כרובית מוקרמת במיונז ורוטב צ'ילי

יוספה 51

New member
אתמול הקרמתי כרובית עם טחינה גולמית,

ועגבניות שרי חתוכות. יצא מדהים (לא מתכון שלי, שכחתי של מי), אז אולי שווה יותר? ההצלחה בטוחה.
 

RSPA

New member
כן יש שיטות רבות להקרמה אבל אני מתענין במיונז

בעיקר משום שמה שהודגם בסרטון נראה פשוט וקל.
גם לטחינה את מכניסה את ראש הכרובית כולו ?
 

יוספה 51

New member
בהתאם להנחיות שאני לא זוכרת מאיזה אתר הן:

פירקתי כרובית לחלקים. הנחתי על חצי עגבניות שרי (15-20 ) שפניהן כלפי מטה, עיסיתי שמן זית פלוס שום ומלח לפלחי הכרובית והכנסתי ל- 20 דקות לתנור על 200 מעלות. אחרי שקצת השחיר-התקשה, הוצאתי את כל הכבודה, הכרוביות הונחו שוב כשהפעם העגבניות הושמו עם פניהן כלפי מעלה (בין פלח למשנהו), ועל כל זה הזלפתי חצי כוס טחינה פלוס לימון שלם פלוס מים ולתנור לעוד כ- 20 דקות. יצא מעדן נפלא, והיה קל מאד. דרך נוספת להתמודד עם כרובית היא של איל שני- כרובית שמבושלת עם ראשה כלפי מטה (פלוס מלח) עד ריכוך חלקי, ואז, הופכים, מעסים לתוכה שמן זית ופלפל שחור בכמויות ומכניסים לתנור-גריל עד שנשרפת קלות. גם מצוין.
 

merav999

New member
זה מ"לא על החסה לבדה" של החיפושית


 
למעלה