לפגוע במי מכותבי הסדרה, היות ואני חולה על הסדרה
ומאוד עצוב לי שזו העונה האחרונה
סתם לידיעתכם נקודות למחשבה
שיהיה לכולנו עונה נעימה ומוצלחת כמו קודמותיה

D i D i 1 5

New member
כעקרון את צודקת..

אבל כנראה היה חשוב יותר ליוצרים, ובצדק, שהסצנות הללו יהיו מעניינות מאשר נכונות לחלוטין בבחינה מקצועית. אם היה את כל העניין ה"אינטק" כמו שאמרת, זה לא היה מעניין את הצופים במיוחד. ובנוגע לזה שזה נוגד את החוקים-דבר 1, עוד לא קרא כלום ולא בהכרח יקרה, ואם יקרה-זו סדרה שכעקרון מבוססת על חייהם של אנשים אמיתיים-בחיים האמיתיים קורים גם דברים לא חוקיים-במיוחד בענייני יחסים (למשל מערכת יחסים בין קולגות, או בוס ועובד שלו, וכו')

אוקי והנה עוד כמה נקודות למחשבה

לגבי חגית - אישתו של רפי : לדעתי העניין של הקצינת מבחן הוא רק דימוי לנישואים הלא כל כך מוצלחים שהיו להם . נישואים שאולי רפי בא לומר שהוא הרגיש שהיא בודקת אותו וחוקרת כל דבר שהוא עושה ,נישואים שחסר בהם משו ... ולגבי הקשר של יואל עם הקצינת מבחן שלו : אני לא יודעת אם יהיה שם קשר רומנטי או לא , לדעתי לא ממש צריך לקחת את זה לשם , לדעתי הדמות של קצינת המבחן היא ישהי שמראה ליואל את הדברים מזווית אחרת ונותנת לו להבין לבד מה לא בסדר במה שהוא עשה ומה הוא צריך לתקן לבד ! ולכן היא מדברת והוא מקשיב ! הוא מקשיב כדי להבין דברים על עצמו ולא בצורה של טיפול אמיתי וזה מה שנראה לי שהתכוונו כותבי הסידרה ! לתת לדמות של יואל להבין מה הוא לא עשה נכון בחיים שלו ולמה הוא צריך לתקן את זה והקצינת מבחן שם רק כדי לכוון אותו לדרך הנכונה . אם יתפתח משהו רומנטי זה כבר משו אחר - לא חוקי
אולי , לא מציאותי
בטוח שלא !! כי זה כן דבר שיכול לקרות .

למעלה