כרובית ועדשים בקארי
כרובית ועדשים בקארי
4 מנות
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 עלה דפנה
2 כוסות מים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
1 כוס רוטב עגבניות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
ערך תזונתי למנה:
119 קלוריות, 2.8 גר' שומן, 19 גר' פחמימות, 6.1 גר' חלבון.
כרובית ועדשים בקארי
4 מנות
1 כוס עדשים ירוקות/חומות
1 עלה דפנה
2 כוסות מים
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כפית מלח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
1 כוס רוטב עגבניות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
- מניחים את העדשים בסיר עם עלה הדפנה, מכסים במים + 2 ס"מ ומחממים לרתיחה, מבשלים ברתיחה עד לריכוך כ-20 דקות תלוי בסוג וגיל העדשים.
- בסיר נוסף מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות, מוסיפים את השום, המלח, הכוסברה, הכורכום, הכמון והקינמון ומערבבים, מוסיפים 3/4 כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את פרחי הכרובית, רוטב העגבניות והג'ינג'ר ומערבבים, מבשלים עד לריכוך קל של הכרובית ומוסיפים את העדשים, מסלקים את עלה הדפנה.
- יוצקים לצלחות ומפזרים מעט אגוזי קשיו מעל.
ערך תזונתי למנה:
119 קלוריות, 2.8 גר' שומן, 19 גר' פחמימות, 6.1 גר' חלבון.