כרגע ראיתי את הפרק הטוב ביותר

atpaddict

New member
כרגע ראיתי את הפרק הטוב ביותר

הוא נקרא THE MEASURE OF A MAN של הדור הבא. מעולה! אודי

טל ענבר

New member
מדוע הטוב ביותר?

מה לדעתך עשה אותו לכל כך מוצלח? העלילה? הפילוסופיה? שאלת מהות החיים? אשמח לראות דיונים מעת לעת.

atpaddict

New member
ובכן,

הפרק מבוסס על ענף בפילוסופיה העוסק בחיים מלאכותיים מחד, ועל ענף אחר העוסק בערך האדם ומארקסיזם מאידך. השאלות המועלות בפרק הן : האם אפשרית צורת חיים אותה ברא אדם ? מהן זכויותיה של צורת חיים זו ? כיצד נגדיר אינטיליגנציה ומודעות עצמית, והאם ישויות הניחנות בתכונות אלו הן שוות ערך לאדם בחברתנו? האם ההבדל בין ישויות בעלות רמות שונות של התוכונות הנ"ל הוא כמותי או איכותי ? נושא זה קרוב אלי ולכן הפרק עניין אותי מאוד!

CaptainOok

New member
וואו, אם לא הייתי יודע שזה הפורום..

הייתי חושב שזו תשובה לשאלה במבחן בספרות

n i v1

New member
אין ספק שזה מהפרקים הטובים ביותר

בעונה השנייה ובכלל בסדרה עצמה. הפרק, בגדול, דן בשאלה מהי עבדות ובצורה החדשה של המאה ה- 24 לראות אותה. אין ספק שלראות את דאטה מתנתק עושה צמרמורת

DDN

New member
שני פרקים שאני זוכר כטובים ביותר

של מס"ב, הם מחלל עמוק תשע. אחד מהם הוא מהעונה השישית, כשבו סיסקו מושך את הרומולאנים למלחמה. השני הוא "המצור על . . . ." מהעונה השביעית. בינתיים, אני רואה VOYAGER בפעם הראשונה, והיות ומצאתי מעט פרקים שלא אהבתי, קשה לי לברור כאלה שאהבתי בצורה יוצאת דופן. (אני בפרק 8 של העונה השישית, נא לא לתת לי ספוילרים)

Bajoran Priest

New member
מממ

באמת שני פרקים טובים, אפ כי אני לא בטוח שדווקא המצור הוא מהפרקים הכי טובים של הסדרה. מה חשבת על הפרקים שבין סוף העונה החמישית ועד לפרק השישי לעונה השישית? (הרצף של כיבוש התחנה על ידי הדומיניון)

DDN

New member
גם עליהם חשבתי לטובה

במיוחד על הפרק סיום של העונה החמישית, ועל פרק שש בעונה השישית. בפרק הסיום של העונה החמישית, אהבתי במיוחד את היחס של קווארק אל רום.

EBow

New member
הפרק A Call to Arms

סוף העונה החמישית, לדעתי, הפרק הטוב ביותר בסדרה ואחד המעולים במב"כ בכלל. אני כל כך אוהב אותו, שלאחר כל פעם שאני רואה פרק גרוע במיוחד של TOS שגורם לי לרצות לתלוש את השערות מהראש, אני צופה בו שוב כדי להירגע...
והמוסיקה... תענוג. במיוחד בקטע בו גול דוקאט אומר: "By all means... fire at will."

Bajoran Priest

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

אני מקווה שקראת את הכתבה שלי על הפרק זה, נכון?

A call to arms ../images/Emo99.gif

דרך אגב בסוף הפרק הזה אנחנו לראשונה מבינים שהדפייאנט היא לא היחידה מסוגה.

Bajoran Priest

New member
../images/Emo23.gif

באמת?
אני לא חושב, הדפיינט היחידה שאני זוכר בשוט האחרון של הפרק היא הדפיינט עצמה, כשהיא פוגשת את הצי המשולב הפדרציוני-קלינגוני.

EBow

New member
לא ממש

בתמונה - הספינה המסומנת באדום - הדפיינט המקורית. בכחול - ספינה נוספת מטיפוס דפיינט. ולחדי העין - יש עוד כמה. פשוט לא היה לי כח לסמן. ודרך אגב, נראה לי שזה אמור להיות צי פדרטיבי-קלינגוני. או פדרלי-קלינגוני.

Bajoran Priest

New member
הלליי

אז מסתבר שבכל זאת יש בפרק הזה כמה דברים שלא שמתי לב אליהם. לא יאומן. לא ענית לי למעלה- קראת את הכתבה שלי אודות הפרק הזה?: )

EBow

New member
כן, נדמה לי שקראתי אותה

אבל זה היה ממש ממש מזמן. אשמח ללינק לרענן את זכרוני.

AKIRA972

New member
IN PALE MOONLOGHT Seson 6

הפרק של העונה השישית פשוט כתיבה במייטבה ללא סצינות אקשן מיותרות אחחחחח -- גראק - אם הוא לא היה קיים היה צריך להמציא אותו הוא הוסיף לסדרה מימדים שהיו חסרים בשאר הסדרות

Bajoran Priest

New member
איזה יופי- הסכמה מקיר לקיר מתרחשת

כאן.. היית בכנס גבולות שהיה בפסח? היו בו כמה פרקים טובים של חלל עמוק שאני בחרתי והפרק הזה ביניהם.

למעלה