כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות-נירהמ1
כרובית מטוגנת ברוטב עגבניות מקור המתכון: נירהמ1 המצרכים: כרובית אחת גדולה מחולקת לפרחים חלוטה במי מלח (לא לבשל, רק לחלוט!) קמח 2 ביצים (אם צריך יותר במהלך טבילת הכרובית אז להוסיף) בצל גדול קצוץ דק 2 שיני שום שבורות 3 שיני שום קצוצות דק 5 עגבניות אדומות וקשות קצוצות דק (בלי הגרעינים והמים) 1 קופסא רסק עגבניות קטנה מאיכות טובה 1 כף סוכר, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וחריפה הכנה: טורפים את הביצים שמים קמח מתובל במלח בצלחת מחממים שמן במחבת כבדה טובלים את פרחי הכרובית בקמח ולאחר מכן בביצה מטגנים עד שהכרובית חומה-זהובה מוציאים למסננת בסיר עם תחתית כבדה לטגן את שני שיני השום השבורות ואת הבצל עד שמזהיב (בשלב זה אפשר להוציא את השום – אם רוצים. אני משאירה), להוסיף להוסיף את העגבניות ולהמשיך לטגן בערך דקותיים. לדלל את רסק העגבניות במים ולהוסיף לרוטב, להוסיף את התבלינים להוריד את הלהבה של הגאז לחצי להוסיף את פרחי הכרובית המטוגנים ולהוסיף מים לכיסוי הכרובית להוסיף את השום הקצוץ לבשל עד שהרוטב מסמיך (בערך כ-15 שעה) בתיאבון!