כרובית ברוטב עגבניות - יש מתכון?

digiman

New member
כרובית ברוטב עגבניות - יש מתכון?

טעמתי אצל ידידים כרובית אפויה ברוטב עגבניות שכחתי לבקש מתכון... ובכלל כל מיני מאכלי כרובית גם טוב... תודה
 

digiman

New member
כרובית אפויה

כרובית אפויה המצרכים (2-4 מנות) 1 יחידה כרובית 1/2 כוס מיונז 2 יחידות ביצה לפי הטעם מלח לפי הטעם פלפל שחור אופן ההכנה 1. לבשל כרובית במים עד שתתרכך 2. מכינים תערובת ממיונז,ביצים, עשבי תיבול קצוצים, מלח ופלפל. 3. שמים כרובית בתבנית, שופכים מעל את תערובת המיונז ואופים בתנור בחום 180 כ30 דקות.
 

digiman

New member
כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות-נירהמ1

כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות מקור המתכון: נירהמ1 המצרכים: כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים חלוטה במי מלח (לא לבשל, רק לחלוט!) קמח 2 ביצים (אם צריך יותר במהלך טבילת הכרובית אז להוסיף) בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום שבורות 3 שיני שום קצוצות דק 5 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק (בלי הגרעינים והמים) 1 קופסא רסק עגבניות קטנה מאיכות טובה 1 כף סוכר, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה הכנה: טורפים את הביצים שמים קמח מתובל במלח בצלחת מחממים שמן במחבת כבדה טובלים את פרחי הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה מטגנים עד שהכרובית חומה-זהובה מוציאים למסננת בסיר עם תחתית כבדה לטגן את שני שיני השום השבורות ואת הבצל עד שמזהיב (בשלב זה אפשר להוציא את השום – אם רוצים. אני משאירה), להוסיף להוסיף את העגבניות ולהמשיך לטגן בערך דקותיים. לדלל את רסק העגבניות במים ולהוסיף לרוטב, להוסיף את התבלינים להוריד את הלהבה של הגאז לחצי להוסיף את פרחי הכרובית המטוגנים ולהוסיף מים לכיסוי הכרובית להוסיף את השום הקצוץ לבשל עד שהרוטב מסמיך (בערך כ-15 שעה) בתיאבון!
 
למעלה